Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

terrein opmeten,bornes plaatsen, wie weet er iets meer over?

Auteur Bericht

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#0 Geplaatst: 2004-12-14 10:33:09

Hallo Francofielen, Wij hebben een brief ontvangen van een geometre.In opdracht van de buurvrouw wie eigenaar is van een perceel welke grenst aan ons terrein. Ze gebruikt het terrein om haar 2 paarden op te laten grazen. De opmetingen worden donderdag gedaan.Wij dienen beiden aanwezig te zijn of iemand te machtigen.Een van ons de (eigenaren) is op dat moment in NL. Wij willen niemand anders machtigen.En ook niet elkaar machtigen.Dus hebben we de geo een brief terug geschreven dat de datum ons niet past, en hem om een andere datum te vragen.Hierop krijgen we natuurlijk geen reactie. Wie weet waar je info kunt vinden m.b.t. het uitzetten van bornes en hoe de hele procedure in zijn werk gaat. De b.b. , boze buurvrouw en haar man proberen iedereen hier weg te pesten of te treiteren en onnodige problemen veroorzaken is hun hobby. Graag jullie reactie.......... Jeanine

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-14 14:16:18

Hallo Janine,

Uit jouw verhaal blijkt dat je buurvrouw alleen haar perceel opnieuw laat "uitzetten" omdat hoogstwaarschijnlijk de "bornes" verdwenen zijn.De landmeter zet deze dan weer uit cf de lijnen van het kadaster met op de snijpunten een borne.Een oranje/rood markeringspunt dat met een lange pin in de grond zit.Men wilt er altijd iemand bij van de "tegenpartij" of belanghebbende om zo misverstanden te voorkomen.Het schept in ieder geval duidelijkheid voor beide partijen.

Salut, Ronald

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2004-12-14 20:29:57

Ik weet niet hoe het in Frankrijk gaat, maar in Nederland kan je alleen je mening kwijt als je erbij bent. Het Kadaster bepaalt het tijdstip en daar zijn ze moeilijk vanaf te brengen.

Als het een oude grens is, dus een grens die al eerder door het Kadaster is uitgezet, dan kan het Kadaster deze grens in proncipe opnieuw uitzetten zonder dat daar een eigenaar bij is.

Als het een nieuwe grens is, waar jij en je buurvrouw het nog over eens moeten worden, dan moet er overeenstemming zijn tussen jullie beiden.

Maar in het geval van een boze buurvrouw zou ik altijd bij willen zijn, ook bij een oude grens. De pin is niet zo lang, dat hij niet te verzetten is naderhand. Als je zelf bij het plaatsen bent, kun je aantekenen maken waar hij staat.

Samengevat, ik zou dus met klem aandringen op een adere datum. Geef maar gerust aan dat jij en je burvrouw mogelijk een meningsverschil hebben.

gr.

Gerard Fransen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2004-12-15 08:52:04

Het markeringspunt is inderdaad te verzetten ,maar bedenk wel dat er een gevangenisstraf van max twee jaar aan vast kan zitten en/of een boete van zo'n € 30.000 !

Bij de Dossier Familial van Aug 2004 heeft in 

"supplement nr3 " een heel artikel hierover ingestaan.

Het supplement ging in zijn geheel over "Régler ses litiges de voisinage".

@Jeanine :Kan het stukje proberen te scannen en het aan je persoonlijk e-mail adres  sturen als je daar prijs op stelt!

Salut Ronald

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#4 Geplaatst: 2004-12-15 15:48:21

Bedankt voor jullie reacties, Ronald mijn e-mail is lebouvaou@aol.com.

Alvast bedankt,

Jeanine

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#5 Geplaatst: 2004-12-18 14:50:28

De geometre is dus langs geweest.

Van te voren hadden we zelf al een klein beetje opgemeten, zijn bevindingen waren positief, behalve dat onze fosse-septique op het terrein van de boze buurman blijkt te liggen.

Wat ik me nu afvraag, de fosse ligt er al zo'n 20/25 jaar?

Ondertussen is ons gebouw 3 x van eigenaar verwisselt.

Het terrein waar het omgaat is aangekocht door de b.b.

Op het moment dat hij het kocht lag die fosse er dus al.!!!!!!!

Toen wij het huis kochten dus ook.

Heeft de notaris zijn werk niet goed gedaan?

Wat zijn onze rechten en plichten nu ?

Het opmeten gaat gepaard net zoals in Nl. bij het kadaster.

Als we het er niet meeeens waren , met de afbakeningen van het terrein , konden we dat aangeven.

Eventueel een tegenexpertise laren doen.

Dan naar het tribunaal.

Dus omdat we het redelijk vonden m.b.t .oude tekeningen die we in ons bezit hebben, hebben we mondeling accoord gegeven. 

Nu blijkt dat de fosse op het terrein van de buren ligt...

Is dat misschien niet verjaard?

Mogen we op dezelfde plek een nieuwe neerzetten ?

Wie weet raad ?????

Alvast bedankt enne die doodskop, die hier naast staat heb ik er niet neergezet hoor !!!!!!!

Jeanine

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2004-12-18 20:32:26

Hallo Jeanine,

Bij de franse notaris en andere instanties moet je zelf naar dit soort zaken informeren! In tegenstelling tot Nederland waar alles voor je geregeld wordt.Volgens mij koop je iets met de lusten en de lasten die hierbij horen.Zoals bv recht van overpad,water uit een bron en eventueel andere "servitudes".

