Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bescherming hond

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-11-19 17:10:05

Door omstandigheden ben ik dit jaar meer in Nederland geweest dan dat de bedoeling was. Ik ben dan ook een keer naar een Nederlandse dierenarts geweest. Die heeft mij gevraagd hoe ik mijn hond beschermde. Het bleek dat alles in orde was behalve dat ik hem niet tegen hartworm beschermde. Dat is nodig ten zuiden van Parijs (ook volgens Wim zijn website). Ik ben gisteren weer naar mijn Franse dierenarts geweest en die vindt het allemaal maar onzin, hartworm komt, volgens hem, alleen voor rond de Middellandse Zee. Daarnaast vertelde hij mij dat een bewijs van vaccinatie tegen rabies niet meer voldoende is, maar dat in het nieuwe dierenpaspoort een verklaring moet staan van de hoogte van de antistoffen in het bloed. Die verklaring wordt afgegeven door de dierenarts n.a.v. een bloedproef door een door de EU goedgekeurd laboratorium en is 3 maanden geldig. Heb je dit niet dan kan dit voor problemen bij de grens zorgen (als er iemand staat dan!). Weet één van jullie hier meer over? Linda

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2004-11-19 22:42:02

Dat van die bloedtest klopt volgens mij niet want ik heb een week of wat geleden op een franse site over dergelijke informatie daar niets over kunnen vinden. En het zou toch te gek zijn dat voor Groot-brittanië waar die test wel nodig is hij levenslang geldig is als je maar ieder jaar (als europeaan op het vaste land) en elke 2 jaar ( voor de engelsen zelf) voor rabies ent.

Zou ook een beetje kostbare geschiedenis worden als we dus zo'n 4 x per jaar een bleodtest zouden moeten laten doen. Want volgens mij kostte de laatste die ik heb laten doen rond de honderd euro maar dat zou ik op moeten zoeken.

Voor wat betreft de hartworm is het altijd wat onduidelijk wat nu wel en niet moet en volgens mij weet bijna niemand dat zeker.

 

Sandra

avatar#5361
bosmeer
Berichten: 1
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2004-11-21 22:32:14

Naar mijn beste weten is Frankrijk een EU land met EU wetten, ook voor hond en kat:

Dus Rabies, chippen en standaard honden(katten)ziektes en niet te vergeten het omstreden met veel uitstellingen ingevoerde Europese dierenpaspoort.

Maximaal 3 dieren meenemen in een voertuig. Kortom als je 3 katten hebt en 2 honden dan moet je dus met 2 voertuigen naar je Franse (of ander Europees) huis.

Entingen tegen "enge" aandoeningen zijn nooit verplicht, maar afhankelijk van de streek waar je naar toe gaat. Informeren!!

Zelf de rabiesentingen in Nederland zijn geen garantie!! De vorm van rabies die voorkomt in de streek waar de hond/kat naar toe gaat moet je weer opzoeken.

Kortom een heel gedoe om zeker te zijn.

Groeten Wilma

 

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#3 Geplaatst: 2004-11-22 11:48:16

nadat ik net op de site van de franse kennelclub was om andere redenen kwam ik een berichtje tegen over Rabies. Dit waarschijnlijk in verband met de besmette hond die enige tijd geleden in Frankrijk gesignaleerd is geweest.

De tekst handelt over puppen die geboren zijn na 21 juni 2004 die aan bepaalde regels moeten voldoen, wellicht dat de dierenarts dat bedoelde ?

Helaas lukt het me niet om het bestand hieronder te zetten en mijn frans laat het afweten om het te vertalen ;-)

Het gaat om honden in de Dordogne, Gironde en Lot et Garonne.

Info is te vinden op; http://www.scc.asso.fr/mediatheque/Infos/joe_20041111_0263_0032.pdf

groetjes,

Sandra