Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

offerte l'assurance multirisques habitation

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-07 17:29:03

Goedenavond allemaal, In verband met de aankoop van een woning in de Vogezen ontving ik een offerte van de GAN voor een "assurance multirisques habitation" De premie zou 463,17 op jaarbasis moeten bedragen. Men gaat dan uit van 11 pièces en "usage" van de woning als "résidence secondaire". Tevens zijn dan roerende zaken tbepaald bedrag verzekerd. Er bestaat een eigen risicootje voor schade aan electrische apparaten, accidents ménagers en evenements climatiques. Verzekerd zijn zonder enig e.r.: - Incendie, explosion, foudre - Degats des eaux et gel - Bris de glaces - Catastrophes naturelles (selon arrete ministeriel) - vol - responsabilite civile vie prive + er zit een WA dekking in en een dekking m.b.t. schade aan het zwembad. Mijn vragen: is dit een redelijk (concurrerend) bedrag? Heeft iemand ervaringen met de GAN? André Stellingwerf

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-09 06:26:23

Beste André,

Ervaring met GAN heb ik niet wat betreft Multirisque Habitation (wel met overlijden; een ander verhaal dus).

Ik betaal Euro 375 bij de CA voor een eerste woning met 7 gebruiksruimten en tig m² bijruimte. De clausules komen in grote lijnen overeen met die van GAN, m.u.v. de roerende goederen, die volgens mijn polis 'à neuf' vergoed worden i.g.v. brand en andere calamiteiten. Niet onbelangrijk.

De vervangingswaarde van inboedel, gereedschappen en materialen wordt vaak onderschat. Een boormachientje van Euro 200 heeft na één jaar een verzekerde waarde van pakweg Euro 20 zonder de clausule 'à neuf'. Volgens mij moet je daar eens goed op letten.

Bij diefstal 'geniet' ik in feite een ontoereikend forfait, maar ik ga er van uit dat patjakkers niet in één keer mijn hele huis leeghalen. De volgende keren vraag ik ze ervoor te tekenen.

Het specifiek bijverzekeren van kostbaarheden is overigens in Frankrijk een dermate kostbare zaak dat menig eigenaar liever God, honden of ander wachtpersoneel in dienst neemt.

Na overleg met mijn verzekeraar moet ik iedereen aanraden foto's te maken van de gehele inboedel, met geopende kasten, hoe onbenullig dat ook lijkt. Liefst digitaal om ze op diskette en/of CD te zetten. Niet onbelangrijk is een lijst te maken - op diskette en/of CD - van alle apparatuur en gereedschappen in huis met vermelding van serienummer, type, model, fabrikant, aantal en andere belangrijke specificaties. Kopieën van diskettes en/of CD's in bewaring geven bij buren of zoiets (eventueel ook kopieën van maatgevende documenten). In die zin heeft mijn huishouddame mijn 'leven en goed' onder haar bed, om het correct uit te drukken.

Concluderend: jouw premie kan er best mee door; wel vraagt het puntje forfaitaire vergoeding versus 'à neuf' serieuze afweging.

Groeten,

Jacques.