Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

plus-value

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-08 12:11:54

Ik speel met de gedachte om een houten huis/ chalet in Nederland te bestellen en in Frankrijk in elkaar te zetten. Laten we aannemen dat ik het als vakantiewoning gebruik en een paar jaar later de echte coup de coeur tegenkom.   Met betrekking tot de verkoop vraag ik mij af hoe de Franse fiscus dan tegen de plus-value aan zal kijken. Beschouwt ze het als:   - nieuwbouw (geen vp) - een dhz activiteit (3x de materiaalkosten etc). - ligt het wat subtieler.   Wie weet het antwoord of heeft ervaring met een dergelijk project.     Groet   Rob      

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-02-22 19:14:32

Onze Franse fiscalist meldt het volgende:

De instructie zegt dat in dergelijk geval de 'coût des travaux de construction' moeten worden aangetoond.

Voor de verbouwings-, vergotings-, vernieuwings- en verbeteringswerken die aan een gebouw gebeuren na de voltooiing van het gebouw, is er wel omstandige uitleg over de waarderingswijze. Hier is onder meer gepreciseerd dat het dient te gaan om werken, uitgevoerd door een onderneming, waarbij de werken verricht door de belastingplichtige en de goederen aangekocht door de belastingplichtige, zelfs in het geval een onderneming de plaatsing voorziet, niet in aanmerking genomen worden.

Deze instructie dateert pas van januari 2004 en tot nu toe is er niets meer bekend over het feit of voor de waarderingswijze van een nieuwbouw al dan niet dezelfde regels als voor verbouwingswerken gelden.

We vrezen evenwel dat de belastingdienst dezelfde redening zal toepassen en alleen facturen van een onderneming in aanmerking zal willen nemen. In de huidige regelgeving is afstand genomen  van de vroegere waarderingswijze waarbij wel rekening gehouden werd met de eigen 'main d'oeuvre'. Dit zou betekenen dat er dan geen rekening gehouden wordt met de waarde van een zelf gebouwd nieuw huis.

Tot zover de Franse fiscalist. Dat verhaal over het niet meetellen van eigen werkzaamheden is ook nieuw voor mij; nergens ben ik nog tegengekomen dat die regel van driemaal de factuurwaarde van materiaalkosten is geschrapt.

Ik zal het eens navragen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-02-28 14:41:44

Tot zover bedankt Wim. Het blijft voorlopig nog een mistig traject.

Vanuit de Franse overheid bekeken kan ik me trouwens voorstellen dat die er de voorkeur aangeeft aan het opkanappen van het bestaande huizenbestand ipv nieuwbouw te faciliteren.

Ondertussen heb ik ook bedacht dat je ook gewoon de 16% plus value maar moet  incalculeren. Dat scheelt een heleboel gedoe en ergernis met bonnetjes, notarissen belasting-inspecteurs etc etc.

De kosten die aange officiele weg zijn verbonden lijken mij voor de prijsklasse rond de 100Keuro al gauw de te behalen voordelen te halveren.

Niettemin, ik blijf benieuwd naar de uitkomst van de 3x materiaalkosten-regel.

Groet

Rob