Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

propaan cvketel

Auteur Bericht

avatar#5370
roux
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2004-12-02 20:14:08

Wij hebben een propaan cvketel overgenomen, het is een nefit omgebouwd in vroegere jaren. Ik heb nefit gemaild met de vraag over service in Frankrijk, zij zeggen dat zij en/of Buderus dat niet doen omdat wij de ketel eigenlijk niet mogen invoeren. Weet iemand hier iets meer over? Gerrie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-03 13:02:55

Beste Gerrie,
heel begrijpelijk. Het is netzo alsof je in NL een auto koopt die in Frankrijk nooit verkocht werd. Dan is de serviceorganisatie in Frankrijk niet op dit model geschoold.
Zo is het met veel service-behoevende dingen. Verkopers vermelden dan trots 'met Nederlandse garantie' en de kopers denken niet eraan dat zij dan in andere landen geen enkele garantie-werkzaamheden of service kunnen verwachten.
Iedereen koop daarom toch zijn auto alléén met werldwijde garantie, of tenminste Europa-wijde garantie, want je wilt met die auto toch in alle Europese landen rijden.
Nu het praktische probleem met de Nefit-ketel. Er zijn drie oplossingen die me te binnen schieten:
1. Bij iedere storing demonteren en mee naar Nederland nemen. 2. Op service en garantie fluiten en reparaties in Frankrijk zelf uitvoeren, of proberen die door een plaatselijk bedrijf te laten doen.
3. Gewoon gebruiken en bij de eerste de beste storing door een product vervangen waarvoor wél ter plaatse service is.

Oplossing 1 lijkt mij minder praktisch.
Oplossing 2 is meer iets voor de ervaren hobbyist.
Voorstel 3 is de voor de hand liggende oplossing . Dubbele instatiekosten moet men maar op de koop toe nemen. Ik wil niet herhalen wat Wim zo mooi over het kweken van goodwil bij de plaatselijke middenstand schreef, maar het volgende moet mij van het haart:
Hoe meer servicegevoelig een object is hoe meer ik naar een internationaal verspreid merk tendeer of koop in het land van gebruik prefereer.
Voorbeelden: Bij een tafel die ik in NL voor mijn Frans huis goedkoop op de kop kan tikken zie ik geen enkel probleem, want die heeft zelden of nooit service nodig. Bij een gereedschapsmachine, CV-ketel of zoiets is de service voor mij belangrijk, en ik laat dit bij de koop prevaleren boven de initiële prijs. Ik denk dat dit voor iedereen begrijpelijk is, ook zonder met bedrijfseconomische principes zoals 'total cost of ownership' of  'life cycle cost analysis' bekend te zijn.

Geldt hier ook weer 'Goedkoop is duurkoop' of  'The poor pay more'?

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#2 Geplaatst: 2005-01-05 19:04:32

beste ger,

Hier kloppen de verhalen niet helemaal.

Ondanks dat jouw ketel in nl gekocht is heeft dat niet te betekenen dat men je in FR niet kan ondersteunen.

ls jou ketel CE keurmerk heeft is de fabricant je verplicht om je in frankrijk ook te ondersteunen op straffe van rechtspraak via brussel. veel weten dit niet maar de autobranche en de voetballerij hebben op deze manier al op hun flikker gehad van europa. Dus gewoon boze brief naar fabr. dat ze op moeten houden met hun marktbescherming gelet op de europese regels en dat ze de naam vrij dienen te geven van hun dealer of verkoper in FR. Zelf ben ik CV installateur in Frankrijk en heb op deze manier alle vele mensen aan een Ned ketel geholpen met een franse goedkeuring en internationale ondersteuning. Ook al vinden ze het niet leuk.

groet. Servaas

info@hrchauffages.com

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-01-05 20:31:35

Servaas,

je slaat de spijker op de kop: Als er een Franse verkoper is!

Maar als de betreffende ketel nooit in Frankrijk verkocht is? Het is niet zoals met een Opel of Volvo die in beide landen verkocht wordt.

En dan: met onwillige honden is slecht jagen.

Christain v.K.