Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigen baas

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-28 10:19:15

We gaan over een tijdje permanent in Frankrijk wonen met ons gezin. Daar zullen we bloemen gaan telen en een of twee huisjes gaan verhuren. Kun je dan als zelfstandige met je gezin in het ziekenfonds? Of moet je dan net als in de meeste gevallen in Nederland jezelf en je gezin particulier verzekeren?   Wie weet het?   les salutions, Jacqueline

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-02-28 23:49:07

Wie zich als zelfstandige gaat vestigen, valt onder een ander ziektekostenverzekeringsysteem (mooi voor scrabble) dan werknemers in loondienst of gepensioneerden. Je moet je verplicht aansluiten bij zo'n verzekeraar en ook premies afdragen (tot en met pensioenpremie toe) aan de URSSAF. Die premies kunnen enkele tientallen procenten bedragen. Ik zou je krachtig aanraden om eerst duchtig advies in te winnen over het gaan telen van bloemen en het verhuren van huisjes. Het klinkt idyllisch, maar ook in Frankrijk is de realiteit van alledag soms hard. Je moet je afvragen welke bedrijfsvorm je gaat kiezen, een bv'tje of een micro-entreprise. Het maken van een bedrijfsplan met de fiscale consequenties moet je zeker (laten) maken, voordat je de stap waagt.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-05-11 13:14:33

Wim, heb jij een tip waar we dat bedrijfsplan zouden kunnen laten maken? We zijn er zelf wel aan begonnen, maar een hoop dingen weten we toch niet.

Gr Jacqueline

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-05-12 11:09:34

Ik kan je zeker helpen bij deze zaak, maar dan wel buiten dit forum om.  Anders maak ik te veel reclame en dat zouden we niet doen. Dus mail me maar privé.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-05-16 13:11:22

Hallo,

Ik ben van plan om in 2006 permanent in mijn vakantiewoning te Frankrijk te gaan wonen. Ik heb al een aanbod gekregen om ergens voor 8 mnd per jaar aan het werk te gaan, maar ik wil mijn droom laten uitkomen en met een eigen marktkraam met van alles en nog wat de markt op te gaan om zo de kost te gaan verdienen, weet iemand op het forum, hoe of ik te werk moet gaan en wat de belasting van mij wil hebben en wat mij het gaat kosten wat betreft ziekenfondsverzekering?

MIJn dank is grand!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2005-05-16 19:32:45

De eerste stap is om naar de Kamer van Koophandel te gaan en je daar te laten inschrijven voor de ambulante handel. Men kan je daar ook adviseren over de bedrijfsvorm die je moet kiezen. Het zal wel neerkomen op de eenvoudige oprichting van een entreprise individuelle of desnoods een micro-entreprise. een fiscaal regime voor kleine ondernemers. Lees het fijne hiervan op de website. Trefwoord micro-entreprise. Zijn er dan nog vragen, stel ze gerust in dit forum.

Wim

avatar#5535
The one and only
Berichten: 0
Reacties: 11

#6 Geplaatst: 2006-02-24 17:37:39

Beste,

Het beste wat je kan doen is zoals Wim verteld om eerst eens naar je Kamer van Koophandel te gaan en je daar in te lichten.

Vergeet ook niet dat Frankrijk het land is van de subsidies! Informeer je goed imv je recht op die diverse  premies, belastingsvoordelen ed.

Mvg,

Filip