Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

trouwen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-02 13:51:50

Hallo, Op de site , bij de info over trouwen, word volgens mij bedoeld wat er gebeuren moet als er 2 nederlanders trouwen. Maar wat zijn de procedures als een Fransman en een Nederlandse ,wonende in Frankrijk ,willen gaan trouwen? Is er dan ook z'n lange "regeltermijn"van 5 maanden nodig of word dat volgens de Franse regels bepaald. Ik geloof dat het in mijn regio ( platteland) 8 dagen duurt voordat het huwelijk voltrokken kan worden, nadat je aangegeven hebt , bij de mairie, dat je wilt trouwen. Wie weet er iets van ? groeten, Marijke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2004-12-02 22:02:13

De mairie wil van de Hollandse kant extra papieren hebben, dus dat kost even tijd. In de praktijk duurt de procedure niet zo lang. Je bent afhankelijk van de Nederlandse instanties die uittreksel uit het geboorteregister moeten opsturen. Dat kan soms een paar weekjes duren. Verder zijn de formaliteiten niet ingewikkeld.
Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-12-15 23:06:52

Ik ben 4 jaar geleden in Frankrijk getrouwd met een fransman.

Ik weet het niet meer precies maar in elk geval is er een periode dat

het voorgenomen huwelijk een bepaalde tijd aangekondigd moet zijn op

het mededelingenbord. Hoelang die periode is weet ik niet meer, maar in

elk geval langer als die paar dagen waar jij het over hebt.

Het handigste is gewoon naar de mairie gaan en een dossier te laten

openen. Je krijgt dan een lijst met benodigde documenten, vertalingen

en info over de termijnen. Ik vond het destijds wel een hoop papieren

rompslomp, vooral vertalingen waar moeilijk over werd gedaan. Maar

goed, dat kan ook pech geweest zijn met de ambtenaar.

avatar#5656
Alicinez
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2006-06-21 20:50:37

Ik hoop dat dit bericht u (de vrouw die met een Fransman is getrouwd)  gaat bereiken, want ik ben op zoek naar informatie en kan het nergens vinden;

mijn naam is Inez, ik ben Nederlandse en heb een Franse vriend. We wonen samen en willen dit nu officieel gaan maken (een PACS en vervolgens een huwelijk ergens de komende jaren), maar ik wil graag weten waar ik dan allemaal op moet letten qua wetgeving etc. type huwelijksreglementen/contracten etc. En dit alles wil ik graag weten van een ervaringsdeskundige. Alle info slaat namelijk tot noch toe op Nederlanders die in Frankrijk willen trouwen en niet op een Nederlands-Fanse relatie. Ik weet dat dit een vrij persoonlijke vraag is en dat ik dergelijke info ook bij notarissen enzo kan krijgen, maar die vertellen het niet hetzelfde als een andere Nederlandse vrouw. Bovendien heb ik totaal geen inkomen en kan ik dat alles dus niet betalen. Dus, mocht u mij willen kunnen helpen, heel graag!

Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie!

Inez

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2006-06-22 08:28:57

Ik neem aan dat je in Frankrijk woont allebei. Op deze site vind je meer info over de verschillende huwelijkssmaken: http://www.notaires.fr

Dat heeft voornamelijk te maken met financiele strategie. Je kunt later switchen van smaak, maar dat is dan wel vrij prijzig.

Als je vriend in een Frans dorp/stad woont is het allemaal vrij snel te regelen via de plaatselijke mairie. Je hebt wel een uittreksel geboorteregister nodig meen ik als NL-se. En je moet je beiden medisch laten testen door de dokter. 

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#5 Geplaatst: 2006-06-22 11:46:57

Ik ben in 2004 in Frankrijk met een Française getrouwd. Bij het gemeentehuis een lijst gekregen met te overleggen documenten, waar we vervolgens achteraan zijn geweest.

Dat viel allemaal wel mee. Mijn paspoort moest verlengd worden, daar heeft de consul in Saint-Malo voor gezorgd, mijn laatste Nederlandse gemeente stuurde een uittreksel uit het bevolkingsregister, d'r was geloof ik nog een derde verklaring, en dat was het wel. Vrij eenvoudig, korte doorlooptijd.

We moesten inderdaad ook bewijs van een medische test overleggen, heeft schijnbaar te maken met het (kunnen) krijgen van kinderen, maar wij hadden al kinderen dus dat was slechts een formaliteit. Ik heb tenminste de verklaring van medische keuring gekregen zonder bij een arts te zijn geweest ... (oké, als je mensen kent in Frankrijk is het vaak allemaal wat minder bureaucratisch).

De duur van 'publication des bans' is langer als één van de personen 'buitenlander' is, ik weet niet meer precies hoe lang. Het is het equivalent van het Nederlandse ondertrouw, geloof ik, maar er is geen speciale handeling/bijeenkomst/afspraak voor ondertrouw, zoals in Nederland.

Als het standaard wettelijke huwelijkscontract volstaat, hoef je niet langs de notaris.

Thuis heb ik het lijstje van de gemeente nog wel ergens liggen, ik kan het voor je opzoeken als je wil.

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#6 Geplaatst: 2006-06-22 11:48:20

PS: Financiële tip: trouw of PACS ergens in het midden van het jaar (mei-augustus), dan betaal je het jaar erop een stuk minder belasting. Dit geldt tegenwoordig ook voor PACS.

avatar#3144
marijke
Berichten: 13
Reacties: 13

#7 Geplaatst: 2006-06-22 20:59:17

Hallo Inez,

Ik heb je berichtje gelezen. Ik kan je  niets over een PACS vertellen.

Wel ben ik inmiddels getrouwd met een Fransman.

Mocht je vragen hebben , kun je mij misschien beter privé mailen. ( marijkesuijk@aol.com ).

groeten,

              Marijke