Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Samen kopen.

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-20 23:18:14

Wij willen graag een vakantiehuis in de Champagne/Ardennen kopen met twee of drie gezinnen. We kennen het huis al, we kennen de omgeving enigszins, maar weten - eerlijk gezegd- nog niet helemaal waar we moeten beginnen. We kennen de huidige eigenaar en de vraagprijs, en dat is het wel zo'n beetje. Is een Vereniging van Eigenaren een idee? Het huis wordt momenteel als vakantiewoning verhuurd, enkele weken per jaar. Moeten we dat in de eventuele financiering meenemen?

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2005-01-21 07:43:56

Beste ?

Kijk eens bij de informatie op de website of een SCI iets voor jullie kan zijn.

groeten,

Sandra

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-01-29 13:00:59

IDank voor de tip. Ben er nog niet helmaal zeker van, want een SCI mag geen commerciele doeleinden hebben en wij zijn toch wel van plan om het huisje een aantal weken per jaar te verhuren als wij er zelf niet zijn. Dit, om de kosten wat te drukken en eventuele uitbreidingen deels te bekostigen. Dat lijkt me dan wel commercieel? Heeft iemand hier ervaring mee?Groeten, Myriame.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-02-20 15:32:33

Beste Myriame en Sandra.

Wij hebben samen met vrienden een huis gekocht in Frankrijk. moeten alleen "nog" het erven regelen. Heeft een van jullie wellicht een tip? Wij willen dat onze kinderen het huis pas erven als alle vier de ouders zijn overleden. Kan dat volgens de Franse wet? De notaris opperde om een brief te deponeren bij hem met onze wensen daarin, maar wij vrezen dat eea niet zo simpel is als hij wil doen voorkomen. De kinderen mogen wel het vruchtgebruik hebben maar dus nog niets erven. Groetjes, Yvonne

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-02-20 23:49:11

Wie met twee of drie gezinnen een huis in Frankrijk wil kopen, moet zeker denken aan de oprichting van een SCI. Ook in verband met het erfrecht, dat nogal verschilt van dat in Nederland. Lees vooral het hoofdstuk Erfrecht op deze website. Tik even het trefwoord in in de zoekmachine links 'doorzoek de website'. Je zult dan lezen dat er ook mogelijkheden bestaan om de kinderen pas te laten erven als alle ouders de laatste adem hebben uitgepuft. Bijvoorbeeld de communauté universelle, veel toegepast bij buitenlanders die in Frankrijk gaan wonen.

Wim