Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ned.bel. dienst "kent" franse huizen in Ned. bezit

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-18 14:20:50

Op de nederlanse nieuwssite www.nu.nl d.d. 18 januari kwam ik het volgende bericht tegen welke mogelijk voor nederlandse huizenbezitters in Frankrijk, welke nog in nederland belasting betalen, van belang kan zijn. "De fiscus heeft van de Franse collega's alle koopaktes van onroerend goed gekregen waarbij Nederlanders waren betrokken. Dat heeft de woordvoerster van staatssecretaris Wijn (FinanciŽn) dinsdag bevestigd. Volgens haar gaat het om vele tienduizenden dossiers. " Of dit werkelijk een feit is, of bluf van de fiscus is de vraag?

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#1 Geplaatst: 2005-01-18 16:46:12

Neen, dit is geen bluf, maar een hard feit.

Wijzelf kregen onlangs een schriftelijk vraag tot bewijsvoering hoe en met wat we onze Franse aankoop hebben gefinancierd. Niets aan de hand zolang dit officieel (dus niet met zwart geld) werd afgehandeld. Er werd ons bevestigd dat er sinds kort een fiscale afspraak tussen Frankrijk, BelgiŽ en Nederland bestaat om belastingsontduiking en speculatie te ontmoetigen. U weze dus verwittigd.

Johan (Fr)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-01-18 23:02:02

Nee, dit is zeker geen bluf en eigenlijk ook niet nieuw. Vorig jaar zomer heeft de actie van de belastingdienst uitgebreid in de Nederlandse kranten gestaan. Kennelijk is men actief aan de slag gegaan en pakt de toegezegde medewerking van de Franse fisc goed uit. Goed dan voor de belastingdienst.

Wim