Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Certificat Urbanisme

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-14 20:01:49

Beste forum lezers Wanneer er een Certificat Urbanisme op een stuk land zat, hoe groot is dan de kans dat dat weer aangevraagd kan worden? Ik begrijp inmiddels dat een Certificat Urbanisme niet betekend dat je er mag bouwen maar wat betekend het wel? Heb je eerst een Certificat Urbanisme nodig om een bouwverguning aan te kunnen vragen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2004-12-17 13:58:44

Op de website staat weinig over het CU; ik zal wat informatie toevoegen. Uit La Maison dan maar even gemakshalve:

Allereerst is natuurlijk van belang, of het stuk grond dat men graag zou willen kopen, mag worden bebouwd, of het een terrain constructible is. Met andere woorden, of er een CU (certificat d'urbanisme) op rust. Hiervan bestaan twee modellen: een détaillée, nodig voor nieuwbouw of een grote restauratie; en een simplifiée, waarin enkele algemene regels over de bestemming van de grond zijn gegeven. Ga hiervoor naar la Mairie; daar is ook alles bekend over eventuele rechten, zoals erfdienstbaarheden. Tot voor kort was zo'n CU nodig om te kunnen bouwen, uiteraard na het verkrijgen van een bouwvergunning. Sinds de invoering van de nieuwe wet op de ruimtelijke ordening in 2001 (la loi SRU - Solidarité et Renouvellement Urbain) heeft het certificaat een wat ander karakter gekregen; het is uitsluitend nog informatief en vermeldt ook de plaatselijke belastingen. Het gratis verstrekte papier is een jaar geldig en kan daarna nog worden verlengd.

 

Voor het goede begrip: een CU is dus geenbouwvergunning!

Wim