Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanhanger in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-27 17:35:34

L.S., Ik zet mijn vraag maar even hier omdat ik ongetwijfeld met een aantal instanties in aanraking ga komen...(of niet?)   Een aantal vragen:   1) Heeft een aanhanger boven een bepaald max. (laad)gewicht ook een eigen kenteken nodig in LDF? Is dat EU al wetgeving? 2) Afhankelijk van het antwoord op vraag 1: Zo ja , is de import van een dusdanige aanhanger vanuit NL makkelijk? Gaat het een beetje hetzelfde in z'n werk als import van een auto? Die methode ken ik, dus dat is niet mijn vraag. Zo nee, kan ik mijn aanhanger gewoonweg meenemen en voorzien van een Franse kentekenplaat? 3) Zijn er nog zaken waar ik in beide gevallen mogelijk rekening mee moet houden?   Bedankt! Guy    

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-01 12:07:12

Ook het invoeren van een aanhangwagen (remorque) is omhangen met procedures. Er is een technische keuring nodig bij de DRIRE en de aanhanger moet vaak zijn voorzien van beveiligingsgeleiders ter bescherming van fietsers, de barres pare-cyclistes. Aanhangers met een maximaal beladen gewicht van meer dan 500 kg krijgen een eigen kentekenplaats, dus ook een carte grise en moeten afzonderlijk worden verzekerd tegen WA. Op de aanhanger van meer dan 500 kg moeten twee plaatjes zitten: één met o.a. naam van de bouwer, bouwjaar en serienummer en een ander met gewicht en afmetingen van de remorque. Voor het rijden met een aanhanger die lichter is dan 750 kg volstaat het rijbewijs B. Voor zwaarder sleepwerk is een rijbewijs BE vereist. En als de aanhanger of caravan meer dan 30% zwaarder is dan de auto, geldt een snelheidsbeperking.

Wim

avatar#5701
Ravan
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-08-02 15:15:24

Hallo,

De ANWB vertelde mij dat nieuwe EU regelgeving dicteert dat de wetten van land van herkomst gelden voor aanhangwagens en caravans bij bezoek/vakantie in Frankrijk. Dit geldt dan natuurlijk niet bij import...

Mijn oude aanhangwagen zonder kenteken (max beladen 750 kg) zou dus bij invoer in aanmerking komen voor een eigen kenteken. Waar kan ik specifieke informatie vinden over de eisen waaraan moet worden voldaan voor de technische keuring? Verder zijn de gegevens zoals de bouwer, bouwjaar en dergelijke niet meer bekend/leesbaar. Zou dit een probleem vormen?

Dank, Allard 

avatar#6468
Robbert
Berichten: 4
Reacties: 14

#3 Geplaatst: 2008-11-24 11:26:18

Kan iemand mij uitleggen of ik voor een in nederland gekochte aanhanger (Aanhangwagens 257x132x150 met huif , ongeremd, 750 kg) met een gewicht van 225 kg + 25kg voor de huif, een card gris nodig heb.?

Hartelijk Dank,

Robbert

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#4 Geplaatst: 2008-11-24 13:42:45

Het lijkt mij zo te lezen dat indien de trekauto is voorzien van een NL kenteken de NL bepalingen voor een aanhanger gelden.

Dus rij je met een trekauto op FR kenteken, dan zal de aanhanger aan de FR bepalingen moeten voldoen (en naast het invoeren dus ook een eigen carte gris moeten hebben).

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#5 Geplaatst: 2008-11-25 12:00:22

Geachte forumlezers,

In de reactie van Wim las ik iets waar ik mij over verbaas. Hij zegt dat een aanhanger van meer dan 500 kg een eigen Wa verzekering dient te hebben.

Dat kan ik me niet voorstellen. In Nederland moet een zwaardere aanhanger inderdaad een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat hebben maar evenals de caravan is de aanhanger medeverzekerd op de WA van het trekkende voertuig.

Hoe zit het nu?

avec sincère saluations

Dominique

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2008-11-25 14:20:54

Google op assurance remorque en je vindt dit op pagina 1:

La remorque chargée pèse moins de 750 kg

Si la remorque chargée pèse moins de 750 kg, ne vous faites aucun souci : vous êtes déjà assuré ! Vous n'avez aucune déclaration à effectuer auprès de votre assureur. En effet, la garantie Responsabilité Civile, comprise dans votre contrat d'assurance, couvre tout dommage corporel ou matériel causé à autrui lors d'un accident de circulation. Cette garantie joue lorsque la remorque est attelée à votre voiture, en circulation ou en stationnement.

Attention

Vous n'êtes pas garanti pour les dommages subis par votre remorque lors d'un accident dont vous êtes responsable. En effet, pour que les dommages causés à votre remorque soient garantis, vous devez souscrire une option d'assurance spécifique (et ce, même si votre voiture bénéficie de la garantie "dommages au véhicule").

La remorque chargée pèse plus de 750 kg

Si le poids de votre remorque chargée est supérieur à 750 kg, vous devez alors impérativement informer votre assureur par téléphone ou par courrier.

Vous devez lui préciser la marque de la remorque et son immatriculation. Une attestation d'assurance spécifique vous sera alors délivrée

Dus toch maar een WA-verzekering afsluiten voor het geval je zelf de veroorzaker bent van het ongeluk.

Voor Guy: PS deze topo hoort eigenlijk niet onder "Nutsbedrijven". Ook al weet je niet met welke instanties je in aanraking komt, een Nutsbedrijf zal het niet zijn. En...verzekeringsmaatschappijen zijn toch geen Nutsbedrijven? Ingrid

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#7 Geplaatst: 2008-11-25 14:26:54

Duidelijke uitleg voor de franse aanhangwagen achter een frans gekentekende auto.

Haak je deze achter een NL gekentekende auto dan gelden de bepalingen in NL. Dus slechts boven de 750 kg een eigen NL kentekenbewijs en de aanhanger verzekerd altijd via de (WA) verzekering van de auto.

Moraal: .......... zo slecht is het in NL nog niet geregeld.