Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Stroomstoringen (meevallend ) ???

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2004-12-27 23:34:56

Na het lezen van het kort rubriekje over de stroomstoringen, valt het me weer op hoe typisch de overheidsdiensten ook hier (in LDF) lichtjes over het "storend" effect gaan. Wat maakt het hen uit of hun klanten "eventjes" zonder stroom zitten ? De maatschappij vindt het overigens wel meevallen met de storingen, die jaarlijks zouden neerkomen op gemiddeld een uur per persoon per jaar ??? Dan toch niet in ons geval, jaarlijks geconfronteerd te moeten worden met stroompannes van meer dan een dag, zonder directe reden/oorzaak overigens ! Probeer dan maar eens op dergelijk moment de hulpdienst van EDF te pakken te krijgen. En als je ze dan al kan contacteren, beloven ze wel het nodige te doen, maar in de praktijk ???? Maakt het hen iets uit of je een paar diepvriezers staan hebt die volgepropt zitten met wintervoorraad. Is er eigenlijk hier iets tegen te doen ? Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-28 00:05:10

Johan,

zolang er nog bovengrondse leidingen zijn zijn er storingen (de storingen om andere redenen zijn onbeduidend).

 

... De maatschappij vindt het overigens wel meevallen met de storingen, die jaarlijks zouden neerkomen op gemiddeld een uur per persoon per jaar ...

 

In onze streek duren de stroomstoringen meestal niet langer dan 10 of 30 minuten. Het hangt erg van het landschap af!

... Maakt het hen iets uit of je een paar diepvriezers staan hebt die volgepropt zitten met wintervoorraad. Is er eigenlijk hier iets tegen te doen?

 

Ja. Tijdens een stroomstoring de diepvriezer niet openen! Omdat moderne diepvriezers terwille van energiebesparing zeer zwaar ge´soleerd zijn loopt de temperatuur bij stroomuitval erg langzaam op - mits de kast gesloten blijft. Kan bij goede modellen iets in de ordergrootte van 5grd per 24 uur zijn. Even in het handboekje nalezen! Wordt bij gecombineerde koel/vries-units vaak bij het hoofdstuk 'ontdooien' aangegeven, want dan moet je ook het vriesgedeelte niet openen !

Je kan, als je in een erg storingsgevoelig gebied woont, natuurlijk ook de aanschaf van een noodstroomaggregaat overwegen.

Uiteindelijk is de niet helemaal perfecte infrastructuur de prijs die je betaalt voor het wonen in een streek die minder dicht bevolkt is dan het polderlandse. Geniet van de voordelen en leer leven met de tekortkomingen!

Christian von Kl÷sterlein

PS. Om misverstanden uit te sluiten:

Natuurlijk zijn moderne apparaten voorzien van automatische ontdooing, maar soms moet toch nog eens compleet ontdooit worden.