Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

leeg opleveren?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-19 23:15:54

na het voorlopig koopkontrakt zijn we nu in discussie met de iegenaar over al of nietgheel leeg oplevren. Gaat moeizaam en duurt geruime tijd alvorens formeel antwoord. In het op te leveren uis staan zeer veel spullen; van leuek spullen tot een grote bende en vuilnis. Voorstel is de boel de boel te laten, ons uit te laten ruimen, maar dan ook alles te laten staan, veentueel tegen een redelijke vergoeding en naders alles echt uit te rumen. Wie heeft er bruikbare tips en ervaringen die we in de laatste wken voor het paeren bij de notaris kunnen gebruiken?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-01-20 10:18:46

Beste Stef,

je schreef:

Voorstel is de boel de boel te laten, ons uit te laten ruimen, maar dan ook alles te laten staan, veentueel tegen een redelijke vergoeding en anders alles echt uit te ruimen.

 

Soms valt het mee en soms valt het tegen. In ons niet volledig ontruimd huis zijn wij bijvoorbeeld in een hoek nog de oude ramen en deuren tegengekomen, die in de jaren tachtig door moderne gladde vervangen waren, een oude évier etc. etc. Alles dingen waarvoor je bij de Piet-Jonker-achtigen kapitalen betaalt.

De Franse mentaliteit kennende zou ik het zo aanpakken:

Een lange en erg ingewikkelde lijst van op te ruimen en achter te laten spullen maken. Dan voorstellen dat je de achtergelaten spullen overneemt en bereid zou zijn in dit geval van een totaal lege oplevering af te zien. En dan zeggen dat de uitgespaarde moeite voor het niet ontruimen met de achtergelaten spullen vergoed is. Misschien stellen zij dan voor niets te ontruimen en alles achter te laten, en zonder betaling.

Maar dat hangt ervan af wat je in de troep aan bruikbare materialen hoopt te vinden. Aan de andere kant is de technische staat van bepaalde onderdelen van een gebouw moeilijk in te schatten als er nog troep staat.

Maar ik kan er ook helemaal naast zitten, ik ken het huis en de 'troep' resp. 'waardevole spullen' niet!

Sterkte!

Christian von Klösterlein

avatar#5387
Ronald-Les Bachats
Berichten: 4
Reacties: 12

#2 Geplaatst: 2005-02-27 15:36:47

Beste Stef,

Toen wij onze boerderij kochten stonden er zowel waardevolle spullen in (bijv. een tafel van 4 meter met 12 stoelen), als ook troep (zoals een (wijn)kelder met ruim 900 lege wijnflessen). Wij hebben toen voorgesteld alles in een koop te kopen, omdat de bruikbare spullen opwogen tegen de troep. Dit is een afweging die je zelf moet maken. De verkoper zal waarschijnlijk een soortgelijke afweging maken. Veel succes.

Ronald- Les Bachats