Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Waterleiding aanlaten leggen en Sceptictank?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-23 22:21:06

Hallo en goeden avond, Ik heb deze brief al eerder gepost maar ik kan hem nergens terugvinden hoewel ik wel een rechtstreekse reactie heb gehad. Maar ik wil het nogmaals aan dit forum vragen.   Het volgende is het geval: We hebben in 2003 een huisje gekocht in de Allier. Helemaal te gek en dus echt naar ons zin. Het huisje ligt buiten het dorpje. Het dorpje telt 260 inwoners Er is geen waterleiding op ons terrein maar wel een eigen bron. Die goed is. Nu kregen we tijdens de overdracht bij de notaris een offerte van de vorige eigenaar voor aansluiting van water. Deze offerte komt van S.I.A.E.P te Doyet en gaf destijds een prijs af van euro 2600. Maar men adviseerde ons om bij de burgermeester te informeren. Dus we stuurden een mooie brief naar de burgermeester, bezochten hem etc. voor informatie. We hoorden niets. Maar enkele dagen geleden besloten we een nieuwe septic tank te laten aanleggen en informeerden we opnieuw daarvoor bij de burgermeester Maar nu per email. Hierop kregen we zojuist antwoord en een verwijzing naar een bedrijf in Sussat die grondwerkzaamheden zou moeten verrichten. Tevens kregen we- na een jaar informeren - een antwoord per email dat de aanleg van het water waarschijnlijk 20.000 euro zal kosten!   Nu de vragen: De eigen bron is goed. We kopen water om koffie te zetten, te koken etc maar gebruiken het bronwater voor bijv douchen, tuin etc. De SIAEP uit Doyet bood destijds 2600 euro aan. Waarschijnlijk heeft de burgermeester andere infokanalen, maar zouden we de SIAEP hierover moeten benaderen of heeft het wel zin om een waterleiding aan te leggen in dit geval, daar de bron goed is? Momenteel zijn we een keer per maand zo´n vier dagen daar en de rest moeten we nog werken in Nederland. Maar over enkele jaren (ik ben nu 55) willen we daar gaan wonen.   Dan de septic tank: De burgermeester geeft aan in zijn email dat het bedrijf in Sussat wel goed is en ik heb het idee dat het een bevriende relatie van hem is. Daar zit ik niet mee maar wel met het feit dat hij eronder zet: en dan kan dit bedrijf naar mij toekomen om de vereiste vergunningen. Hij schrijft namelijk: Cet entrepreneur peut vous établir un projet qu'il faudra déposer à la Mairie pour avoir l'autorisation de faire les travaux. Betekent dit dat hij me adviseert om toch maar beter dat bedrijf in Sussat te bellen? Dat de vergunning dan makkelijker loskomt? Ik heb namelijk geen idee hoe dat gaat. Het bedrijf in Sussat staat wel in de Gouden Gids maar verder vinden we geen gegevens.   Dus eigenlijk is onze vraag aan u: Wat zou u ons adviseren als u ons verhaal hoort?         Met vriendelijke groet, Henk Tilburg Nederland

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#1 Geplaatst: 2005-02-23 23:37:09

Henk,

* Wat je watervraag betreft: in eerste instantie zou ik opteren om je bron te blijven gebruiken, eventueel voor dagelijks gebruik, als je zeker weet dat de kwaliteit prima is. Wie heeft het water gecontroleerd ?

Je kan met een fles of 2 "put" (of bron)water naar een plaatselijke apotheker stappen en hem/haar vragen het water te controleren. "Veiligheidshalve" niet bijzeggen dat het voor eigen consumptie is. (Snap je ?)

* Fosse spetic:

Ik zou het volgende doen:

Contact opnemen met SIAEP uit Doyet en hen vragen wat hun offerte inhoudt, als je dat nog niet weet. Plus vragen of hun prijsopgave nog hetzelfde gebleven is. Waarschijnlijk niet, maar misschien dat er wat te regelen valt.

Hen ook de situatie uitleggen zoals je hier beschrijft, DOCH zonder de naam van de andere firma te vermelden EN zeker niet laten vallen dat je le maire verdenkt van vriendjespolitiek. Sstaat niet zo mooi en je weet maar nooit.

Normaliter kunnen zij je ook helpen met de aanvraagdocumenten. Tenminste de firma die hier een fosse septic heeft gestoken heeft alle documenten voor ons ingevuld, alsook het grondplannetje (of liever schets).

