Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

olijfbomen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-11-27 11:49:23

Heeft iemand persoonlijk ervaring met olijfbomen in de dep. Lot, Lot-et-Garonne, Corrèze of Dordogne? Nee, ik weet het, ze 'horen' daar niet thuis. Heeft iemand ondanks dat ze toch op het terrein en zoja, hoe houden ze zich 's winters? Hier in de Lot is het vochtig en bij tijd en wijle vriest het licht. Gewoon maar proberen? Edith Zupancic

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-11-27 18:45:03

Beste Edith,
geen ervaring uit de genoemde streken,
maar in NL zetten wij onze olijfboom, die hier zeker niet thuishoort, in november in de serre. Daar daalt de temperatuur nét beneden het vreispunt. Gaat sinds vijf jaar goed!
Net weer gedaan: iets gesnoeid, en hup in de serre.
Hannelore v.K.-Deuerling

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#2 Geplaatst: 2004-11-27 21:18:56

ik dacht toch redelijk met p.c.'s en programma's overweg te kunnen. mis dus.

reacties die ik verstuur zie ik niet terug, ik verstuur kennelijk lege reacties, ik dien om een nieuwe regel te beginnen shift/enter ipv enter te moeten gebruiken, ik dacht me op alle onderwerpen per mail ingeschreven te hebben, maar mis er vele. kortom met mij gaat het in de nieuwe vorm nog niet optimaal. dit is een eufemisme.

hoe dan ook het bericht met de vraag over olijfbomen kende ik niet. ik lees wel een reactie.

ook ik zal trachten mijn kennis op dit terrein in te brengen.

olijfbomen kunnen als ze wat ouder zijn best vorst verdragen, zelfs meer dan 15 graden onder nul kunnen ze probleemloos doorstaan. echter aanhoudende vorst zal een probleem vormen, niet zozeer vanwege de lage temperatuur als wel vanwege de uitdroging die optreedt. als men de plant voor uitdroging (wind) weet te beschermen, b.v. door de plant "in te pakken" zal zelfs bij matige vorst geen schade te verwachten zijn. dit geldt overigens voor zeer veel planten zoals vijgen.

fons