Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigenaar zoek

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-11-30 22:37:37

Vlak bij onze woning staat een klein vervallen huis, waarvan de bewoners en eigenaren spoorloos verdwenen zijn. De kaartjes van de meteropnemers worden keurig gebundeld bij de voordeur. Niemand in het dorp weet waar de bewoners zijn gebleven. Het kadaster heeft alleen de namen en het adres van het huisje. Wij hebben eventueel belangstelling voor huisje en grond. Ook de gemeente (de belastingen worden niet meer betaald) heeft geen informatie en is niet echt van plan iets te ondernemen. Heeft iemand enig idee hoe je dit probleem oplost?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2004-12-01 21:20:39

Een poging: bij de toenmalige koop van het huis, moet de eigendomsoverdracht uiteraard zijn geregeld door een notaris, die de informatie ook doorgeeft aan het kadaster en het hypothekenregister. Het kadaster moet dus beschikken over de naam van de eigenaar. Vraag: waarom werkt de gemeente niet mee? Een brief naar de Chambres des notaires in je gebied kan ook goed helpen.
Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-12-02 10:20:36

Zowel kadaster als notaris hebben de beschikking over de naam van de eigenaar met als adres het verlaten huis. Ook de gemeente. In Nederland volgt dan meestal een openbare verkoping. Maar hier lijkt niemand van de schuldeisers (gemeente, nutsbedrijven) belangstelling te hebben voor een failissement. Misschien dat ik het eens bij de prefectuur moet proberen.

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#3 Geplaatst: 2004-12-03 00:51:01

Klinkt misschien luguber, maar wie weet ligt hij/zij al die tijd al niet in dat huisje ? Je weet maar nooit, zeker als het op het platteland is....  Maar er moet toch iemand zich vragen gesteld hebben ? Weten de gendarmes niets ? Ik vind het maar een rare bedoning hoor.

Johan (Fr)

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2004-12-03 08:04:12

ik snap er helemaal niks van. ik weet dat ik niet op goede onderwerp zit maar ik log in op het forum en dan kan ik geen kant op, het is alsof ik dan niet ingelogd ben. blijkbaar kan ik wel reageren op berichten via de e-mail en dan zie ik wel alle opties verschijnen. verder heb ik me aangemeld om van alle rubrieken alle mails te ontvangen, maar dat gebeurt niet. zodra er een nieuw onderwerp gestart is krijg ik het niet meer gemaild. ik begrijp dat er meer mensen met problemen zijn. ik heb deze 'noodkreet' ook al via de oude groep geventileerd omdat ik via het forum geen berichten kan plaatsen of reageren en toen daarop een aantal reacties gekregen.     het is dus niet dat ik iets niet snap, maar wat ik doe werkt niet en ik heb het volgens de regels gedaan.    als ik nu dus , door op een e-mail te reageren, op het forum op de website kom, zie ik alle opties en zie ik ook dat ik heb aangegeven alle mail te willen ontvangen. als ik via de site inlog zie ik alleen in de rechterbovenhoek dat ik ben ingelogd, maar verder verandert er niets, dan zie ik dus niet de opties, en kan ik niet reageren.. ik word er een beetje zat van en zou het jammer vinden als ik door technisch gezeur zou moeten kappen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2004-12-18 23:42:17

Nog een paar voorkomende mogelijkheden zijn:Overleden (maar dan bijv in het buitenland)

Vertrokken zonder adres, vanwege schulden

Erfgenamen, die het niet eens konden worden over verdeling.

Notaris heeft in het verleden z'n werk niet goed gedaan.

Probeer met de volledige namen van de eigenaar eens op internet te zoeken. Is mij ooit eens gelukt.

Jeroen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-04-11 11:20:35

Zoeken naar de naam van de eigenaar, die ongeveer 30 jaar geleden (geschatte leeftijd ongeveer 80) is verdwenen op internet heeft niets opgeleverd. Ook telefoontjes naar mensen met eenzelfde naam in omliggende gemeenten heeft niets opgeleverd.

Inmiddels hebben we van een advocaat twee adviezen gehad:

- Neem grond/huis duidelijk zichtbaar in gebruik; na 30 jaar schrijft de notaris een acte uit.

Dat lijkt een wat langdurige zaak te worden.

- Neem een Frans genealogisch bureau in de armen.

Heeft iemand ervaring met een dergelijk bureau? Weet iemand of er een overkoepeling (website?) is?

Cees