Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

dak vervangen: tips?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-11-15 17:21:02

Beste mensen, Volgend jaar laten wij ons dak van ons tweede huis in basse normandie vervangen (280m2). Er liggen nu poreuze ardoises (leien) op We willen het werk laten doen door een couvreur uit de buurt die referenties heeft in onze omgeving. Hebben jullie tips voor de aanbesteding en de uitvoering van deze omvangrijke klus? En weet iemand waar we qua kosten op moeten rekenen of zouden we meerdere couvreurs moeten vragen? groeten, Erik

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-11-15 18:21:01

Beste Erik,

wij hebben het zo gedaan (misschien heb je er iets aan):

1. Meerdere aannemers gevraagd. Een door de makelaar aanbevolen en twee door buren. Ieder van die drie zijn eigen voorstel laten maken. Dus niet: alle 'fermes et pannes' recht zetten, 'chevrons' vernieuwen ...

Maar: Wat zou u doen als het dak weer 20 jaar mee moet.

2. Deze offertes technisch en finacieel vergeleken. Hiervoor moest ik de offertes eerst vergelijkbaar maken omdat iedereen anders rekent (bijv. pannen leveren en leggen is bij de ene één post, de andere splitst keurig op in materiaal en werk). In sommige gevallen heb ik om toelichtig of opsplitsing van een bedrag gevraagd.

3. De beste aanbieder voorzichtig (heel voorzichtig) met de voorstellen van de anderen geconfronteerd in de zin van 'wij hebben ook gehoord dat het zus en zo kan'. Wij hebben de annemer het technische gedeelte van zijn offerte laten verdedigen.

4. Wij hebben ook gesproken over werk dat wij in de komende jaren willen laten doen om te demonstreren dat er nog meer omzet te maken is.

5. Wij hebben, omdat voor het dak een steiger geplaatst moest worden (was separaat aangeboden), ook meteen werk aan de gevel uit laten voeren en zodoende de kosten voor het in 2005 opnieuw stellen van de steiger uitgespaard.

6. Wij hebben alle bijkomende kosten goed bekeken. Denk hierbij aan: Toegang voor vrachtwagen geschikt maken. Kraan huren. Puin afvoeren. Mijn puin meenemen.

Hierin waren bij ons forse besparingen mogelijk.

- Omdat wij binnenwerk in de schuur toch wilden slopen hebben wij dat vóór het dakwerk gedaan zodat de vrachtwagen door de schuur naar de achterkant van het huis kon rijden -> kraankosten uitgespaard.

- Een buurman was in puin voor het ophogen van zijn terrein geďnteresseerd, dus puin over 500m afvoeren ipv. 12km naar de stort.

Ik bedoel:

Over alles goed en in détail nadenken en met de aannemer doorspreken kan tot betere en goedkopere oplossingen leiden!

Verder:

Niet op snelle uitvoering dringen; wij hebben in het najaar gevraagd een werkperiode in het komende voorjaar voor te stellen. De schatting was drie weken, uiteindelijk waren het 13 1/2 werkdagen, dus twee weken en drieenhalf dagen.

De werklui brachten hun eigen spullen voor het schaften mee en verdwenen tussen twaalf en twee om thuis te eten. Voor een bier of wijn na afloop (beslist niet iedere dag!) waren zij dankbaar.

Succes, en als er nog vragen zijn dan hoor ik die graag.

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -