Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dubbele watermeter

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2004-12-23 18:24:26

Gelezen in Maisons & Travaux (vrij vertaald): Ze willen er niet aan, de machtige drinkwaterbedrijven, maar wettelijk moeten zij gehoor geven aan de wens van consumenten om een dubbele watermeter te plaatsen: één voor het huishoudelijk gebruik en één voor het besproeien van de tuin. Het via deze meter geregistreerde gebruik wordt niet belast met allerlei zuiveringslasten, vaak de helft van de gefactureerde kosten. Als de bedrijven weigerachtig blijven kan een procedure bij de rechtbank, niet zo ingewikkeld in Frankrijk, worden aangespannen. De tweede meter moet dan wel alleen voor het besproeien van de tuin worden gebruikt. De controle hierop zal pittig zijn. Wie heeft hier ooit eerder van gehoord? Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-23 18:47:07

Wim,

wél van gehoord, maar niet in Frankrijk. Wordt in Duitsland veel toegepast. Deze regeling, ooit voor groot-tuinders ingesteld, geldt i.v.m. gelijke behandeling voor iedereen die water gebruikt dat niet naar het riool gaat.

Maar: In LDF nog nooit van gehoord of gezien. Daarom is bij ons in de Bourgogne ook iedereen er zo verzot op een oude 'puits' weer in bedrijf te nemen voor het tuinsproeien!

Christian von Klösterlein

avatar#1791
mage
Berichten: 3
Reacties: 19

#2 Geplaatst: 2005-03-01 18:23:09

Wij hebben sinds kort een tweede watermeter in ons huis in de Alpes-Maritimes. Na 1 telefoontje is er een offerte gemaakt en kort daarna is de meter voor ruim 200 Euro geplaatst. Geen enkel probleem of tegenwerking ondervonden. Met de 2de meter mag alleen water, dat voor de tuin gebruikt wordt gemeten worden.

Daar wij voor "Traitement des eaux usees" Euro 0,50 + "Lutte contre la Pollution"  Euro 0,13 per m3 extra betalen en deze kosten alleen maar zullen stijgen, is het voor ons zeker de moeite waard.

Charlotte

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#3 Geplaatst: 2006-04-28 06:58:21

Heeft heel Frankrijk de mogelijkheid voor "vuil" water? Wij zouden ook wel een dubbele watermeter willen, maar als die leidingen er niet liggen kan de Sdei niets doen. Is er een site waarop ik op adres kan zoeken of er bij mij (omgeving Nîmes) ook deze "vuil" waterleidingen liggen?

gr.

Sue

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-04-28 07:18:02

Sue, ik denk dat je het verhaal verkeerd het begrepen. Er is maar 1 enkele waterleiding, maar twee meters. Water wat over de tuin wordt gesproeid wordt daarna niet gereinigd, dus het heffen van allerlei reinigingrechten is dan ten onrechte.

N.m.m. zal het nooit zover komen, dat er een vuilwaterleiding komt. Dat zou wellicht in zijn geheel duurder worden dan het leveren van schoonwater. Immers je kunt nooit volledig vuil water (incl. chemische troep) over je tulpen en tomaten sproeien. Wat je natuurlijk altijd wel zelf kan realiseren is het opvangen van je eigen vuile water uit badkamer en keuken plus daarbij het hemelwater. Ik heb ooit ergens gelezen dat het voor de planten niets uitmaakt wat ze te drinken krijgen.

Dat laatste is een van de grootste verschillen tussen een mens en een tomatenplantje. In sommige gevallen lijkt dat zelfs het enige verschil :-)))

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#5 Geplaatst: 2006-05-01 13:41:08

In onze gemeente in de Aude is het enkele jaren geleden afgeschaft voor tuinen bij woningen. Het is alleen nog beschikbaar voor niet bij huis gelegen (moes)tuinen, wegens misbruik.Antonia