Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

plavuizenvloer verwijderen van houten vloer ja/neen?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-19 23:11:20

In allle andere discussies nog geen antwoord gehad. Moet toch wel iemand zijn....... Een deel van de houten vloer op de eerste etage is bedekt met een(inmiddels gehobbelde)stenen vloer op een soort leemlaag. Naar mijn idee is het een aardig gewicht. We oerwegen, mede omdat we een uisparing voor een trap wilen maken naar boven, de vloer anders te bedekken. Heeft iemand ervaring met het verwijderen van een tegelvloer die op hout ligt? Is dat verantwoord weg te halen en zo ja ,waar dan op te letten.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-01-20 10:22:01

Beste Stef,

ik geef binnenkort mijn visie, maar dan in de nieuwe rubriek 'bouwen, klussen, tuin'.

CvK

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-01-23 17:13:12

Hallo Stef

Ik zit een beetje te lezen op het Forum en geef je wat informatie over de vloer. De vloer is oorspronkelijk als volgt gebouwd. De ruimte is over spannen door 1 of meerdere zware(moeder) balken (40x40) hierop liggen haaks en dicht bij elkaar kleine balken (10x10) de ruimtes tussen de kleine balken worden aan de bovenzijde dichtgelegd met planken. Hierover komt een dikke laag "leem" en daar liggen dikke zacht gebakken plavuizen op. Dit is een prachtige vloer om op te leven.

Je kunt de bovenlagen van plavuizen en leem weghalen de planken vast schoeven op de kinderbalkjes (voorboren) en dan de vloer benutten als verloren bekisting voor een lichtbetonnen dekvloer met daarin een bewapening net op afstandhouders.De vloer wordt eerst afgedekt met een laag PE folie en hier komt de licht beton op  Overweeg om de vloer aan de onderzijde te zandstralen zeker als het een eiken werk is waar veel verf op zit.  De dikte van de laag en de zwaarte van de bewapening moet je uitlaten rekenen door een constructeur.

Het hangt af van de ondersteuning in de bestaande situatie en de eisen die de gebruiker stelt.

Het kan nodig zijn de bestaande vloer tijdens het storten en drogen op te stempelen. Maar ook dat is voor de constructeur.Misschien kijk je nog even op mijn web site www.euroklus.com

Veel succes met je huis.                                  Dik Blom

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-11 15:19:57

Ik heb net uitgebreid gereageerd op het onderwerp:

"Tegelvloer op houten ondergrond verwijderen"

omdat ik dat zelf net heb gedaan, een foto kan ik je toesturen.

Jammer dat er twee onderwerpen zijn (zie ik nu pas) die over hetzelfde gaan.

Operator, kunnen die niet worden samengevoegd?

en

Kunnen deze klusonderwerpen niet naar het onderdeel klussen worden verschoven?

Hans