Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TV kijken via sateliet

Auteur Bericht

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2005-02-21 17:33:59

Hallo allemaal,   Mag ik jullie lastig valllen met een (luxe) probleem?   We hebben een huis gekocht in Frankrijk. Op het dak staat een schotel. Ik weet niet of het een analoge of digitale is. Uiteraard hebben we zelf een (franse) TV. Wat heb ik verder nodig om via de schotel te kunnen kijken? We willen graag franse zenders ontvangen, RTL 4 en SBS hoeft in de vakantie niet zonodig. Alle info is welkom, wat moet ik kopen, wat koste het per maand, enz. enz.   Alvast bedankt voor het meedeneken.   Peter Jan

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#1 Geplaatst: 2005-02-22 01:08:02

Beste Peter Jan,

* Een parabool is geen luxe, eerder een (pure) noodzaak wil je tv kijken (antenne niet meegerekend), hangt er dus van af in welke streek je zit.

* Je zou best eens moeten zien te achterhalen of je een digitale of analoge parabool hebt.

* Voor de bestaande parabool is het geen noodzaak dat je je een Franse tv aanschaft, werkt evengoed met een andere.

* Geen abonnementskosten als je de "vrije zenders neemt. Het zijn er wel niet zo ellendig veel (meer), maar toch nog keuze zat als je gewoon wat wil wegzappen.

* Wat je nodig hebt op het eerste zicht, als je die al niet hebt, is een decoder. Kostprijs voor een analoge parabool is te verwaarlozen. Kijk maar eens bij bvb Castorama (hebben regelmatig promoties)

* Ik heb wel niet de exacte gegevens bij de hand, maar wij konden met onze analoge parabool kiezen voor ASTRA (en nog iets, maar de naam ontgaat me even). Astra levert vooral duitse zenders (of Astra 2 de turkse, marokaanse,...) De andere, waarvan ik dus nu even de naam niet meer weet, levert vooral de reeds via de antenne te verkrijgen zenders zoals TF1,2,3,  ARTE en M6.

* Denkelijk staat je parabool/schotel al reeds ingesteld (onder de noodzakelijke graden en richting), dus in eerste instantie proberen de boel aan te koppelen en zien of je ontvangst hebt. Zoniet wordt het wat zoeken.

* Naast je bestaande parabool kan je eventueel een tweede schotel monteren met een tweede kop (kiezen dus voor digitaal of analoog, rekeninghoudend met dat wat je al hebt.)

Succes en veel kijkplezier

Johan (Fr)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-02-22 18:51:06

Als aanvulling op de informatie van Johan meld ik nog dat vrijwel alle Nederlanders die permanent in Frankrijk wonen gewoon elke avond om acht uur naar het NOS-journaal kijken en het hakkelende koeterwaals van Philip Freriks moeten aanhoren. Hoe dat moet is op de site te lezen, klik even op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Televisie+en+radio/506/

Je ontvangt dan alle Nederlandse zenders met alle treurigheid van dien. Ook BVN, zeg de Wereldomroep op TV. Die uitzendingen zijn nog alleszins draaglijk.

Wim

avatar#2872
Annick
Berichten: 0
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2005-03-29 21:57:01

Helemaal met Wim eens, en woon je zoals wij in dit prachtland, dan kies je toch ook voor jouw franse nieuws?

Veel opbeurender en alle regionieuwtjes laten je lekker inburgeren.

Mocht je zoals wij op het platteland wonen, waar adsl natuurlijk niet in de kleinere plaatsen komt, dan is Astra-Net ook perfect om te internetten. 37 euro per maand en 2x de adsl-snelheid. Je maakt wel verbinding via de telefoon, maar dat kan bij zowel wanadoo als tiscali onbeperkt voor 30 euro/maand, 7/7.

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#4 Geplaatst: 2005-05-13 18:42:54

Beste allemaal. Vorige week waren we een weekje in Frankrijk en (je gelooft het niet) we kijken sindsdien digitale TV. Ik heb bij de Brico een analoge receiver gekocht. Grappig was dat een complete set met schotel, LNB en receiver goedkoper was (kostte maar 40 euro) dan een losse receiver. Schotel en LNB enzo in d ekelder gelegd, receiver aangesloten en TV aangezet. We hadden prachtig beeld en wel 30 duitse zenders.

