Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vervangen bedrading van de straat naar het huis door EDF

Auteur Bericht

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#0 Geplaatst: 2005-01-09 13:52:53

In verband met een klus aan het dak van ons huis heeft de maçon ons gevraagd de EDF te bellen om de bedrading, die van de straat naar ons huis loopt, te laten isoleren/ of moderniseren. Volgens onze maçon moet de EDF alle kosten dragen voor de bedrading en zijn wij pas verantwoordelijk voor alle zaken "achter de compteur". De EDF gaat nu volgende week langskomen om een offerte te maken........Wij vragen ons nu af wat de gebruikelijke gang van zaken is qua kosten/verantwoordelijkheden. Heeft iemand hier ervaring mee?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-01-09 14:26:31

Beste Michel,

(je naam heb ik uit je gebruikersprofiel gehaald. Beter is ondertekenen van een bericht)

Volgens onze maçon moet de EDF alle kosten dragen voor de bedrading en zijn wij pas verantwoordelijk voor alle zaken "achter de compteur".

 

Klopt volgens mijn ervaring, wat je maçon zegt. In ons dorp worden nu de bovengrondse leidigen vervangen door ondergrondse, en hierbij zijn ook de kosten van het aanpassen van de huisaansluitingen t/m de compteur voor rekenening van EDF. En als er een compteur vervangen moet worden dan gebeurd dat ook op kosten van EDF.

Maar (en nu komt de aap uit de mouw) of in jullie geval de vernieuwing noodzakelijk is, dat is ook ter beoordeling van tante EDF.

Graag verslag over de uitkomst!

Christian von Klösterlein

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#2 Geplaatst: 2005-01-09 18:08:45

Christian, dankvoor je reactie.

Stel dat ik enkel de oude (huidige) kale bedrading wil laten isoleren vanwege gevaar voor de maçon als deze op het dak werkt, kan ik dan wel alle kosten op de schouders van de EDF laten rusten?

vr. groeten

Michel

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-01-09 19:30:24

Michel,

...  kale bedrading wil laten isoleren vanwege gevaar voor de maçon als deze op het dak werkt, kan ik dan wel alle kosten op de schouders van de EDF laten rusten?

 

Ik weet het niet, en denk vanniet, maar ik zou het zo spelen:

deze leidingen kunnen, als ze bij wind tegen elkaar slaan, koortsluiting veroorzaken, en dat is weer zaak van EDF.

Niet geschoten altijd mis!

Christian v.K.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#4 Geplaatst: 2005-01-10 08:25:55

Voorzover ik heb begrepen is het huidige beleid van de EDF dat alle werkzaamheden op het terrein van de gebruiker ook voor rekening van de gebruiker komen. Uit ervaring van vrienden weet ik dat het verplaatsen van de binnenkomende leiding door hen moest worden betaald. Zoals vrijwel overal in Frankrijk valt er misschien nog wel over te onderhandelen, zeker als het in verband met veiligheid noodzakelijke wijzigingen zijn. Laat, als het kan, de maçon de noodzaak van de wijzigingen aantonen, dat helpt misschien.

Succes!

René

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#5 Geplaatst: 2005-01-25 20:53:22

Vorige week is de EDF langs geweest en ze hebben aangegeven dat de kosten voor mij zijn; ze zijn donderdag geweest en vandaag had ik de offerte in NL in de brievenbus. Kosten een paar honderd euro (ligt ook aan details van de klus).Ik heb de offerte geaccepteerd en geretourneerd, het is toch een investering en het zal wel kloppen allemaal. Dank allemaal voor de reacties.

met vriendelijke groeten

Michel

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#6 Geplaatst: 2005-03-21 20:02:15

ter informatie: de EDF heeft gelijk een nieuwe "compteur" geplaatst, een hele moderne die ook geschikt is voor waarnemen en registratie van de rode, witte en blauwe tarieven van het Tarief Tempo (TT). Verder is de klus keurig geklaard.

groeten

Michel

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#7 Geplaatst: 2005-03-23 07:28:57

hoi michel,

hangt jullie compteur ook in de paal aan de straat? en heeft de edf de leiding verzorgd vanaf de compteur naar de groepenkast? bij onze tijdelijke aansluiting moesten we dat door een electricien laten doen en aangezien we binnenkort overgaan op een vaste aansluiting zijn we benieuwd of de edf dat stuk (betaald) verzorgd of dat we de electricien weer moeten inschakelen.

ps in welke regio zitten jullie, misschien is dat ook nog van invloed?

salut,

marjorie

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#8 Geplaatst: 2005-03-23 22:19:37

Hoi Marjorie,

Onze compteur hangt in onze garage, daar hing de oude compteur ook al. De EDF heeft voor de nieuwe compteur niets berekend, we hebben wel moeten betalen voor het moderniseren van de bedrading, die vanaf de straat naar ons huis loopt. Dat waren vier draden die via de ouderwetse "glazen hoedjes" naar ons huis liepen. Vanwege een renovatieklus aan ons dak hebben we bij het EDF gevraagd om deze draden ofwel te isoleren (voor de veiligheid van de werklieden) ofwel te vervangen. Uiteindelijk is het vervangen geworden. Ik heb begrepen, dat alles wat vanaf de compteur richting "woning" gaat voor eigen rekening is. Onze aannemer had gezegd dat de isolatie van de bedrading ook door de EDF betaald zou worden, maar dat bleek helaas niet zo te zijn.

We zitten in de Bourgogne (71 Saone et Loire).

groeten en sukses,

Michel