Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ervaring met BTW tarief bij verbouwing "Grange" tot woonhuis??

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-13 15:53:13

Ik laat op het moment een voormalige wijnschuur (200 jaar oud) verbouwen tot een woonhuis. Mijn architect had in eerste instantie aangegeven dat de aannemers het lage BTW tarief (5.5%) zouden toepassen. Echter in de praktijk blijkt het hoge tarief toegepast te worden(19.6%). Het argument is dat het hoge tarief moet worden omdat de schuur nooit eerder bewoond is geweest. Heeft er iemand ervaring met gelijkwaardige situaties/verbouwingen en wat zijn de ervaringen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-02-13 16:04:21

Het klopt helaas. Het werk aan oude schuren, hangars die worden verbouwd of aangepast voor bewoning vallen onder het hoge tarief. De werkzaamheden worden namelijk als nieuwbouw beschouwd. Vandaar.

Wim