De sateliet stond dus kennelijk op Astra gericht. Voor TF 1,2,3, enzovoort heb je AtlanticBird nodig, zo lazen we in de gebruiksaanwijzing. Dus het dak op, met een bijgeleverde tabel in de hand, waarop stond op hoeveel graden je hem moet richten (is afhankelijk van het departement). Het richten viel nog niet zo mee, de sateliet stond natuurlijk al een paar jaar op het dak (nog van de vorige eigenaar) en het geheel was behoorlijk roestig. Mijn echtgenote zat in de huiskamer en riep of het beeld erg sneeuwerig was of juist niet. Mijn zoon stond onder aan de ladder en gaf die berichten door. Telkens wanneer mij het bericht bereikte dat het beeld goed was, dan was het al weer weg ook. Je moet heel precies richten en met een roestig geheel valt dat niet mee. Uiteindelijk is het natuurlijk wel gelukt en hebben we prachtig beeld. Zes franse zenders, maar dat was ook wat we graag wilden, voor het weerbericht (en natuurlijk van de zomer de Tour de France).

Allemaal enorm bedankt voor het meedenken.

Peter Jan 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2005-05-15 21:59:27

Herkenbare en spannende verhalen van Peter Jan. Het wordt nog leuker in Frankrijk, doordat je sinds enkele maanden ook met een gewone sprietantenne (le rateau) ook digitaal tv kunt ontvangen met veel meer gratis stations. Je moet wel een adapterje kopen om deze TNT te kunnen ontvangen. Het is allemaal heel nieuw en de Fransen op het platteland kunnen deze goedkope luxe nog niet geheel bevatten, maar het bestaat wel degelijk.

Wim

avatar#5485
tita
Berichten: 0
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2006-01-03 15:04:28

Dat willen wij nu ook gaan proberen TV kijken via een sateliet. Hier ontvangen wij met de sprietantenne enkel de Franse zenders 1-2 en 3. De kinderen hebben ons dus met de kerst een parabool kado gegeven.  Het is een europsat Kit "analogique" van 80cm met een "tête universelle" en een "demodulateur" 500 kanalen stereo en 3 "prises peritelévision".

En nu? Graag zouden we engelse/nederlandse of belgische zenders ontvangen. Dat doet goed af en toe nederlands te horen (Ik woon al sinds 30jaar in frankrijk!) maar tot nu toe hebben we ons nooit verdiept in dit soort connecties

wie kan ons adviseren?????????

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-01-04 00:31:12

Hallo Tita,Je kinderen hebben dus de verkeerde ontvanger gekocht.Hiermee kun je nooit Nederland ontvangen.Ach het geeft niet want hij kostte toch bijna niets.Wat je moet hebben is een digitale ontvanger met een smartcard erin (dat is een soort credit card) voor de nederlandse zenders.Officieel moet je daarvoor een nederlands adres hebben, maar er is vast familie in NL die voor jou als postadres wil fungeren.Ik heb voor die smartcard het goedkoopste abonnement genomen bij http://www.canaldigitaal.nl/ en je moet canaldigitaal machtigen jaarlijks het abonnementsgeld te innen van een nederlandse bankrekening.Kost niet veel kijk zelf maar.Wat wel wat kost is de aanschaf van die smartcard zelf, kijk maar bij http://www.cardwriter.nl/ zij verkopen werkelijk alles.Een hoop informatie, het is een moeilijke materie, uitrichten van schotel voor een dig. ontvanger is veel kritischer dan een analoge.Ik geef je nog een site waar je veel informatie af kunt halen:http://www.satelliet-shop.nl/succes!Hans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-01-04 00:38:03

Nog even aan aanvulling op mijn vorig bericht:Ik vertelde dat je een smartcard + abonnement nodig hebt om naar nederland te kijken.Dat is alleen als je naar NED 1,2 en 3 wilt kijken. Maar er is een "Free to air" zender geheten: BVN (Beste van Nederland) en die zendt ongecodeerd uit. Het nieuws van 8 uur wordt iets later, om half negen uitgezonden. Bovendien je hebt geen reclame spotjes, erg prettig. Ik denk dat je met deze zender erg blij zult zijn.Ik moet verder nog zeggen dat op dit moment de Vlamingen niet uitzenden via de satelliet, wel de Walen.

