Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Studenten hebben jullie hulp nodig!!

Auteur Bericht

avatar#2804
Studenten Communicatie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-02-18 10:38:15

Beste Francofielen,   Wij zijn drie studenten die een onderzoek aan het doen zijn voor onze opleiding Communicatie. We willen jullie vragen of jullie eventueel interesse hebben in een tijdschrift gericht op (toekomstige) emigranten. Iedere editie is gericht op een land binnen Europa. Er zullen praktische tips in staan, emigratieverhalen en -interviews, kunst en cultuur, culinair en actualiteiten over Nederland voor de Nederlanders in het buitenland. Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hier tegenover staan. Graag jullie reactie!! Jullie helpen ons enorm!   Met vriendelijke groet,   Daan, Marie-Claire en Lieke

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-02-18 13:57:12

Beste Daan, Marie-Claire en Lieke,

leuk onderzoek dat jullie doen!

Dit tijdschrift lijkt mij nuttig voor iedereen die wil emigreren. Ik heb de volgende kanttekeningen:

- Hebben velen die willen emigreren niet al een bepaald idee daarover naar welk land zij willen? Want men emigreert toch niet om te emigreren maar om in een bepaald land terecht te komen, een land waarvoor men een zekere voorkeur of waarvan men bepaalde geďdealiseerde voorstellingen heeft.

- Het tijdschrift kan dan wel een eerste input geven, maar tot hetzelfde land weer aan de beurt komt, dat kan jaren duren. Het aktualiteitsgehalte is dus niet erg groot. Gelukkig hebben wij internet, efficiënt en steeds actueel! Ik zou daarom een hechte realtie tussen het beoogde blad en de relevante web-informatie goed vinden.

Ik ben benieuwd naar het resultaat van het onderzoek. Een proefschrift? Of gaat het om de opdracht van een uitgever?

Ik ben ook benieuwd naar andere reacties.

Christian von Klösterlein

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-02-20 10:52:14

Het uitgeven van een tijdschrift, gericht op het verstrekken van informatie over emigratie naar één land, kan best aardig zijn. Als de praktische informatie zal worden aangevuld met interviews, ervaringsverhalen, cultuur, culinair, actualiteiten, dan zal het tijdschrift een pagina of 400 moeten gaan tellen. Lijkt me niet de bedoeling. Neem alleen deze website, geprint komt dat neer op enkele honderden A-4'tje. En dan hebben we het voornamelijk over praktische informatie, die dankzij dit medium bovendien voortdurend wordt geactualiseerd.

Het lijkt me zinvoller om voor een eenmalig magazine over een emigratieland een verstandige keuze te maken uit de schier onuitputtelijke serie onderwerpen die je daarover kunt bedenken.

Als jullie willen kan ik jullie daarbij - privé - wel bijstaan.

Wim