Salut en sterkte, Ronald

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#7 Geplaatst: 2004-12-19 00:07:51

Hoi Ronald,

Natuurlijk is her bij aankoop naar geinformeerd.

Het zwembad stond ook niet op de kadaster tekening, we hebben wel degelijk geinformeerd.

De fosse staat zelfs op de tekening van de geo?

Begrijp jij het nog?

Daar komt de doodskop weer.grrrrrrrrr

Bon weekend salut,

Jeanine

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#8 Geplaatst: 2004-12-19 00:22:29

Hoi Jeroen, dank je voor je interesse. Het gebouw bestaat 30 jaar, de bouwer heeft op de beste plek de fosse aangelegd.Helaas niet op zijn eigen terrein.Dat de fosse niet aan de normen voldoet mag duidelijk zijn.30jaar oud.Naderhand heeft de b.b ( boze buurman ) het land gekocht waar onze fosse opligt . Aan ons is het nu om na te gaan denk ik,om na te gaan of hij zijn rechten heeft verspeeld op het moment van aankoop.Ik ga maandag gelijk de notaire contacter. Waarschijnlijk is de hele boel verjaard. Des al niettemin moeten de fosses aangepast worden m.i.v.2006. Misschien is er een mogelijkheid tot subsidie.Je begrijpt hier zitten we niet op te wachten, ik ben bang dat het wel 10.000 euries kan gaan kosten, het vervangen dus , misschien op een andere plek op ons eigen terrein plaatsen, oude tank aflatenvoeren, bodem schoonlaten maken etc.De boekingen voor 2005 lopen ook niet echt.........Kortom voor de echte avonturiers (zoals krek al eerder heeft beschreven) een uitdaging wederom om dit probleem op te lossen.Er wordt wel wat van je verwacht bij zo'n emigratie........Valt af en toe niet mee. Je moet wel echt sterk in je schoenen staan om in Fr. je bestaan op te kunnen bouwen.Ik zal je wel vertellen, geen Fransman zou weten hoe hier mee om te gaan en heeft zeker de euries niet voorhanden.Wij nog net wel, maar dat zijn dan wel oude euries en niet de euries die we hier verdiend hebben.Ik hou jullie op de hoogte...... Ga dinsdag ook naar de Mairie eens even praten , alleen geopend op di en vrij morgen..En dan nog de kosten ter beveiliging van het zwembad etc. Het houdt niet op.Jeanine

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#9 Geplaatst: 2004-12-19 00:30:37

Ronald indien je een terrein koopt met zowel de lusten als de lasten dan geldt dat toch ook voor mijn boze buurman !!!!!!

gngggggggnnnnnnnnnaaaaaa,hahaha

Heb wel even een assurantie assistence juridique afgesloten...

Salut Jeanine

( met doodskop , hoe kan een frans lief bewegende vlag veranderen in zo'n eng plaatje? )

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2004-12-19 09:58:42

Bonjour Jeanine,

Jeroen heeft  al aangehaald dat er vaak onderling wat "geregeld" wordt en dat men daar normaal gesproken ook niet moeilijk over doet!

Gezien dat de fosse er al meer dan 10 jaar ligt zou ik me er ,wettelijk gezien,ook niet al te druk over maken! De BB's proberen hoogstwaarschijnlijk nu via een "onwetende" dit "ongenoegen" recht te trekken!

Omdat je al een zeer oud systeem hebt zal dit toch wel vervangen moeten worden zoals je al schrijft gezien de nieuwe normen voor 2005.Als je de nieuwe fosse zelf aanlegt kun je veel geld besparen.Moet je alles laten doen dan kost het inderdaad aardig wat! Troost je ! Heb je in NL al eens zo'n probleem opgelost? Dán zou je willen dat je in Frankrijk zat:))

Je vroeg je ook af hoe een Fransman dit zou oplossen? Ik denk,dat hij er zich vooral niet druk over maakt en dat hij zich "in het dorp" of in de kroeg eens informeel gaat "informeren" hoe dit geval op te lossen!

Salut, Ronald

avatar#5364
Elsje
Berichten: 6
Reacties: 24

#11 Geplaatst: 2004-12-19 10:33:14

Ik zie geen doodskop, hoor, misschien moet je het plaatje een andere naam geven en opnieuw uploaden?

Boze buren heb je kennelijk overal, woonden ze maar ergens anders, sterkte!

Els, halverwege Frankrijk (gereageerd op de mac met VPC, dat is de enige manier tot nu toe. Alle ander functies doen het volgens mij wel)

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#12 Geplaatst: 2004-12-19 15:35:48

Hoi Elsje,

Wim heeft mijn probleem opgelost, waarvoor nogmaals dank.

Jeanine

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#13 Geplaatst: 2004-12-19 22:19:57

Hoi Jeanine,

Heb je de kleine lettertjes van die assurance wel goed gelezen?

In Nederland geldt de norm, dat, wanneer je een rechtsbijstand verzekering afsluit, dat zaken die al lopen niet onder die bijstand vallen en ook zaken, waarvan je wist dat die je zouden overkomen, zijn uitgesloten van verzekerde bijstand geven.

Wel ontzettend vervelend dat gedoe met BB. Veziekt natuurlijk behoorlijk de sfeer.

Kun je niet met BB aan tafel met een goede fles wijn en het uitpraten?