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#9 Geplaatst: 2006-01-04 08:24:09

Gratis Franse zenders kijken:

optie 1: TNT decoder aanschaffen, heb je in meeste gevallen een rateau op je dak voor nodig. Op http://www.tnt-gratuite.fr/ kun je zien of je al in het dekkingsgebied valt. Dit is digitale televisie. PAL is mogelijk. Meer dan 10 zenders op het moment. Gratis, geen abonnement, decoder vanaf 50 euro. Kun je alleen Franse zenders mee ontvangen.

optie 2: Met analoge demodulateur gericht op Atlantic Bird 3 satelliet. Dit is analoge TV. Signaal is SECAM, dus je uit NL meegebrachte TV moet dat wel aankunnen, anders lokaal een nieuwe kopen. Gratis, geen abonnement, setjes niet duur. Niet alle Franse zenders, in ieder geval minder dan TNT.

optie 3: alleen rateau, ontvangstkwaliteit afhankelijk van je locatie en antenne. Niet alle Franse zenders. SECAM.

Betaald (vanaf 11 euro per maand) Franse zenders kijken via satelliet: Canaldigital.fr of TPS.fr (geen Nederlandse zenders, behalve BVN kanaal. Digitaal, duurdere set nodig, PAL mogelijk. Aan je analoge satelliet set heb je hier dus niets. Canaldigital zit geloof ik op Astra 19 en TPS op Astra 28. Canaldigital en TPS gaan wellicht de krachten bundelen gezien de concurrentie van TNT en via internet TV kijken.Je kunt ook betaald Franse TV e.d. kijken via een ADSL-gebaseerd (triple-play: ADSL, tel., TV) abonnement bij een van de internet providers.

Betaald NL zenders kijken: in NL abonnement op een NL adres hebben staan bij canaldigitaal.nl. je hebt een digitale satelliet set nodig, en geen te kleine schotel afhankelijk van waar je zit in Frankrijk. nu nog geen duur abonnement, ik betaal 30 euro per jaar en ontvang alle NL zenders behalve Talpa. Schotel-set + decoder + Canaldigitaal card etc. kost bij elkaar een paar honderd euro. PAL. Tevens TV5 Europe, verder geen Franse zenders van belang. Astra 19 graden Oost. NL zenders dus alleen via digitale set te ontvangen.

Gratis UK zenders: BBC 1 t/m4 en ITV 1 t/m4 kun je ook Free-to-Air ontvangen met een digitale set, maar dan moet je wel uirichten op Astra 2d op 28 graden Oost. Dus wellicht 2 LNB's op je schotel. Bezuinig hier niet op de maat van je schotel en de kwaliteit van de LNB's.

TV gids "buitenlandse" zenders: soms in de Franse TV gidsen, anders op internet, ik gebruik http://www.tvtv.co.uk en http://www.tvgids.nl

Dus als je NL en Franse zenders wilt ontvangen ontkom je niet echt aan het installeren van meerdere installaties op je TV. En als je meerdere TV's op je satelliet ontvangers wilt aansluiten heb je afhankelijk van je situatie weer meerdere decoders etc. nodig.

Voordeel van analoge ontvangst is dat bij slechtere ontvangst (bijv. door slecht weer) het beeld steeds minder van kwaliteit vwordt maar dat je nog wel wat ziet. Bij digitaal valt meestal het beeld helemaal weg als de ontvangst te zwak is. Maar digitaal heeft wel het mooiste beeld als het goed werkt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2006-01-04 17:45:29

Lees ook nog even de informatie op deze website op

http://www.infofrankrijk.com/pagina/Televisie+en+radio/506/#511

Wim

avatar#427
Peter Jan
Berichten: 5
Reacties: 26

#11 Geplaatst: 2006-01-08 21:01:31

Hallo,

Allemaal een heel bon année en een bon santé gewenst.

Ik heb jullie al eerder laten weten dat we inmiddels prima beeld hebben (1,2,3, arte en M6) via onze schotel, de AtlanticBird3 sateliet en de decoder van 40 euro.

Dat beeld hadden we op een heel kleine (37 cm) TV die we in Frankrijk gekocht haden. Vorige week hebben we een grotere (51 cm) TV uit Nederland meegenomen (een krijgertje). Hij is wel oud, maar heeft wel SCART-aansluiting, dus ik dacht dat het wel goed zou gaan. Nu hebben we wel beeld, maar alleen zwart wit. Weet iemand of we de instellinghen van de decoder moeten veranderen. DVD's zijn overigens wel in kleur via de (Franse) DVD-speler van onze vriend E. le-Clerc.

