Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wie heeft ervaring met subsidies van de ANAH bij verbouwing?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2004-12-17 13:13:42

Wie heeft er bij de bouw/verbouw van zijn pand subsidie aangevraagd bij de ANAH? Is de aanvraag erg ingewikkeld, kun je de hulp inroepen van een medewerker van de ANAH? Kortom, heeft iemand er ervaring mee? Wij zijn al een aantal jaar bezig met de verbouw van een enorm groot pand, hebben tot nu toe heel veel zelf gedaan en uitgezocht, maar wie weet kunnen wij wel wat steun krijgen (zou erg welkom zijn). De gemeente heeft ons overigens nog nooit op enige subsidievorm gewezen, alhoewel het toch zeker ook in hun belang is dat er van die moedige Nederlanders zijn die hun historisch erfgoed onderhouden.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2004-12-17 17:24:49

Helaas heb ik ook nog nimmer ervaringen vernomen van Nederlanders die een subsidie bij de ANAH hebben aangevraagd dan wel ontvangen. De door de overheid gefinancierde subsidieverstrekker timmert flink aan de weg en kan leuke subsidies verstrekken bij vooral milieuvriendelijke investeringen, zoals isolatie, aanschaf HR-ketels, zonnewarmte en nog veel meer. Maar, je kunt pas subsidie aanvragen en eventueel verkrijgen, als de aanvrage daartoe is ingediend voordat je met de bouw begint. Achteraf of tijdens de bouw geldelijke steun ontvangen, gebeurt niet.

Op de website www.anah.fr is veel informatie te vinden.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-01-02 10:40:06

Hallo Erika

Wij hebben een subsidie-aanvraag voor de voorgevel{laten crepien} inclusief nieuwe dakgoot regenpijp aangevraagd.Dit hebben we bij de burgemeester gedaan.Subsidieformulier ingevuld, foto's van de voorzijde huis ingeleverd met de  offerte van de plaatselijke aannemer en een RIB van La Poste. Begin van dit jaar verwachten we de uitslag en daarna mag de aannemer beginnen. Voor het dak is nog geen subsidie, maar dat wordt het eerste kwartaal bekeken of dit wel wordt verstrekt. Als je wat meer wilt weten kun je mij  een e-mail sturen. Groetjes en succes Carla    

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-01-02 18:20:48

Je mag je bevindingen ook naar het forum sturen. Kunnen we ook wat van leren, want naar mijn idee wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt van de subsidiemogelijkheden in Frankrijk. Naast de ANAH zijn ook departementale en regionale overheden actief op dit punt, in het bijzonder bij het geschikt maken van huizen tot gîtes of chambres d'hôtes. Dus wie ervaringen heeft, hij of zij melde dit.

Wim

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#4 Geplaatst: 2005-01-02 22:43:27

wim schreef:

want naar mijn idee wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt van de subsidiemogelijkheden in Frankrijk.

ik ben juist huiverig om dit te doen. onlangs heb ik een devis gevraagd bij een bouwbedrijf om mijn dak te laten reconstrueren. het charpente was behoorlijk goed naar de mening van de dakdekker. echter de constructie is eigenlijk net iets te licht voor de zeer zware ouderwetse elzasser beverstaartpannetjes (ca. 70 kg per m2.) het dak buigt iets door.

dit zou echter geen probleem zijn bij het gebruik van de lichtere moderne pannen

(ca. 40 kg per m2). bovendien zou een reconstructie met beverstaarten 2 tot drie keer duurder uitvallen. op mijn vraag of zulks geen problemen zou opleveren met de commune was het antwoord "alleen als je iets vraagt". subsidie aanvragen klinkt mij in de oren als vragen om bemoeienis.

andere ervaringen verneem ik graag.

fons