Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Overname lopende contracten

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-03 16:32:35

Beste mensen,   Zoals jullie wellicht al eerder gelezen hebben, verhuizen wij binnenkort naar naar LDF. Op 4 mei a.s. tekenen we de definitieve papieren.   Ik wil eens weten hoe jullie het een en ander gaan regelen (of hebben geregeld) aangaande de nutsvoorzieningen. Wij hebben het contract van het elektriciteit en water simpelweg kunnen laten overzetten op onze naam. Telefoon moet je (dat overkwam ons) i.i.g. wel zelf weer activeren.   Wij hebben hiervoor gekozen omdat we dan op het moment van sleuteloverdracht direct nutsvoorzieningen hebben. Anders sta je in je nieuwe huis letterlijk zonder enige voorzieningen. Het upgraden naar bijv. 18KV o.i.d. is achteraf niet zo'n probleem. Vandaar dat we hiervoor gekozen hebben.   Hetzelfde geldt voor het overnemen van een opstal- en inboedelverzekering. Gezien de beperkte dekking op dit moment (maar dat komt door keuzes en inboeldelwaarde van de huidige bewoners) is dit momenteel enigszins aan de lage kant. Maar je kunt altijd opwaarderen. Dat gaan we dan ook doen. Of dit momenteel de goedkoopste verzekering is voor onze situatie weet ik niet. Wel weet ik dat de premies elkaar niet echt veel ontlopen. Mijn overtuiging is: laten we nu eerst eens verhuizen en ons na een paar weken c.q. maanden druk gaan maken over deze puntjes op de i. We hebben het al zi druk met voorbereiden...   Hoe denken jullie daar over? Groet, Guy  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-03 19:30:49

Hallo,

Dat "overnemen" van de nutsvoorzieningen, kan ik me voorstellen, jammer van de telefoon.

Maar "overnemen" verzekeringen is hier in Nederland heel ongebruikelijk. Gebeurde vroeger (misschien nu nog wel)alleen met een brommerverzekering. Je kan de huidige eigenaar wel vragen jou in contact te brengen met de verzekeraar. En die kan dan voor jou polissen maken. Waar je waarschijnlijk niet meer op elk moment vanaf kan.

gr.

Gerard

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-03-04 00:32:41

Ik ben het eens met het advies van Gerard. Je zult gewoon zelf een nieuwe verzekering moeten nemen, de vorige eigenaar moet dan opzeggen (de termijn is drie maanden). Lees nog wel goed op de site het onderwerp Verzekeren (te vinden onder Geld). Dan zul je ook ervaren dat er geen aparte opstal- en inboedelverzekering bestaat in Frankrijk, maar een assurance habitation multirisques (opstal, inboedel, WA tezamen). Bij schade aan de opstal keert de verzekering geen geld uit, maar betaalt aan de aannemer de herstelkosten. Heb je na lezing nog vragen, aarzel niet (n'hésitez-pas, zeggen de Fransen).

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-04 07:52:44

Guy,

dat met de téléphone heeft ook zijn voordelen (Cruijff: elk nadeel ...). Je krijgt dan een nieuw nummer, want niets is zo vervelend als nog maanden- of zelfs jarenlang lelefoontjes voor de oude eigenaar te krijgen! Overigens, France Télécom berekent alleen de echt gemaakte kosten, dus als alle leidingen er liggen en zij niet moeten voorrijden (dus geen 'frais de déplacement' hebben) valt het mee.

Bij verzekeringen hebben wij grote verschillen geconstateerd. Bij het evalueren van grotte van en voorzieningen in het huis hanteren de verzekeraars blijkbaar verschillende formules - ik ben er niet achter gekomen wat er werkelijk aan de hand is, maar meerdere offertes aanvragen is mijns inziens lonend.

Verder: als jullie gevraagd worden voor de taxe foncière en taxe d'habitation een nieuw formulier in te vullen: Zowel aantal als grotte van de pièces als ook de 'luxe' (bad, WC, CV) leveren punten en dus lasten op. Beter de oude aangifte van de vroegere eigenaar lospeuteren en daarmee beginnen.

