Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

dakisoleren en electra

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-04 21:41:00

Komend voorjaar betrekken we onze woning in de Morvan. Dak ziet er opzich goed uit (eternitbedekking op latten werk) en stroom hier en uitbreiding/aanpassing nodig Thuis in nederland bekend met isoleren/aftimmeren van daken aan binnezijde en werken/aanleggen van electra. Zij er algemene adviezen te geven voor de situatie in Frankrijk die afwijken van de nederlandse situatie? Tips welkom.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-04 22:50:33

Beste Stef,
ik zou het boekje ╔lectricitÚ uit de reeks 'Collection Concevoir et Construire' van ╔ditions Alternatives aanschaffen. Daar zijn alle Franse normen te vinden. Deze wijken niet veel van de Nederlandse af, maar de verschillen zijn belangrijk!

Christian von Kl÷sterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-12-05 14:45:09

Tip: In de Morvan - maar ook in andere delen van Frankrijk - is het aanbrengen van kippengaas tussen onderzijde van het dak en muur een noodzakelijkheid. Steenmarters zijn leuk om te zien, maar een ramp als ze de ruimte tussen je dak en  aftimmering gebruiken als toilet of prooiopslag.

avatar#1802
empyrÚe
Berichten: 4
Reacties: 78

#3 Geplaatst: 2004-12-07 10:46:31

Ons huis is op een voor ons aparte manier ge´soleerd. Men heeft namelijk de vloer van de zolder ge´soleerd in plaats het dakbeschot van de zolder zelf. In onze ogen ook een prima oplossing want die zolder zelf hoeft niet warm te blijven voor de opslag die er staat ;-)

 

Sandra

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#4 Geplaatst: 2004-12-07 11:53:11

@empyrÚe:


> Ons huis is op een voor ons aparte manier ge´soleerd. Men heeft

namelijk de vloer van de zolder ge´soleerd in plaats het dakbeschot van

de zolder zelf. In onze ogen ook een prima oplossing want die zolder

zelf hoeft niet warm te blijven voor de opslag die er staat ;-) <


Bovendien heeft een 'tochtige zolder' in de zomer een veel meer

verkoelende werking dan een tochtvrije zolder, zoals wij pas gemerkt

hebben!


Richard


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2004-12-07 14:24:16

Beste Sandra,

je schreef:
... aparte manier ge´soleerd ... de vloer van de zolder ge´soleerd in plaats het dakbeschot

Dit is inderdaad de oplossing voor een niet-bewoonde zolder, en in LDF vrij gebruikelijk.
Want: zolders zijn niet meer wat zij waren! Vroeger werden zolders, tenminste bij boerenhuizen, als opslag voor hooi en stro gebruikt. Dit was een prima isolatie voor de eronder liggende woonvertrekken, en voor dit soort landbouwproducten is een zekere luchtwisseling van levensbelang, daarom werd dakbeschot met tussenruimtes tussen de planken of helemaal niet aangebracht.
Een bij het huidige gebruik van het huis lege zolder dient dus tegen het huis ge´soleerd te worden. De websites van bouwmarkten (mijn favoriet is LeroyMerlin) geven veel nuttige tips hoe dit te doen. Alleen, als het de bedoeling is de zolder later als woonruimte te gebruiken, dan moet bij de isolatie hiermee rekening gehouden worden.
Even terzijde:
Een oude boer in ons dorp heeft, toen hij zijn bedrijf opdoekte, ÚÚn laag strobalen van elk 0,8x0,8x1,6m op zijn zolder laten liggen en ook in de vroegere stal aan de kant van het woonhuis over de hele hoogte van de muur deze balen gestapeld. Een slimme oplossing en een aanrader voor het eenvoudige leven in Frankrijk!

Christian von Kl÷sterlein

 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2004-12-12 23:52:27

De vliering deed op boerderijen inderdaad dienst als opslag van hooi en stro, hetgeen meteen isolatie in winter betekende. Wie tegenwoordig voor dit alternatief kiest moet er wel rekening meehouden dat het hooi en stro destijds jaarlijks eruit werd gehaald. Laat je het langer liggen dat zijn stof en muizen zaken om rekening mee te houden. Ook glaswol is voor muizen en zevenslapers heerlijk beddegoed. Chanvre (hennep) is duurder, maar voldoet beter.

In geval van huizen, die alleen in vakanties dienstdoen is harder stoken te verkiezen boven heel goed isoleren, vanwege het niet wegkunnen van vocht.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2004-12-13 13:07:04

Jeroen,
bij het isoleren worden inderdaad veel fouten gemaakt, vooral met betrekking tot vochthuishouding. Het meeste vocht ontstaat iedoch door het bewonen! Alle levensprocessen produceren nu eens vocht: koken, douchen, en onze uitgeademde lucht is met vocht verzadigd.
Ik ben het met je eens: beter niet isoleren dan fout isoleren!

Christian von Kl÷sterlein