Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

informatie over dorpjes ?

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-03-02 22:55:15

Ik zoek al een hele tijd informatie over de ontstaansgeschiedenis en bijkomende weetjes over de "gemeente" annex dorpje waar we wonen. De burgemeester, plaatselijke bibliotheek (of wat er voor moet doorgaan), boekhandels, internet, niets of niemand kan me helpen en nergens vind ik blijkbaar iets terug over het ontstaan ervan. Iemand toevallig een hint ?   Johan (Fr)   PS Informatie over de streek, departement, region vind ik wel, maar is niet dat wat ik zoek.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-03 00:43:56

Mijn ervaring is dat veel kennis over het dorp en de ontstaansgeschiedenis ervan leeft bij de plaatselijke (ontspannings)verenigingen. Je hebt vast in jouw dorp ook wel een dergelijke vereniging die jaarlijks de vide de greniers organiseert of anderszins van zich doet horen. Binnen die clubs zijn altijd wel - oudere - leden te vinden, die veel weten over hun dorp. Ons dorp, toch niet meer dan 164 inwoners, heeft zelfs een boekje doen verschijnen over de historie van het plaatjse. In tal van andere communes zullen ongetwijfeld ook van deze enthousiastelingen rondlopen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-03-16 19:27:14

Door www.delcampe.com hebben we enkele kaarten en boekjes over het dorpje kunnen bemachtigen. Door rechtstreeks de verkoper aan te schrijven kregen we soms voorkeur van koop. Hieraan goede kontakten overgehouden.

Dan de genealogiesites ~

http://cgw03.allier.free.fr/

http://www.bgo.atmedia.fr/

http://www.bgo.atmedia.fr/home.php?num_niv_1=4&num_niv_2=44

Door diverse sites na te zoeken zijn we erg ver gekomen met de geschiedenis van ons 130 jaar oude huisje. Of kijk eens in het telefoonboek van het dorp en tik een naam in op de genealogiesite.

Henk