Peter Jan

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#12 Geplaatst: 2006-01-09 09:11:53

Je TV moet geschikt zijn voor SECAM signaal, jouw NL TV is dat waarschijnlijk dus niet en is alleen in staat PAL in kleur te ontvangen. In Frankrijk zijn de TV's meestal PAL/SECAM uitgevoerd. Atlantic Bird 3 stuurt SECAM signaal; TNT en digitale satelliet sturen PAL. (Overigens zijn er weer meerdere SECAM soorten op de markt, maar als je een Franse TV koopt geen problemen meer. Heel typerend dat Frankrijk ooit voor deze Oost-Duitse techniek heeft gekozen en zich niet bij de rest van de wereld heeft aangesloten...)

avatar#3278
kastanje
Berichten: 3
Reacties: 14

#13 Geplaatst: 2006-01-10 13:48:03

Wil je zowel nederlandse, als franse, als duitse, als engelse zenders ontvangen, dan moet je een schotel met 4 LNB's hebben. Schotel met minimale doorsnede 85 cm, om alle 4 de satelieten te ontvangen. In Nederland (Purmerend satelietwinkel) een 4 kanaalsdecoder voor 159 € gekocht en een schotel (nog aan te schaffen) met 4 LNB's voor ongeveer 100€. De andere decoder met goedkope schotel voor 1 sateliet) heb ik in Nederland en om de validatie van de Canal digital smartcard niet te laten verlopen (als je een maand niet kijkt moet je de kaart opnieuw activeren), neem ik die steeds mee.

Voor een gering bedrag heeft de lokale electro-menager de (eenvoudige) schotel geplaatst en uitgericht (zo gepiept met zijn kastje!). De volgende keer dat we naar ons huis gaan, vraag ik hem om de 85cm schotel te plaatsen en uit te richten.

kastanje

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#14 Geplaatst: 2006-02-15 22:56:27

We hebben slechte ervaring met Canaldigitaal. We wilden de smartcard

via internet activeren maar dat lukte niet. Dan maar de peperdure

klantenservice bellen. Die zeggen dan doodleuk dat er iets is mis

gegaan. Daarna nog een keer geprobeerd, en het werkt weer niet.

Inmiddels wil Canaldigitaal wel 20 euro hebben voor de registratie

terwijl wij nog steeds geen Ned 1, 2 of 3 hebben.

Inmiddels willen we dat ook helemaal niet meer vanwege die slechte en dure klantenservice.

Overigens doet Canaldigitaal het ook voorkomen alsof je je ook voor die

free to air zenders moet registreren (20 euro, kassa), maar dat is

natuurlijk helemaal niet zo.

avatar#2767
pecheur
Berichten: 7
Reacties: 86

#15 Geplaatst: 2006-02-16 08:10:50

Onze ervaring met CD is niet slecht. Waar je aan moet denken is: als je de decoder een tijd niet aan hebt gehad laten opwaarderen voordat je uit ned. of belgie weggaat, of je nr. van de smartcard doorgeven aan bekenden, zodat die even voor je kunnen bellen.

Het is een misverstand dat een grotere schotel een betere ontvangst geeft. 80 cm doorsnede is goed verder goed uitrichten. Kosten van een goede set vanaf 375 euro. Eenvoudig en goedkoopste abonnement 18 euro per jaar Voor alle ned. zenders uitgezonderd Talpa + ca 100 buitenlandse zenders

avatar#1791
mage
Berichten: 3
Reacties: 19

#16 Geplaatst: 2006-02-18 20:11:12

Tegenwoordig kun je de smartcard via het internet heractiveren. Zorg dat je de smartcard bij de hand hebt voor het nummer en ga op www.canaldigitaal.nl naar Service en dan via activatie smartcard naar heractivatie bestaande smartcard. Dit kan dus gewoon vanuit Frankrijk.

Succes!

Charlotte

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#17 Geplaatst: 2006-02-19 08:57:34

Bij het Set Top Box-pakket ( 30,- per jaar) gaat het helemaal automatisch en heb je de balangrijkste zenders.

Rob.

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#18 Geplaatst: 2006-05-29 19:14:27

We hebben vorige week de set van Canaldigitaal aangesloten en inderdaad: 999 zenders (voor sommige zou ik nog niet eens slapend aangetroffen willen worden).

Probleem: de teletekst functie doet het niet. En dat was voor mij nou net één van de belangrijke redenen om een satellietontvanger aan te schaffen.

Op de afstandsbediening zit wel een info-knop, maar dan krijg ik programma informatie. De oplossing zal wel simpel zijn, maar ik kan hem niet vinden.

avatar#3505
Hautes Soucheres
Berichten: 2
Reacties: 9

#19 Geplaatst: 2006-05-29 19:30:25

Probeer de afstandsbediening van de tv eens. Bij mij lukt dat wel.

