Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opletten met "goedkope" telefoon-operateurs

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-01-04 00:34:08

Bon, bij deze maar even verwittigen dat er serieus wat adders onder de telefoon-operateurs zitten. Misschien mijn eigen schuld, maar totaal niet aan gedacht dat m'n nog evengoed het abonnement bij France Telecom dient te voldoen, ook al schakel je over naar een andere operateur voor de vaste telefoon. Zonde aan dit hele verhaal is dat de huidige operateur totaal niets gezegd heeft van dit "euveltje", maar goedkoper bellen is in dit geval dus wel DUURDER uitgevallen. Met als resultaat een vlammende telefoon gepleegd om hen ff m'n mening te zeggen omtrent de valse reclame en hun loze beloften, ook wat betreft de beloofde ADSL. Liggen ze dus niet van wakker, enkel of mijnheer niet geïnteresseerd was om de 2 operateurs te groeperen tot 1 factuur ? En of ik een 10% vermindering wel zag zitten als ik een jaar bij hen blijf ? Met andere woorden, de contract-opzegging is al onderweg en de aanvraag om contract-hernieuwing bij France Telecom is ook reeds aangevraagd. Johan (Fr)

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#1 Geplaatst: 2005-01-04 09:13:00

Het is dus hetzelfde recept als in Nederland.

Je hebt via de KPN je telefoonaansluiting, je gaat goedkoop bellen via TELE2.

Je krijgt vervolgens 2 rekeningen. 1 van de KPN voor je vaste aansluiting en abonnement en 1 van TELE2 voor de belkosten.

Als je de twee rekeningen bij elkaar optelt zie je dat het niets uitmaakt, (in mijn geval dan) je kunt net zo goed alles bij KPN houden. Zeker als je gebruik maakt van de voordeelnummers.

Maar het is goed om te weten.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Ik ben nog op zoek naar de ultieme oplossing om vanuit frankrijk te internetten.

Ik heb het geprobeerd met Wanadoo.fr maar telkens als ik net verbinding heb, word ik  er meteen weer uit gegooid.

avatar#66
Nico
Berichten: 0
Reacties: 10

#2 Geplaatst: 2005-01-05 21:34:13

Beste Johan,

Abbonnements kosten zul je altijd moeten betalen aan france telecom(in Fr).Wil je nu ook nog bellen dan kun je dat met france telecom naar Nederland ruim 8 tot 22 keer zo duur doen als nodig  .Dit na het start tarief ,welke bij france telecom ook duurder is.

Vergelijk maar eens de tarieven van  FT met die van telesoldes.

http://www.telesoldes.com/rates.php

http://www.francetelecom.com/fr/tools/search/agence.jsp?url=http://www.agence.francetelecom.com/vf/accueil/aide/prix_communications/international.shtml&titre=

Met vriendelijke groeten Nico

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2005-01-05 23:34:58

Weet je dat je ook gesprekskosten € 1,00 betaalt als je naar Nederland belt en er wordt daar niet opgenomen!

Ik wist niet wat ik zag op de rekening van F.Telecom.

Had een aantal keren tevergeefs geprobeerd iemand in Nederland dringend te bellen, stond 10x € 1,00 gesprekskosten op de nota zonder gespreksduur voor dat ene nummer.

avatar#66
Nico
Berichten: 0
Reacties: 10

#4 Geplaatst: 2005-01-06 07:59:44

Truze,

Ik maak gebruik van telesoldes sinds 21 december.Op mijn rekening van France Telecom t/m 26 dec komt op geen enkele manier iets naar voren wat er op duidt dat ik iets aan FT moet betalen over de gespreken welke ik via telesoldes voer.

Is er nog iemand anders met ervaring op dit gebied?

Voorlopig lach ik me suf over de bedragen die ik met telesoldes moet betalen.

Nico

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#5 Geplaatst: 2005-01-06 10:23:29

........Ik maak gebruik van telesoldes sinds 21 december.Op mijn rekening van France Telecom t/m 26 dec komt op geen enkele manier iets naar voren wat er op duidt dat ik iets aan FT moet betalen over de gespreken welke ik via telesoldes voer........

 

Nico, begin je gewoon elk telefoontje met het intoetsen van nummer  1690 of moet je je ook inschrijven bij Telesoldes?

