Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

een oprijlaan zonder onkruid...

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-21 12:34:13

dat is wat we graag zouden willen bij ons huis in Vire (Calvados Basse Normandie). Maar hoe kom je daaraan? Nu dreigt de ingereden kgrindlaag overwoekerd te worden door onkruid en gras en dat er telkens uithalen of met gif besproeien vinden we geen goed idee. Ik begreep dat antiworteldoek onder het grind zal gaan slippen als je erover heen rijdt, maar wie weet een alternatief? We willen wel graag grind (gravier) en de oprijlaan is erg lang dus een relatief goedkope oplossing heeft de voorkeur. Erik Reijnders

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-01-21 13:21:54

o.a. altijd het onkruid dat je wiedt afvoeren, zodat de voedingsbodem verschraald.

Met gasbrander/vlammenwerper affikken; dit gebeurd oa. in de bio-tuinbouw.

Probleem met pad is natuurlijk wel dat door het omwoelen tengevolge van het berijden permanent zaadjes naar boven komen.

kees

avatar#2760
Doerak
Berichten: 1
Reacties: 9

#2 Geplaatst: 2005-01-21 13:40:21

Erik,

Even wat corrigeren; grind op worteldoek hoeft niet te gaan slippen. Wij hebben (in NL) een grindpakket van ca 30cm op zand en worteldoek liggen en het geheel blijft netjes liggen. Ook met een camper van ongeveer 3.500 kg.

Worteldoek laat (regen)water door en beperkt wortels op hun weg. Aangezien het meeste onkruid letterlijk komt aanwaaien nestelt het zich heerlijk tussen het grind waar het ook nog voldoende voedsel kan vinden. Bij ons kunnen de wortels dus even goed nog 30cm lang worden!

De meest rigoreuze oplossing is asfalt of beton. Fraaier maar iets minder onkruidvrij zijn schelpen. Blijkbaar is het te scherp en te kalkrijk om een goede voedingsbodem op te leveren. Maar onderhoud (harken) blijft noodzakelijk.

Ook mogelijk; een buurjongen vragen of hij tijdens je afwezigheid de tuin etc bijhouden. Hij weer wat rijker jullie wat onkruid armer.

En inderdaad kun je altijd nog branden en spuiten cq strooien.