Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verbouwsubsidies mogelijk

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2005-01-06 17:34:35

Doordat Tom van Reijsen technisch even niet bij het forum kan, zend ik hier zijn bijdrage door over de mogelijkheid om in Frankrijk verbouwsubsidies te krijgen. Ik vind het een belangrijk onderwerp, vandaar deze wat ongebruikelijke procedure. Tom schrijft: Op 10 december 2004 hebben wij bij OPAH de Sud Meusien subisidie aangevraagd voor het vernieuwen van het dak, en voor het herstellen van de stuklaag van de voorgevel (Crepie). Naast deze subsidie mogelijkheid is er nog de prettige bijkomstigheid dat voor het werk de TVA verlaagd wordt naar 5,5%. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Al eerste een offerte laten maken door plaatselijke aannemer, daarna bij de burgemeester de nodige papierwinkel opgehaald. Achtereenvolgens hebben we ingevuld; 1 Déclaration de travaux exemptés de permis de construire où déclaration de clôture. 2 Amelioration de l’habitat 3 Demande de prime au ravalement des façades privees 4 Demande de subvention GIP Objectif Meuse 5 Plan de financement previsionnel 6 RIB (af te halen bij La Poste of bij de bank) 7 Plan de situation 8 Foto van de voorgevel in oude staat Daarna naar het bureau van Communauté de communes de la Haute Saulx voor het laten opmaken van een dossier de demande de subvention. (onze ervarig is dat men op dit bureau zéér behulpzaam is!! Op dit bureau kregen we te horen dat de subsidie aanvraag voorlopig alleen voor de voorgevel kon worden ingediend, de dakrenovatie zou voor half 2005 waarschijnlijk voor subsidie in aanmerking komen. Ze houden daarom het dossier aan. En als de beslissing positief is volgt ook subsidie voor het dak. Voorwaarden niet beginnen met de werkzaamheden vóór de aanvraag is goedgekeurd. Voor subsidie komt in aanmerking Façade, création d’éléments de confort (wc, salle de bains, chauffage central). Inmiddels hebben wij (in Nederland) de schriftelijke bevestiging ontvangen dat de subsidie aanvraag goedgekeurd is, en als de werkzaamheden gereed zijn (factuur voldaan) ontvangen wij op onze rekening bij La Poste de subsidie vergoeding. Al met al vinden we dit een snelle behandeling!!! Let op bovenstaande is onze ervaring in de Meuse. Tot zover het relaas van Tom. Wie heeft nog meer ervaringen met instellingen als OPAH en ANAH? Wim

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#1 Geplaatst: 2005-01-06 23:06:29

ik kan e.e.a. moeilijk volgen, maar ben zeer geïnteresseerd. wij bricoleren aussi dans le nord-est. dus gaarne zo veel mogelijke info. evt. prive (geelengjhm@hotmail.com)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-01-07 21:23:18

Ik heb net een offerte binnen van mijn dakdekker in frankrijk om mijn dakopnieuw te dekken en een drie tal dakkappellen te plaatsen. Kan ik hier ook subsiedie op krijgen en hoe moet ik dit dan aanvragen? Ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen. Hartstikke bedankt!

Gilbert

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-01-07 23:16:09

Op de website staat het een en ander vermeld. Tik ANAH in in het zoekvenster hier links onder in de menubalk en je vindt wat informatie, in ieder geval de websites naar deze subsidieverstrekkers.

Wim

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#4 Geplaatst: 2005-01-08 00:03:09

gibert schreef: offerte voor een nieuw dak binnen.

ik ben zeer geinteresseerd in de offerte. wat kost een nieuw dak per m2 b.v.?

welke pannen? wat voor goot?

fons

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-01-08 07:42:32

Fons,

zie het bericht van Erik Reijnders van 15-11-2004, derde bericht in deze rubriek.

Pannen dekken sec is meestal de kleinste kostenpost. Duurder is wat daarvoor moet gebeuren.

Nuttige informatie op

www.traveaux.com

www.entreprendre.com

Succes!

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-01-08 07:43:37

Fons,

ik bedoelde derde rubriek

CvK

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2005-01-08 17:31:22

Beste Fons

Ik heb geen prijs gekregen per m2. Mijn dak bestaat uit leien en bedraagt +/- 65 M2. Tevens komen er ook een drietal dakkapellen op. Ik kan je helaas geen info geven over kosten van een dak met pannen, sorry.

m.vr.gr.

Gilbert