Succes,

Marjon

avatar#1832
hannel
Berichten: 1
Reacties: 12

#20 Geplaatst: 2006-05-29 21:56:04

Gewoon de decoder aanzetten en op een nederlandse zender instellen. Vervolgens op de knop Teletext van de afstandbediening van je TV afstandbediening drukken; dat is alles.

succes

Hannel 

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#21 Geplaatst: 2006-05-29 22:08:02

Marjon en Hannel, hartelijk dank. Inderdaad erg simpel. Ik ging er helemaal vanuit dat de TV door de decoder een volledig dode functie heeft, waarvan alleen de beeldbuis wordt gebruikt. We gaan het uitproberen als we weer in France zijn. Ik moet alleen de afstandsbediening van de TV weer aan de praat zien te krijgen (batterijtjes?)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2006-10-09 02:20:51

Hallo iedereen,

Gaarne wil ik reageren.

- De heffing kijkgeld van de Franse overheid gebeurt bij mij (Herault) nu via de Tax d'habitation, zodat ik vermoed dat de Franse handelaar niet meer verplicht is de aankoop van een TV te melden.

- Het SECAMsysteem is absoluut geen Oostduitse vinding, maar anders om: De Fransen hebben dit systeem juist geintroduceerd en Rusland, Oostbloklanden en delen van Africa voor deze uitzendtechniek kunnen winnen.

De meeste nieuwe TV ontvangers zijn meestal geschikt voor zowel PAL als SECAM!

Een probleem dus voor oudere nederlandse TV's indien gekeken wordt naar de ANALOGE uitzendingen van de Franse zenders via de AB3 (Atlantic Bird 3, de vroegere naam Telecom 2d positie 5 graden west) , dus zwart/wit beeld!

Er komen echter veranderingen , want deze analoge uitzendingen via AB3 worden op termijn gestopt!

2 alternatieven nml. TNT en digitale ontvangst via dezelfde AB3 satelliet.

- re. TNT- Wel decoder kopen (prijs , ongeveer, tussen de €60,- en €100) Dubbele tuner mogelijk: een kanaal kijken en de andere opnemen. Het is gratis en een Volledig pakket, echter de dekkingsgraad over Frankrijk is mij niet bekend, in Herault en vele departementen is het al in werking. Nadelen: meer storingsgevoelig dan digitale satellietontvangst. De beeldkwaliteit is uitstekend echter minder dan die via satellietontvangst. Voor gebruikers die de franse zenders nu via "de hark"(de uhf antenne) ontvangen kunnen deze zelfde antenne gebruiken voor TNT ontvangst.

- re. Satellietontvangst.

Voor het einde jaar 2006 is het de bedoeling van de Franse regering het gehele Franse pakket (alle kanalen van het TNT, zijnde 18 programma's) gratis te laten ontvangen (FTA) via de satelliet Atlantic Bird3, 5 graden west. Echter in juli 2006 hebben zowel de kanalen TF1 als wel M6 en i-tele dit nog niet bevestigd.

Ondergetekende heeft deze zomer een schotel opgesteld welke zonder problemen de programnma's van de satellieten Astra1, Astra2, Hotbird end Atlantic Bird3 in goede kwaliteit kon opvangen.

Voordelen satellietontvangst.

- Ontvangst Nederlandse kanalen via Canal Digitaal

- Optimale beeld en geluidskwaliteit ook voor de nederlandse radiokanalen.

Nadelen

- Voor het Nederlandse pakket moet betaald worden (minimaal € 7,95/maand)

- In het geval van een forse zuidelijke "donderbui" tussen antenne en satelliet is het beeld WEG.

Groetjes,.............................ROB............................................

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#23 Geplaatst: 2006-10-09 09:23:48

Rob,

het kijken naar de Nederlandse TV kan goedkoper, 39,95 Euro per jaar voor het standaard pakket. D.w.z. al het NL spul met uitzondering van de super pulp Talpa.

Wil je nog goedkoper en nog minder pulp, kan ook, alleen de publieke omroep kost niets.

Wel de digitaalkaart in de decoder.

Lex

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#24 Geplaatst: 2006-10-09 13:27:54

Alleen publieke omroep kost niets???

Lex moet zich vergissen!

Overigens wordt de publieke omroep meer en meer een publieke omtroep.

Dick

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#25 Geplaatst: 2006-10-09 14:15:26

Zover ik heb gelezen heeft Lex gelijk. Ned 1, Ned 2 en Ned 3 zijn gratis MAAR je moet dan wel al een card hebben en die kost eenmalig ongeveer Eur 65. Daarna activeren.