En als je dan je ervaringen hebt ... graag feedback!

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#4 Geplaatst: 2005-03-05 00:56:17

Verder: als jullie gevraagd worden voor de taxe foncière en taxe d'habitation een nieuw formulier in te vullen: Zowel aantal als grotte van de pièces als ook de 'luxe' (bad, WC, CV) leveren punten en dus lasten op. Beter de oude aangifte van de vroegere eigenaar lospeuteren en daarmee beginnen.

Wordt daar automatisch naar gevraagd ?

Sinds wij hier wonen krijgen wij gewoon de rekening jaarlijks voorgeschoteld, er werd ons zelfs nooit gevraagd om nadere inlichtingen, betreffende de verbeteringen, luxe, aantal (bijgepaste) kamers, ....

Ok, geen slapende honden wakker maken, maar toch ...

Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-03-05 07:07:59

Johan,

ik weet ook niet hoe dat precies loopt (SOS Wim?).

Maar het nieuwe taxatieformulier komt zeker als men met een permis à construire verbouwd heeft en misschien als er aan het huis zichtbaar geknutseld wordt.

Beste Wim, hier bestaat blijkbaar een informatiebehoefde!

Christian von Klösterlein

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#6 Geplaatst: 2005-03-05 14:03:24

Wij kregen na een jaar of vijf een in te vullen formulier.Bij vrienden van ons ging het net zo. Weet niet of dit een regel is of dat het op aanvraag of suggestie van de gemeente is. Zou kunnen dat men denkt, er zal nu toch wel het nodige veranderd zijn.Het had overigens geen gevolg vor de aanslag, want er waren geen veranderingen in grootte en aantal van de pièces.

Antonia

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2005-03-06 18:11:46

De aanslag van beide lokale belastingen is grotendeels gebaseerd op de kadastrale huurwaarde en een percentage daarvan weer dient als grondslag voor de berekening van de taxes. Via het aanslagformulier is helaas de oorspronkelijke kadastrale waarde niet terug te vinden, je moet daarvoor even naar de mairie.

Bij belangrijke verbouwingen waarvoor een bouwvergunning is vereist (waarop dus ook alle verbeteringen e.d. zijn vermeld) is voor de tolgaarders te zien welke voorzieningen in het huis aanwezig zijn. Na de oplevering van de bouw dient ook een verklaring te worden opgestuurd, waarin wordt vermeld dat de bouw klaar is en wat er allemaal is gebeurd. Via een puntensysteem (aantal kamers, sanitaire voorzieningene.d.) komt men dan tot een aanslag. De 'luxe' ervan is niet te meten. Ik heb ook nog nooit gehoord dat er mensen langskomen om die luxe te bekijken. Alleen bij de aanleg van het zwembad kwam er een vriendelijke meneer langs die de boel kwam opmeten. Na zijn bezoek is er overigens niets aan de aanslag veranderd, want de piscine was al opgenomen in de aanvraag voor de bouwvergunning.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2005-03-11 14:58:38

Ik was even een weekje off-line, maar wederom bedankt voor alle tips van jullie kant. Zodra ik zelf meer kan melden hierover, dan lezen jullie het hier!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2005-05-25 00:57:46

Beste forumbezoekers,

Ik ben wederom een tijdje off-line geweest aangezien ik nu echt verhuisd ben. Drukke tijd, maar de moeite waard!

Om dit topic voort te zetten; ik heb contact opgenomen met de toenmalige verzekeraar en heb daadwerkelijk een aanbod gekregen. Voor NL begrippen vond ik het een mooi aanbod, mede door hun verleende korting van 50% voor het eerste jaar als ik de verzekering zou overnemen. Ziet er goed uit en is conform mijn wensen; de definitieve overeenkomst wordt volgende week gesloten, dus wordt vervolgd....