Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wonen & werken in Frankrijk - salaris in Nederland -

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-02-28 22:27:16

Goedenavond, wij kopen een huis in Frankrijk voor permante vestiging. Ik ben in Europa (enige) werknemer van een Amerikaans bedrijf en werk vanuit een 'home office' stiuatie. Mijn salaris wordt via een Nederlands administratiekantoor betaald. Zij houden de belastingen en heffingen in. Ik geef er de voorkeur aan dit zo te houden. Ons huis in Nederland wordt verkocht en wij nemen een hypotheek op het huis in Frankrijk. In de toekomst willen we nog enkele gites kopen en verhuren. Er is ons verteld dat een SCI een goede vorm zou zijn om het huis te kopen en later aan de kinderen te vererven. Het is belangrijk dat we goed advies en begeleiding krijgen vwb de fiscale gevolgen en om de juiste keuzes te maken bij de aankoop en financiering van het huis in Frankrijk.   Het klinkt nogal complex en we hebben een betrouwbare adviseur nodig om het vanaf begin goed op te zetten.   Wie heeft er ervaring en kan ons een goed adres aanbevelen om ons te begeleiden Juridisch, Fiscaal en Financieel?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-02-28 23:38:09

Ik ken verscheidene bureaus die zich met dit advieswerk bezighouden. Privé zal ik de namen mailen. We maken namelijk geen - gratis - reclame in dit forum.

Wim