Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Brandverzekering huis in frankrijk dat als vakantiehuis verhuurd wordt.

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-03 10:46:14

Wie weet een ned verzekeringsmaatschappij die een brand/inboedelverzekering heeft voor een huis in frankrijk. Maar wel met de voorwaarden dat we delen van het huis als vakantiehuis kunnen verhuren en dan toch verzekerd zijn. Wie heeft ervaring hiermee.   Maar hebt u een goede eigen ervaring met een franse verzekeraar, die onderverhuiur toestaat dan is deze info natuurlijk ook van harte welkom. Alvast bedankt.   Antoine.   

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-11 21:53:24

Er zal bij mijn weten geen Nederlandse verzekeraar zijn die een Frans vakantiehuis wil verzekeren. Stap even binnen bij één van de vele Franse verzekeringskantoortjes (AXA, Groupama, AGF, Maaf e.v.a.) en leg je wensen daar op tafel. Het is mij bekend dat AXA een speciale polis in de maak heeft voor verhuurders van vakantiehuizen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-03-14 11:42:34

Ik heb begrepen dat er Nederlandse verzekeraars zijn, die Franse woningen verzekeren.  Een jaar geleden hoorde ik van een vervelende schadeafwikkeling: de Nederlandse verzekeraar nam een Frans expertisebureau in de armen, die vastliep in de verschillen tussen Franse en Nederlandse verzekeringsvoorwaarden.

Ik zou in Frankrijk dingen op zijn Frans regelen.

De vezekeraar van de CA Pacifica heeft een modulair opgebouwde verzekering, waarbij je o.a. verhuur als gite e.d. kan in- of uitlsluiten.

Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-20 10:53:46

Bedankt voor uw reacties, ik heb toch maar een paar franse verzekeringsmaatschappijen uit genodigd.

Antoine