Overigens deze info van de verschillende websites gehaald ben dus geen ervarings deskundige .

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#26 Geplaatst: 2006-10-09 14:40:44

Verhip! Inderdaad. Ik had het mis.

Voor € 3,33 heb je trouwens de publieken + de commerciëlen (behalve Talpa).

En: 

-  Gratis vervanging van uw smartcard bij verlies of diefstal

- Toegang tot de CanalDigitaal servicelijn

- Jaarlijkse automatische herregistratie van uw smartcard

- Eenvoudige heractivatie van uw smartcard

- De zenders van SBS en RTL zijn inbegrepen bij het Set Top Box-pakket

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#27 Geplaatst: 2006-10-27 12:20:07

Volgens mij vergeten jullie minstens 2 dingen:

Het kijken naar de publieke omroepen (behalve BVN) en andere Nederlandse zenders in het buitenland is VERBODEN op straffe van een paar honderd euro. Ik weet dat het op grote schaal gebeurt, maar dat verandert daar natuurlijk niets aan. In mijn geval lukte het trouwens helemaal niet om die dure smartcard te aktiveren met alle problemen met Canal Digitaal als gevolg incl. incassobureau. Gratis kost in dit geval zowiezo dus enkele tientjes.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#28 Geplaatst: 2006-10-27 14:03:23

Ted, wij vergeten 2 dingen schrijf je. Het ene zal zijn dat het verboden is, maar wat is het andere?

Canadigitaal schrijft overigens op zijn website: "Satelliettelevisie geeft u overal en altijd precies wat u wilt: de televisiezenders van uw keuze haarscherp in beeld. U kunt thuis televisiekijken via de satelliet, maar ook op vakantie: met een kleine schotelantenne op uw caravan of camper ontvangt u probleemloos alle zenders van CanalDigitaal."

Iedereen, neem ik aan, die de woorden vakantie en camper/caravan wat breder opvat en die schotel dus op zijn huis in Frankrijk zet, heeft tóch een Nederlands adres nodig om een abonnement te kunnen krijgen.

Ik vermoed dat Canaldigitaal wel weet dat er in het buitenland gekeken wordt en dat ze daar niet erg mee zitten.

Dat het je trouwens niet is gelukt om de smartcard te activeren is vervelend maar ook vreemd. Als ieder ander het wel lukt moet je toch wat fout hebben gedaan.

Dick

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#29 Geplaatst: 2006-10-27 14:56:54

Nou, vergeet het maar Dick, met vakantie bedoelt CanalDigitaal dus op vakantie in NL. Over de grens mag je er niet naar kijken vanwege de mediarechten. Als je ze belt voor technische ondersteuning ofzo als lid, zeg dan vooral niet dat je op dat moment in het buitenland zit, dan be-eindigen ze je abbo. En je adres moet altijd een NL adres zijn. 

Dus zorg dat je je nieuwe card eerst even in NL activeert, werkend krijgt, en dan meenemen naar F. Als je hem dan later een keer moet activeren (komt zelden voor) kun je dat tegenwoordig via internet doen.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#30 Geplaatst: 2006-10-27 15:08:56

Hallo,

Ik zou al blij met wat voor gratis zenders dan ook, al komen ze bij wijze van spreken uit China. Bij ons vraag ik me af of we uberhaupt voldoende satelietontvangst zouden hebben. Is dat uit te testen of te berekenen zonder dat je daarvoor eerst apparatuur moet aanschaffen?

Wij zitten in de Vogezen, met rondom beboste bergjes, niet permanent overigens (geen optie, zolang geen vaste telefoon of mobiele ontvangst).


Groetjes,

Elly. 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#31 Geplaatst: 2006-10-27 15:24:47

In Aude prima ontvangst, wel met 120 cm schotel, kleiner kan vast wel maar dan wellicht vaker storing.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#32 Geplaatst: 2006-10-27 15:26:20

@Jean-Paul, natuurlijk moet je niet opbellen en vertellen dat je buiten Nederland zit. Vandaar mijn opmerking over de noodzaak van een Nederlands adres. Maar nogmaals, ik kan me niet voorstellen dat Canaldigitaal niet weet dat er vanuit het buitenland naar zijn uitzendingen gekeken wordt. Heb ik het fout?

@Mensje, satellietontvangst heb je overal. En die bosjes doen er niet toe zolang je niet in een diepe schacht zit. Je hebt uitzicht nodig naar ± het Zuidoosten de lucht in.

