Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tuinbesproeien bij afwezigheid

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-05 17:54:37

weet iemand wat de beste manier is om een tuin te besproeien bij afwezigheid , is daar een bestaand systeem voor te koop? Daarnaast wil ik het milieu zo min mogelijk  belasten door zo weinig mogelijk water te gebruiken

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-02-05 18:55:35

Hoe weet wanneer gesproeid moet worden? Je kunt er bv. ook aan denken zoveel mogelijk de grond te bedekken met houtsnippers.

Kees

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#2 Geplaatst: 2005-02-05 20:36:46

Ik weet niet in welke regio julli huis staat maar je zou natuurlijk ook voor een zo natuurlijk mogelijke beplanting kunnen kiezen zodat je niet hoeft te besproeien.

Ook hier in nederland hebben wij een tuin (3200m2) die we met uitzondering van de moestuin NOOIT beregenen. Planten kunnen zelf wel diep genoeg met hun wortels om toch voldoende voedsel en vocht op te nemen.

Ik moet toegeven dat mijn hortensias het daar soms wat moeilijk mee hebben maar de andere dag staan ze weer fier overeind !

Ik heb nu de gok genomen om ook bij ons huis in de Auvergne op 750m hoogte enkele hortensia's te planten en ben nieuwsgierig of ze deze winter hebben overleefd. We hebben ze de eerste tijd wanneer we er waren (2 weken in juli en 2 weken in september) nog wat in de watten gelegd door ze af en toen een paar emmers water te geven, maar nu zullen ze het verder zelf uit moeten zoeken ;-)

Succes met jullie tuin,

Sandra

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-02-07 17:17:03

Het besproeien van een tuin in Zuid-Frankrijk is niet te vermijden. Wie een tuin bezit met bomen en volwassen struiken kan de natuur zijn gang laten gaan en zal niet hoeven te sproeien. En ook het grasland bij tweede woningen behoeft niet echt te worden gesproeid (wel maaien door die vriendelijke boer). Het gazon wordt in de zomer toch geel om in september weer groen te worden. Wie planten in potten heeft staan, ontkomt niet aan sproeien.

Een groen gazon hartje zomer kan ook, maar dan zal er een installatie aan te pas moeten komen. Er zijn talrijke varianten van: ondergronds leidingensysteem met sophisticated tijdklokken (door sommigen ook wel computers genoemd) tot aan sproeiers op de tuinslag die bijvoorbeeld water halen uit de put. Ook in Frankrijk kunnen de betere tuinwinkels volop advies geven en merkwaardig genoeg houden ook sommige zwembadbouwers zich bezig met het 'probleem' van de arrosage.

In theorie moet het dus ook mogelijk zijn om bij afwezigheid de tuin te laten besproeien door de installatie van een tijdklokje op de kraan van de waterleiding of op de elektrische pomp van het water uit de put. Het lijkt mij een tikje riskant als er niemand in de buurt is om een oogje in het zeil te houden.

Als wij weggaan voor een wat langere tijd is het onze aardige buurman die de potten water geeft. En ook bij erge droogte de pomp even aanzet om de moestuin via het druppelstysteem (goutte-à-goutte) te bewateren.

Wim