Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Provence

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-01-27 13:30:27

wie heeft leuke adressen en/of ervaringen in de Provence? graag tips ! Dank u.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-01-28 13:53:06

Hallo,

ben afgelopen jaar in de Provence op vakantie geweest. Allereerst in de buurt van St. Tropez, later noordelijker in de buur van Lac St. Croix. Omgeving St. Tropez kun je beter vermijden in de zomermaanden, ten minste als je, net als ik, in de loop van het jaar al praktisch dagelijks in de file staat in Nederland. Want in de zomer is die kustweg praktisch onbegaanbaar.

Maar Lac St Croix daarentegen is geweldig. De omgeving ook. Ik noem hier bij naam het bergdorpje Moustiers St. Marie, volgens diverse gidsen het mooiste dorp van Frankrijk. Nu heb ik nog niet alle dorpen gezien in Frankrijk, maar ik kan me goed voorstellen dat dit dorp aardig in de buurt komt. Noordelijker van Moustier zijn de beroemde en prachtige lavendelvelden. Wel vonden wij het eten nogal tegenvallen, zeker in Moustier raad ik af om naar een restaurant te gaan, er is er echt niet een die er uitspringt.

groet erik

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-02-04 18:25:16

Hallo,

Ik zelf vindt Aix en provence een erg mooie plaats. Ik heb er 2 jaar gewoond vlakbij het centrum. Ze hebben daar ontzettend mooie parken. Ik heb hier met plezier gewoond en wat betreft de bourgoisie waar mensen over praten vond ik dit erg meevallen.

Wat ook mooi is het strand van L'estaque dit is in Marseille.

Succes,

Jolanda

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-02-22 16:26:13

Bonjour,

zelf heb ik m'n hart verloren aan de regio van Tarascon - Arles - Avignon - Nimes..

heerlijk relaxte omgeving.... mooie natuur en ik vond het redelijk meevallen met de toeristen !!! Bijna geen nederlander gezien en ik was er vorig jaar juli ! Als ik naar de regio ga verblijf ik bij m'n  franse beste vriendin dus kom ik ook niet snel op de toeristische plekken.

Maar een geweldige regio !

Eve