Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hollands vakantiedorp in de Morvan??????

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2004-11-26 13:46:07

in de gemeente Chaumard (Morvan, Lac de Panneciere) heeft een hollandse investeerder het plan om een hnderdtal vakantiewoningen ner te zetten!!!!! wie meer info wil kan bij mij nog 1 artikel opvragen hierover en wie meer info heeft: ik wil graag op de hoogte gehouden worden! kent iemand deze heer Bijdevier wellicht? salut, marjorie Village vacances Courant juin, des investisseurs hollandais ont contacté la municipalité avec un projet de construction d’un village vacances dans une zône réservée à cet effet dans le POS de la commune. Ces terrains appartenant à des privés (cette transaction ne concerne pas la municipalité), toute fois nous avons donné notre avis sur les possibilités de fourniture d’eau et pour le traitement des eaux usées. Ce projet concerne l’implantation d’une centaine d’habitations dans le bourg de Chaumard, de conception bois dans le respect de l’environnement et avec des propositions écologiques pour l’utilisation de l’eau et de l’énergie. Ce projet fait parti de l’implantation de 3 villages vacances sur le Canton comprenant environ la construction de 300 habitations. Cette réalisation genererait la creation d’une vingtaire d’emplois Uit: het informatieblad van la Commune de Chaumard van oktober 2004

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-11-26 16:17:55

Wordt de Morvan dus definitief verpest voor echte Fankrijk-liefhebbers?
Of:
als dit een soort Nederlandse camping wordt is de rest van de Morvan dan des te meer de moeite waard?

Christian

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-11-30 11:47:14

jammer als dit zou gebeuren. Ik denk dat het evenwicht tussen Hollandais en fransen maar zeer fragiel is./ Nog even en we worden weggejouwd als de ''bradwurstdeutsche'' aan de Zeeuwse kust.

Kunnen we hier niet wat tegen ondernemen? 

constand uit menessaire morvan/utrecht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2004-12-01 22:29:44

Even kort: je kunt beginnen met het leren spreken en verstaan van de Franse taal, je te interesseren voor je Franse leefgemeenschap, mee te doen aan de lokale activiteiten, je boodschappen in de omgeving te doen, bij klussen de plaatselijke artisans in te schakelen enz. enz. Een tikje integreren dus en niet met z'n allen op een Hollandse kluitje zitten of 's avonds naar de vreselijke Barend en Van Dorp kijken.
Ik meldde het al: een tikje kort.
Wim

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#4 Geplaatst: 2004-12-19 22:43:08

Wat je zegt Wim!

Wij hebben een heerlijk (helaas niet permanent) leven in de Morvan. We buurten bij de franse buren, iedereen in onze buurtschap helpt elkaar, het maakt voor hen geen verschil dat wij "les Hollandais" zijn.  Weet je dat ik me soms schaam dat ik een van de hollandes ben! Wat mijn landgenoten het bedienend personeel in supermarkten, winkels en terrassen allemaal niet naar het hoofd gooit. Soms denk ik erover om maar met een franse auto in de regio te gaan rijden....

Chaumard ken ik. Dat plaatsje is zo wie zo al een nederlandse kolonie. Aan de oever van het lac ligt een grote camping die in de zomer door slecht nederlanders wordt bevolkt. Aan de overkant van weg aan de camping woont een nederlandse makelaar - een hele competente overigens - en ik vermoed dat vele campinggasten in deze regio na de tent zijn overgestapt op een huisje of boerderijtje in de omgeving.

Maar dat er een vakantiepark moet komen. Vreselijk!

Ik heb met de Chaumard bevolking te doen. Maar hopen dus dat het er niet van komt. Mocht het toch gebeuren, maak er dan zon  áll-in'getto van'. Dan blijft men tenminste op het park. Schiet me iets te binnen. De Morvan is officieel een natuurpark. Heel veel zaken mogen gewoon niet zoals hoogbouw, vervuilende industrie. Zou je met een beetje creatief ageren tegen dat plan  het hele plan niet tegen kunnen houden?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-01-17 22:30:10

Brieven aan de gemeenteraad betekenen op het platteland in Frankrijk veel meer dan  in Nederland. Misschien is het een idee om met enkele bezorgde Nederlanders een brief aan de raad van de betrokken plaats te schrijven. Als de bedreiging echt serieus is.

Kent iemand de actuele status van het plan?