Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Isoleren terras/plafonds slaapkamers

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-10 15:47:36

Wij zijn een huis aan het bouwen in de Ardeche. Het dak zit erop en de ramen en deuren zitten erin. Wij hebben een groot overdekt terras van 8x4m, op de 1e etage. Dit terras is aan 3 zijden open, er kan dus regenwater e.d. op het terras komen. Onder dit terras komen 2 slaapkamers. De vloer van dit terras bestaat op dit moment uit een betonlaag op van die speciale stenen die op betonnen balken gelegd worden.(Ik kan even niet meer op de naam komen) Nu moeten wij dit terras gaan isoleren. Moeten we dat met teer doen en daarna een isolatielaag leggen? Of moet dit andersom? Uiteindelijk willen we dit terras gaan betegelen.Wie heeft goede tips voor ons, hoe doe je dit? Het is de bedoeling dat we dit zelf gaan doen. Als we het terras aan de buitenkant isoleren, moeten we dan de plafonds van de slaapkamers ook nog isoleren?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-10 19:33:24

Beste Gerda,

volgens mij bedoel je een systeemvloer uit poutres de béton précontraint en daarop liggende hourdis, betonblokken waarvan de vorm dusdanig aan die balken aangepast is dat een enigszins gladde bovenkant ontstaat. Ik ken de Nederlandse vakterm niet.

Over de isolatie en afdichting ervan zou ik mijn licht bij de producenten van het afdichtspul opsteken.

De eerste die mij binnenschiet is Eurocol

www.diza.nl/eurocol

 

Christian von Klösterlein