Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek timing

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-16 01:22:28

Beste Forumleden,   Dit is voor het eerst in m'n leven dat ik iets van doen heb met hypotheken. Als alles goed gaat krijgen we binnen een paar dagen een compromis de vente in de bus.(hoe alles opeens toch kan veranderen, een dag of wat leek het er op als of het nooit zou gebeuren) Het gaat over een stuk land, dus voor dat alles in kannen en kruiken is moet de Safer ook nog een uitspraak doen. Een paar (wellicht domme) vragen. -          Is het inderdaad zo dat je alleen een hypotheek voor 30% van de waarde van het te kopen land kunt krijgen, of is dit toch per bank verschillend? -          Vanaf wanneer ga je de hypotheek aan cq betalen? Van af het moment dat je het compromis tekent of pas nadat de Safer haar beslissing heeft. -          Als je van af het moment dat je het compromis tekent hypotheek betaald wat gebeurt er dan wanneer de Safer een claim legt op het land. -          Hoelang duurt het gemiddeld voordat de hypotheek rond is. -          Is het inderdaad zo dat wanneer je de hypotheek in Nederland aan gaat je het al dan niet verkrijgen van een hypotheek NIET kan laten opnemen als ontbindende factor in het compromis de vente.   In afwachting van jullie wijze woorden   Kim  

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2005-02-16 08:43:42

Beste Kim,

Hoe het precies zit met de hoogte van de percentages hypotheek die je kunt krijgen, daar kan ik je niet mee helpen maar wel met hoe het gaat met Safer.

Op het moment dat je een compromis de vente tekent gaat er ook een bericht richting Safer met de mededeling dat jij van zins bent op een bepaald perceel te kopen en hebben zij 2 maanden de tijd om te reageren. Tot die tijd betaal je alleen je 10% aanbetaling aan de notaris en heb je in de tussentijd eventueel de tijd om je financieën voor wat betreft je hypotheek te regelen. Als je (of eigenlijk de notaris)binnen 2 maanden niets verneemt van Safer mag je er van uit gaan dat er geen belangstelling is en kun je verder gaan met de procedure. Je hoeft pas hypotheek te gaan betalen (lees; aflossing/rente) op het moment dat je hypotheekgeld wordt overgemaakt naar de notaris.

Succes,

Sandra

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-02-17 19:29:35

Als aanvulling op de juiste toelichting van Sandra kan ik nog het volgende melden over de hypotheek:

het wel of niet kunnen krijgen van een hypotheek in Nederland (in Frankrijk is overigens beter) maakt in de regel deel uit van de standaard ontbindende voorwaarden in de compromis de vente. Dat zal bij jullie ook wel het geval zijn. De Franse banken verlenen een lening tot 70 of meer procent, afhankelijk vooral van je inkomen. De Franse banken vinden de waarde van het onroerend goed niet zo belangrijk. Ze willen vooral weten of je in staat bent de maandelijkse betalingen van rente en aflossing te kunnen doen.

Het maken van een hypotheekofferte (wederom in Frankrijk, sneller en goedkoper dan in Nederland) duurt enkele dagen, dan is er nog de wettelijke bedenktijd en de zaak is gepiept.

Wim