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#33 Geplaatst: 2006-10-27 15:27:49

Nou Dickk dat jij nou toevallig niemand kent die het ook niet gelukt is wil nog niet zeggen dat ik de enige ben. Kijk maar eens op diverse fora, daar regent het klachten over Canal Digitaal. Ik heb alles precies volgens het boekje gedaan en ik dacht van mezelf dat ik daarvoor ook technisch genoeg ben. Heb geprobeerd via internet te aktiveren maar dat lukte niet en Canal Digitaal gaat er zowiezo vanuit dat zij niets fout doen. Wat ik misschien wel fout doe is dat ik allergisch ben voor peperdure koopnummers en dat terwijl ik alleen maar "gratis" de publieke zenders wilde ontvangen.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#34 Geplaatst: 2006-10-27 15:42:14

@Dicck,

Ik snap wel dat je in principe overal ontvangst hebt, maar je moet toch in een rechte lijn naar die sateliet kunnen kijken? En als ik in zo-richting de lucht in wil kijken moet ik toch behoorlijk mijn nek omhoog buigen. Hoe weet ik nou dat die sateliet daar staat? :)

Misschien dat onderstaand fotootje een indruk geeft van de situatie. Dat is ongeveer de richting. Zie je hoe die EDF-leiding links omhoog loopt? Dat wordt onderbroken door een weggetje en dan dan gaat de berg nog hoger. Dat is best dichtbij. We hebben twee gebouwen en helaas is het hoogste gebouw ook weer een stuk dichter bij die berg, dus valt die extra hoogte daarmee teniet, denk ik. Maar ja, ik vraag me dus af of het uberhaupt mogelijk is bij ons.

http://i3.photobucket.com/albums/y77/webmensje/ChatNoir/DSCF0102.jpg

Elly. 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#35 Geplaatst: 2006-10-27 15:45:25

Natuurlijk weet CanalDigitaal dat, maar zolang jij geen aanleiding geeft hoeven zij je niets te verbieden :-)

Satellietontvangst heb je niet 'overal'. Satellieten kunnen hun beams concentreren op bepaalde gebieden. Heel duidelijk is dat met de Astra 2, die richt de BBC/ITV beams zoveel mogelijk op de UK. Naarmate je zuidelijker in Europa zit is het signaal dus zwakker en heb je een grotere schotel nodig. Het signaal van CanalDigitaal (Astra 1 satelliet) voor de NL zenders is in het zuiden van Frankrijk sterker dan Astra 2, dus NL zul je denk ik overal in Frankrijk kunnen ontvangen met een niet al te grote schotel (aangenomen dat er geen objecten tussen jouw schotel en de satelliet staan, zoals bomen, gebouwen etc.). Ik pak beide satellieten in de Aude dus prima met 1 schotel (2 simpele  LNB's) van 120 cm, ik zou hier in het zuiden zeker een minimum van 100 cm aanhouden.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#36 Geplaatst: 2006-10-27 16:25:48

Elly, de schotel moet ongeveer onder een hoek van 80° vrij zicht hebben. Dat heb je al gauw, tenzij er een grote boom vlak naast staat. (Die 80° is een natte-vingerhoek, ik kan het wel opzoeken als het echt moet.)

Jean-Paul, weer wat geleerd!

Dick

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#37 Geplaatst: 2006-10-27 19:52:20

@Dick: Je stond zeker even de afwas te doen met dat natte vingerwerk :-)

O.a. op deze site kun je lezen onder welke hoogtehoek je ongeveer moet zoeken:

http://www.roleba.demon.nl/vragen.html

Ergens rond de 35 a 40 graden schat ik in de gauwigheid. 

Naast de hoogtehoek, vind je de Astra's qua richting dus inderdaad in het Zuid-Oosten. Waar in het Zuid-Oosten precies hangt weer af van waar je je in Frankrijk bevind.

Informeer eens bij de buren ofzo of de plaatselijke staelliet specialist

(de meeste Fransen richten uit op Astra (digitaal/PAL) en/of op Atlantic Bird 3 (analoog/SECAM), deze laatste staat meer zuidelijk, meer hierover in het archief van dit forum).

Je kunt laten installeren (niet goedkoop), en je kunt het zelf doen (enige handigheid vereist). 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#38 Geplaatst: 2006-10-27 19:57:55

Oh ja, Elly, soms kun je bij een satelliet shop een electronisch apparaatje lenen waarmee je vanaf een bepaalde positie de hemel kunt scannen op de ontvangst van satellieten. Dit heet een sat-finder. Aankoop is een paar tientjes.