Ik heb de tarieven gezien en het is inderdaad  'kadootje'.

avatar#66
Nico
Berichten: 0
Reacties: 10

#6 Geplaatst: 2005-01-06 13:01:50

Truze,

Je moet je inderdaad inschrijven en een creditcard nummer geven.Je krijgt daarvan een bevestiging per E-mail.Na ongeveer 3 dagen werkte het bij mij.Je moet overigens wel eerst een eventuele preselect van een andere aanbieder opzeggen(bv onetel).

Voor ieder gesprek wat je daarna met telesoldes wilt voeren moet je eerst1690 kiezen gevolgd door het nummer wat je wil .bv naar amsterdam:1690003120.....

Mijn telefoon heeft de mogelijkheid om de veelgebelde nummers zo op te slaan ,dus met de 1690.De kwaliteit is 100%.Bedenk wel dat je start tarief naar nederland altijd 9 eurocent is.Bij FT is dat 11 of 12 eurocent

Een andere bel mogelijkheid welke ik gebruik (mocht mijn echtgenote langdurig bellen) is met de computer via SKYPE dit is gratis naar een ander pc of 2 eurocent per minuut naar vaste nummers ,zonder start tarief.Dit is natuurlijk alleen voor de mensen met ADSL.De kwaliteit hiervan is naar vaste nummer ook goed.

Nico

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#7 Geplaatst: 2005-01-06 15:01:48

Nico, dank je voor je uitleg.

Ik heb zojuist  ook de website bezocht en zag inderdaad dat ik dan een creditcard nummer moet geven. En dat is nou iets waar ik zo'n verd.. hekel aan heb .

Lees net ook weer een artikel over russische maffia praktijken met verkregen-gepikte creditcardnummers.

Ik kan natuurlijk ook dat inbelnummer voor mijn inbelnummer voor wanadoo.fr zetten. Scheelt natuurlijk ook met internetten. Alleen moet ik dan eerst eens kijken of ik in de lucht kan blijven via inbelverbinding want ik word er telkens na 1 minuut al uitgegooid. Heel vervelend. Internetten kan ik dus voorlopig alleen vanuit pays-bas.

Groet

Truze

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#8 Geplaatst: 2005-01-07 00:57:54

Nico,

> Ik maak gebruik van telesoldes sinds 21 december.Op mijn rekening van France Telecom t/m 26 dec komt op geen enkele manier iets naar voren wat er op duidt dat ik iets aan FT moet betalen over de gespreken welke ik via telesoldes voer. <

Krijg je je FT factuur ook niet om de 2 à 3 maand ?

Het kan misschien daarom ook zijn dat je (nog) niets ziet van enige vermelding of verwijzing naar Telesoldes, gezien je "contract" vanaf 21 december.

Persoonlijk vond ik het ook raar (en was eerder woedend op de "alternatieve operator", in dit geval Cegetel) en daarom hebben we naar beiden getelefoneerd. Vooral omdat ik niet gediend was met de misleidende (verkoops)toestanden van laatstgenoemde.

Vermoedelijk gaat dit nog een staartje krijgen, want ik denk niet dat ze bij Cegetel geneigd zijn me te laten gaan na zulke korte periode.

Enfin, we zien wel.

Johan (Fr)

PS Hopelijk krijgen we bij FT opnieuw de optie om aan gereduceerd tarief naar belgie te telefoneren.

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#9 Geplaatst: 2005-01-07 01:14:58

Truze,

> Ik ben nog op zoek naar de ultieme oplossing om vanuit frankrijk te internetten.Ik heb het geprobeerd met Wanadoo.fr maar telkens als ik net verbinding heb, word ik  er meteen weer uit gegooid. <

Ik ben sinds een jaartje of 3 klant bij Wanadoo.fr, ga zeker niet beweren 100% tevreden te zijn, maar bij gebrek aan beters (lees sneller)... enfin, ik weet niet hoe je je abonnement bij Wanadoo.fr te pakken hebt gekregen, maar je moet er wel voor zorgen dat je op zijn minst (desnoods via een andere PC-verbinding) het te downloaden bestandje (als ik me niet vergis "EspaceWanadoo ") te pakken kan krijgen.

Helpt je dit niet vooruit, bekijk dan eens

assistance.wanadoo.fr/reponse797.asp  

voor de updater "patchespacewanadoobooster.exe", denkelijk kan dit je verbinding verbeteren.

Johan  (Fr)

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#10 Geplaatst: 2005-01-07 10:16:54

Bedankt Johan,

Dat ga ik zeker proberen. We gaan pas begin februari naar france maar ik zal je het resultaat laten weten.

Groetjes

Truze