Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouwvergunning Ja of Nee?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-16 13:21:52

L.S.,   Over het algemeen heb ik weinig vragen maar hier kom ik niet echt uit. Op de site van Wim lees ik o.a. : (ik citeer: "Er is geen bouwvergunning nodig als er niets verandert aan de buitenkant van het huis, de bestemming of de omvang,...." en "Voor bescheiden verbouwingen en kleine uitbreidingen is een déclaration de travaux nodig, .... Te denken valt aan ..., het vergroten van de bruto woonoppervlakte met minder dan 20 m²."   Nu mijn vraag: ik wil een dakdeel van mijn woning binnenkort renoveren (± 70m2). Ik zal niets veranderen of toevoegen aan het uiterlijk van het bestaande dak. Zelfs de oude dakpannen zal ik weer her-gebruiken. De renovatie van het dak zal slechts bestaan uit het vervangen van een aantal nieuwe dakspanten en panlatten. Weliswaar moet ik hiervoor het dak gedeeltelijk "kaal" maken, maar aan de oorspronkelijke "zichtsituatie" zal uiteindelijk dus niets veranderen.   Moet ik hiervoor een vorm van bouwvergunning aanvragen?   Ik lees enige tegenstrijdigheden op het net en in boeken, vandaar dat ik mijn vraag eens hier stel.   Ik hoop dat jullie mij kunnen/willen helpen. Bedankt.

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#1 Geplaatst: 2005-02-16 23:33:55

Naar mijn bescheiden mening, kan ik vrij kort zijn.

Je hebt (alvast hier in de regio 71) geen bouwvergunning voor nodig.

Maar misschien toch eens best navragen bij de plaatselijke maire.

Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-02-17 11:09:30

Johan, bedankt voor je reactie. Ik heb ook het idee dat het niet nodig zal zijn. Maar ja, ik zal het maar eens navragen bij de Mairie.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-02-17 19:15:14

Ook ik meen dat het niet nodig is om welke vorm van een bouwvergunning dan ook aan te vragen. Het gaat hier om een keurige reparatie/vernieuwing. Zelfs een bezoek aan La Mairie zou ik achterwege laten.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-02-19 18:27:19

Dank je Wim, voor je reactie. Ik heb ook even gereageerd op een andere draad, t.w. Geldzaken, Plus-value. Zou je mijn reactie kunnen bevestigen c.q. ontzenuwen? Dank, Guy.