En waarom stap je niet naar de maire en vraag je hem op de man af of hij er een probleem mee heeft dat een andere firma het zou doen ?

Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-03-31 22:48:18

Ik wil u och het verloop van het verhal niet onthouden:

We zijn dus afgelopen mandag bij SIAEP geweest (mooie rit)en toen ik hen de situatie voorlegde bleek dat de burgermeester hen offerte had aangevraagd op onze namen.(Die we nooit hebben gekregen).

De burgermeester had ons echter alleen maar een kort email PSje gestuurd met:

de waterleiding gaat waarschijnlijk 20/25000 euro kosten. En dat was het.

Maar bij de SIAEP bleek dat ik slechts een gedeelte hoef te betalen namelijk 2500 euro en dat de burgermeester de rest zou moeten betalen en dat weigert, voor slechts een huis en 800 meter nog te gaan voor de waterleiding vanaf het laatste huis.

Bij de SIAEP wisten ze over de situatie en vonden ze het echt heel moeilijk en hadden echt met ons te doen. We werden daar erg vriendelijk te woord gestaan, een mevrouwzei  direct: cést, tres, tres complique. Later kwamen er andere mensen bij die het uitlegden dat het een zaak van Le Mair was. Goed, de bron die we hebben is goed, maar het interesseert me hoe ik dit toch verder zou kunnen aanpakken. Gaarne advies.

m vr gr

Henk

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#3 Geplaatst: 2005-04-01 06:47:45

hallo henk,

alvorens de waterleiding te laten aanleggen zou ik eerst eens uitzoeken hoe de waterkwaliteit is. bij ons (morvan) is het dusdanig gechloreerd dat het vies is om te gebruiken voor thee, koffie, koken en drinken. we gebruiken dus flessenwater voor die dingen. ik wou dat we een bron hadden, dan deed ik daar fijn de rest mee!

als dat bij jullie zo is dan is de aanleg van de nieuwe waterleiding naar mijn idee overbodige luxe en verlost dat je niet van de aan- en afvoer van flessenwater

salut,

marjorie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-04-02 00:02:56

Hoewel het in vooral kleine plaatsen zo lijkt, de burgemeester is niet het hoofd van de gemeente. Dat is de gemeenteraad, de conseil municipal. Je zou raadsleden kunnen benaderen en hun het probleem voorleggen, met de bevindingen van de SIAEP. Een brief naar de raad kan ook helpen; deze moet namelijk worden behandeld en besproken in de raad.

Wim

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#5 Geplaatst: 2005-04-02 17:59:45

Hallo Majorie,

Het is in de Morvan niet overal hetzelfde! Wij zitten ook in de Morvan en hebben prima drinkwater!

Van onze burgervader daarginds hebben wij begrepen dat de kwaliteit van het water per gemeente verschilt. Er zijn in de Morvan ook heel veel huizen met een eigen bron.

Helaas hebben de vorige bewoners van ons huis de put dichtgegooid met stenen en cement en hebben daarna - voor onze tijd dus - een aansluiting gekregen op het gemeentelijke waterleiding netwerk welk water van uitstekende drink kwaliteit is.

Omgekeerd kennen wij ook mensen  in de Morvan met een eigen bron die dat water alleen kunnen gebruiken om te koken, wassen-plassen maar hun eigen bronwater niet kunnen drinken. Ergio Conclusio, ik denk dat het watergebeuren - in ieder geval in de Morvan - per gemeente verschillend is.

Groetjes

Truze

avatar#3034
Maison-maisou
Berichten: 0
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2005-08-05 21:15:37

Hallo,

Toevallig zijn wij ook in die buurt aan het zoeken naar een huisje, in Doyet en omstreken. Toevallig lees ik dit bericht en nu ben ik erg benieuwd hoe het is afgelopen. Zijn jullie aangesloten op de waterleiding? En hoe zit het met rioleringsplannen in Doyet? Komt er een algemene riolering in verband met de wijziginen in de wet of ben je er aangewezen op een septic-tank?

Hoe is het plaatsje op zich? Hoe zijn de mensen, wordt er weleens wat georganiseerd bijvoorbeeld?

We zijn erg benieuwd!

groetjes,

Mariska Bronstring en Guus Daamen