Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Half om half?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-27 10:12:03

Is er iemand die mij iets kan vertellen over half in Frankrijk en half in Nederland wonen. Ik woon en heb een klusbedrijfje in Nederland en een 2de huis in Frankrijk. Nu mijn partner en ik gaan scheiden wil ik eigenlijk alleen in Frankrijk verder (tenminste het seizoen) maar ik wil ook mijn bedrijf in Nederland behouden. Ik heb eventueel ook al kluswerk in Frankrijk. Het is misschien een beetje een ingewikkeld verhaal maar misschien kan er iemand wat licht in de duisternis brengen. Alvast bedankt, Kluster

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-05 19:29:21

Hallo,

Wij hebben een bedrijf in nederland. Toen we plots een huisje kochten in Frankrijk, 2 jaar geleden, heb ik ervoor gekozen dat het huis kant en klaar moest zijn. Ik pas er namelijk voor om en een bedrijf in nederland te hebben en daarnaast een huis te verbouwen in Frankrijk, want dat is op zich ook een bedrijf. Dus zorg altijd dat je huis klaar is voordat je zelfstandig begint. Dat op de eerste plaats.

We kennen diverse mensen met een eigen bedrijf in nederland die ook in Frankrijk aan de gang gingen (ook een gescheiden en hetzelfde idee als u), eraan financieel en in sommige gevallen ook geestelijk tenonder zien gaan. Uiteindelijk hadden ze niets meer. En het kost jaren om daaruit te komen. 

Ons bedijf in nederland loopt gelukkig goed maar daarnaast hebben we door de jaren heen veel vrienden in frankrijk gemaakt wat uiteindelijk heeft geresulteerd in exposities van onze objecten in Frankrijk. Langzaam maar zeker gaat het lopen maar het kost energie, geld en vooral gedrevenheid. We liepen weinig risico en behielden inkomsten(!) en het loopt. 

Maar pas op, want een zaak opbouwen,ook al is die klein, kost enorm veel tijd- inzet, ambtenarij, uitzoekerij etc. in frankrijk!

Bekijk het van alle kanten en informeer naar de mogelijkheden bij de kamer van koophandel in Nederland en Frankrijk. En probeer iemand in te schakelen die je kan helpen die je kunt vertrouwen en waar je geen relatie mee hebt in welke zin dan ook, want dat bespaart je veel kopzorgen. En overdenk alles twee zo mogelijk tien keer.

Teveel mensen denken dat alles zo makkelijk gaat daar,en ook: in nederland lukt het niet , en daar zal het wel gaan, maar die illusie moet ik je echt ontnemen. Het is hard werken, in begin weinig verdienen (dus geld achter de hand houden) en veel investeren.

Heel veel succes en zoals wij altijd zeggen- we gaan ervoor!