Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigen stroomvoorziening

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2004-12-27 23:42:01

Weet of kent iemand iets van eigen stroomopwekking ? Al een tijdje loop ik te piekeren over hoe je het best zelf electriciteit zou kunnen maken. Ik denk niet bepaald aan 220 volt, maar gelijk welke voltage. Jaja, ik weet dat het "gevaarlijk" is als je niet op de hoogte bent, doch de uitdaging, ... Ik denk hier niet bepaald aan zonnepanelen e.d, maar aan een soort (zelf te maken) windmolen. Hier in de buurt staan wel (ijzeren) windmolen, maar die dienen klaarblijkelijk om water uit een regenput boven te halen, ook al heb ik het systeem nog niet goed kunnen bestuderen. Enfin, als er iemand iets meer weet, want ik vind niet direct iets terug op het internet. Johan( Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2004-12-28 00:14:06

Johan,

vergeet het maar.

Zelfgemaakte windmolens hebben een belabberd rendement, en goede gekochte zijn zo duur dat het meer om hobbyisme en demonstratieve alternativiteit dan om werkelijke besparing gaat. Tenzij je op de windmolens in geval van stromuitval terug wilt kunnen vallen, want dan is het überhaupt ter beschikking hebben van elektriciteit geen vraag van kosten meer. En omdat stroomuitval meestal bij sterke wind optreedt zit daar zelfs een zekere logica in.

Christian von Klösterlein

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#2 Geplaatst: 2004-12-28 14:12:36

er zijn kleine agregaatjes ter grootte van een tweetal schoenendozen op de markt waarmee door het verstoken van benzine stroom wordt opgewekt van allerlei voltage. deze zijn niet eens zo duur. type bij google maar eens stroomagregaat in en de advertenties vliegen je om de oren.

succes

fons van maldeghem

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-01-25 20:58:54

Johan (Fr)

Door knullige aanpak van de EDF en uiteindelijk tegenwerking van buren is mijn electriciteitsaansluiting na ongeveer 3 jaar "tobben" de "mist" ingegaan, zodat ik op een eigen stroomvoorziening moest overgaan.

Als je reeds over een edf aansluiting kan beschikken is voor noodgevallen alleen, de reeds aanbevolen kleine, geruisarme generatortjes een ideale noodoplossing. Het geleverde vermogen is laag, maar voor wat verlichting, koelkast, tv etc.is dat voldoende.

Moet je echter alle elektrische energie zelf opwekken raadt ik je aan een flinke generatorset aan te schaffen. Bij voorkeur met een langzaamdraaiende diesel (1500 toeren) en een gekoppelde generator welke zo'n 15  kW leveren kan.

Langsaam draaiend vanwege een langere levensduur en diesel vanwege de lagere kosten.

Een liter diesel (fioul) kost bij mij in de buurt ca. 53 Eurocent.  Een liter benzine kost een veelvoud daarvan.

Teneinde  het aantal draaiuren te beperken kan je de opgewekte energie opslaan in een accubatterij van voldoende capaciteit . Voor dit doel gebruik ik een gecombineerde acculader/omvormer welke dus de accu's op een vernuftige wijze kan laden en anderzijds zorgt voor de omzetting van de accuspanning naar de gebruikelijke 230 volt wisselstroom. Op die manier hoef ik maar 2x per dag gedurende een uur mijn generator te laten lopen en toch 24 uur per dag  energie voorradig te hebben.  

Ondanks de op afstand bestuurbare en tijdsgeschakelde en beveiligde installatie, moet je er rekening mee houden dat zo'n installatie wel enig onderhoud en aandacht nodig heeft.  !  

Wil je meer informatie, laat mij dat dan weten.

Succes....................rob de mare.........................                                                                

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-01-27 19:32:12

 

Windmolenfans:

het loont de moeite even contact te nemen met volgende firma:

KRUG S.A.R.L.1, Avenue du Lauragais11300 LIMOUX - FranceTél +33 (0)4 68 74 20 13 Fax +33 (0)4 68 31 87 28info@krugwind.com

Zij zijn specialisten in kleinschalige windmolenprojecten.

Dirk