Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

werken zonder cds

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-11-27 11:38:33

Las op de site dat, hoewel een carte de séjour v.a. 1-11-03 niet meer verplicht is, deze nog wel nodig is om in Fr. te kunnen werken. Mijn man Jelle en ik werken sinds mei j.l. voor een lokaal uitzendburo, en Jelle werkt op regelmatige basis voor iemand per cheque service. Er is nooit naar een cds gevraagd. Zou dit later problemen kunnen opleveren? Normaliter houden we ons in dit soort gevallen maar een beetje van de domme maar ik zou niet graag problemen krijgen op het gebied van werken en verblijf. Edith Zupancic, uit een mistige Lot

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2004-11-27 23:12:08

De melding dat een carte nog wel nodig is bij het gaan werken in Frankrijk is afkomstig van de consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs. Je zou het daar nog eens expliciet kunnen navragen: ambassade@amb-pays-bas.fr  Ook kan het geen kwaad om het eveneens na te vragen bij de werkgever.
Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-11-30 14:26:16

De cds is verplicht als je in Frankrijk werkt.De belastingdienst en/of sociale fondsen kunnen daar om vragen.Verder is hij immer handig bij verkeerscontroles en als je met je Frans gekentekende auto in bijvoorbeeld NL bent.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2004-12-01 22:25:22

Wil nvt in Eigen gegevens even zijn forum alias intikken, zodat we weten wie achter nvt schuilgaat? Handig is ook om berichten en reply's te 'ondertekenen'.
Dank
Wim