Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Financiele ondersteuning van NL-se overheid voor NL-ers die naar F emigreren

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-05 16:05:47

Beste francofielen, Laatst hoorde ik - nota bene van Franse vrienden - dat het mogenlijk is voor NL-ers om financiele ondersteuning (ik geloof in de vorm van voordelige crediten...) van de NL-se Staat te ontvangen voor een emigratie naar Frankrijk. Is dit een sprookje of ligt het aan mij, dat ik hierover niets heb kunnen vinden in het internet? Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Bart Mevius

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#1 Geplaatst: 2005-01-05 18:48:44

Hoi Bart,

Dat sprookje is me ook weleens verteld, en ook door Fransen.

Dus May be, ou peut etre ,is het geen sprookje.

Maar het zou dan wel om de pensionados gaan.

Zonnige groet,

Jeanine

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-01-05 22:21:41

Ik geloof niet in sprookjes, vind ze soms wel mooi. Mij is geen informatie bekend over het subsidiŽren van pensionado's naar Frankrijk. Ik zou ook de ratio daarvan niet kunnen bedenken. Belastingtechnisch is het vaak wel interessant voor gepensioneerden om in Frankrijk belastingplichtig te worden. Het marginale tarief is voor velen een stuk lager dan in Nederland. Dat is allerminst een sprookje.

Wim

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2005-01-05 23:40:14

aaaj, ons pensioen staat op de stoep dit jaar.

Kan ik de in's en out's hierover op deze site vinden Wim?

We willen wel vaker en langere periodes naar France gaan, maar dan kunnen we dus net zo goed de rollen omdraaien.

Tweede huis in Nederland en eerste huis in France....

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-01-06 18:13:25

Het hoe en wat en waarom van belasting betalen in Nederland of in Frankrijk is inderdaad op de website te lezen. Tik gewoon even Belastingen in in het zoekscherm hier links in de menubalk en je bent weer een halfuurtje zoet.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-01-06 21:40:31

Truze,

Beslis niet te laconiek om van thuisland te veranderen. We hebben recent meegemaakt dat mijn dementerende moeder weer terug naar Nederland moest. Zij was op haar 55e permanent in Frankrijk gaan wonen. Wel altijd netjes de premies doorbetaald, zodat ze keurig recht heeft op AOW, een klein pensioen en verzekerd is voor de AWBZ. Niks aan de hand dus.

Maar je wil niet weten wat we allemaal hebben moeten regelen om voor haar hier de geschikte woonruimte en voldoende zorg te krijgen. Ze is Nederlandse dus we hoefden geen asiel aan te vragen. Maar verder zijn we ongeveer met alle instanties in de slag geweest.

Het heeft zeker 5 maanden geduurd voor we alles rond hadden.

Hier in Nederland althans. In Frankrijk zijn er nog steeds instanties, bij wie opzeggingen, uitschrijvingen en verhuisberichten niet willen doordringen.

gr.

Gerard Fransen

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#6 Geplaatst: 2005-01-07 22:35:55

We zullen zeker niet over 1 nacht ijs gaan Gerard. Maar het is goed om te weten dat ht door jouw omschreven probleem aan de orde kan zijn.

We zullen ook wel van het ene op het andere been hinken....

We hebben 3 volwassen kinderen die aardig nesteldrang hebben en dan krijgen wij-als het hen gegeven is - natuurlijk last van onze opa/oma hormonen.

Groet

Truze