NB. Je kunt hem ook gebruiken voor het afstellen van de satelliet, maar dat kan ook zonder.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#39 Geplaatst: 2006-10-27 20:24:29

Heb het nu toch maar even nagekeken... de hoek is 50°. Sorry voor mijn eerdere natte-vingerwerk.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#40 Geplaatst: 2006-10-27 21:25:28

Bedankt voor de hoek, dick, al weet ik nou niet of 50 graden beter is dan 80, het is maar hoe je het bekijkt... of je ligt of staat en zo :) Ik denk dat ik voor de zekerheid toch maar het apparaatje van Jean-Paul ergens ga lenen.

Bedankt jongens.

Elly.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#41 Geplaatst: 2006-10-27 21:25:42

Mijn computer doet een beetje raar, vandaar dat dit een dubbel bericht was. Sorry.

Elly.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#42 Geplaatst: 2006-10-28 16:55:49

Elly, 50° met de aarde. Dus 90° is recht omhoog.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#43 Geplaatst: 2006-10-28 17:11:56

Dat wordt denk ik toch spannend dan. Ik heb trouwens gezocht naar zo'n sat-finder, maar ik vind er alleen die je op apparatuur moet aansluiten. Als ze niet zelfstandig werken, kan ik beter uitkijken naar een goedkope aanbieding van een compleet systeem. Laatst hadden ze bij de Lidl in NL al iets voor 80 euro.... helaas niet gekocht. En nou kom ik geen aanbiedingen meer tegen, zul je altijd zien. :) 

Overigens, stel ik me voor, dat als de ontvangst niet helemaal jedat is, er toch nog wel iets uit het kastje zal komen. Met een beetje fantasie erbij, valt er dan misschien best nog wel wat te beleven. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#44 Geplaatst: 2006-10-28 17:13:22

Er zijn zaken in Nederland die decoders leveren en verder ook de hele afhandeling van de smartcard op zich nemen. Als je een probleem hebt bel je hen op en dan regelen zij de oplossing. Wij hebben nu 10 jaar een decoder met Canal+ in de Aude, met een automatische incasso via onze postbankrekening in Nederland  (Canal+ zegt voor 'de verzekering' van de kaart) en dat gaat al jaren goed. Eerder en elders stond er een flatgebouw in de weg, dan krijg je echt geen beeld.

avatar#3419
wim80
Berichten: 2
Reacties: 13

#45 Geplaatst: 2006-10-28 19:48:58

Op de site van Canaldigitaal onder downloads vind u uitgebreide instructie te downloaden voor instalatie van uw schotel.

http://www.canaldigitaal.nl/default.asp?id=341

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#46 Geplaatst: 2006-11-22 23:00:17

Een satfinder is veruit de handigste manier. Je vindt ze overal bv Geant Casino, 25 euro. Je verbindt hem tussen de LHB en de kabel naar je decoder, zodat je buiten als je aan de schotel staat te sjorren het apparaatje naast je hoort piepen, hij piept harder naarmate de schotel beter op de satelliet gericht staat. Zonder satfinder sta je uren te klooien, met satfinder is het in 10 minuten geregeld als je ongevéér weet waar de Astra hangt.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#47 Geplaatst: 2006-11-24 11:00:54

Wij losten dit zo op: kochten ooit een programmablad met overige info voor radio, TV etc. Hierin stond een lijst met alle sat's en hun posities. Kwestie van in die richting de hemel afzoeken, met de TV aan. Overigens gaan de franse zenders binnenkort digitaal, dus ook met een harkantenne heb je een decoder nodig, kosten ca 50 E. Andere constatering, waarom worden schotels eigenlijk altijd op het dak gezet? Dit

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#48 Geplaatst: 2006-11-24 11:41:18

Schotels worden niet altijd op het dak gezet. Wel vaak. Je komt ze ook op balcons tegen en in tuinen (maar in dat laatste geval moet je een zware betonnen voet gebruiken anders is ie niet stabiel genoeg). Dat ze vaak op het dak staan komt omdat zich daar zo'n handige schoorsteen bevindt waaraan ie bevestigd kan worden en omdat het zicht daar vrij is.

Dick

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#49 Geplaatst: 2006-11-25 19:26:22

Schotels moeten ook een "vrij uitzicht" naar de sateliet hebben. Dus geen bomen of gebouwen er voor. Dat is ook een reden om een schotel wat hoger te plaatsen. Op het dak of aan een gevel. Maar op een camping zie je toch vaak een schotel op een stander op de grond. Niet zo stabiel maar och, het is dan maar voor een paar avonden.

gr.

Sue