Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

La Citadelle des Cevennes

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-04 17:01:51

Een vriendelijke Bonjour,   Ik ben sinds kort mede actief op dit forum, en wil jullie tippen over een restauratie-project in de Zuid-Franse zon. Het betreft dus "La Citadelle des Cevennes". Het domein is gelegen in de Gard, Languedoc.   De oud-Cevenolse vormgeving van deze gebouwen biedt ongedachte mogelijkheden tot comfort en woonplezier.   Binnenkort wordt de 2e tranche van de verkoop van 5 woningen geopend.   Het is ook mogelijk hier op vakantie te gaan. Als Zuid-Frankofiel zijnde, zoals velen hier, raad ik jullie aan hier een bezoekje aan te wagen, zeker de moeite waard. Het is een kleinschalige Nederlandse onderneming, met Nederlandse mentaliteit, normen en waarden.   Kijk dus snel eens op www.citadelle.nl   En laten weten wat jullie er van vinden,   Groeten,   Mark Jolly  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-04 18:00:33

Beste Mark,

je bent blijkbaar de projectontwikkelaar van La Citadelle des Cevennes. Het lijkt mij een leuk project, met veel smaak en gevoel voor de historische elementen uitgevoerd. Het geheel doet mij sterk denken aan het pompstation van een waterleidingbedrijf of een ander industrieel erfgoed.

Maar ook in La Douce France weer allemaal Ollanders als buren, en alles weer om me heen hebben wat ik juist wilde ontlopen?

Mijn idee over een leven in Frankrijk is anders.

Christian-le-bricoleur

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#2 Geplaatst: 2005-03-05 00:45:45

Het is een kleinschalige Nederlandse onderneming, met Nederlandse mentaliteit, normen en waarden.

 

Ik snap hier dus totaal niets van, of wil het net niet, het is maar hoe je het bekijkt.

Waarom moet een mens, "ver" van zijn geboorteland hoognodig gaan samenhokken in een land van "pain, vin, boursin" ?

Zijn er al niet genoeg getto's ? Tuurlijk, ieder zijn mening en oordeel, maar persoonlijk zie ik me nog geen ettelijke duiten op tafel gooien om terug dezelfde "miserie" annex mentaliteit, normen en waarden te gaan zoeken in een ander land.

De vraag die ik me stel, vooral aan mensen die dergelijk voorstel wel zien zitten, is welk nut of voordeel zij er dan van zien. Misschien dat ik het dan wel kan begrijpen.

Persoonlijk hebben wij geopteerd om ver van "onze" vroegere waarden te gaan leven, omdat we om persoonlijke redenen het niet meer zagen zitten in dat Belgen-landje en hebben een compleet nieuw leven opgestart. Zo ver zelfs, dat we in eigen kring zo goed als geen vlaams meer onder elkaar praten. Laat staan dat we Nederlands- of Vlaamsgezinden uit de weg zouden gaan, toevallig contact is leuk, maar we opteerden en opteren nog steeds voor de nieuwe Franse kennissen en hun gewoonten, levenswijze, ....

Maar nogmaals, wie ben ik om een ander te beoordelen ?

Johan (Fr)

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#3 Geplaatst: 2005-03-05 12:09:02

allemaal waar, maar er is wel een mooi gebouw gered van de ondergang, dat is ook wel wat waard

willem

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#4 Geplaatst: 2005-03-06 00:03:13

ook ik snap niet dat je in frankrijk onder nederlandssprekenden en denkenden wilt gaan leven. maar ja wie ben ik.

fons

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2005-03-06 17:53:03

De discussie om in Frankrijk onder Nederlanders te gaan wonen is boeiend. Minder spannend vind ik de aanleiding: een nogal commercieel getint bericht van een projectontwikkelaar. Dergelijke berichten behoren niet in dit forum. Omdat de discussie een iets andere en zinnige wending heeft genomen, laat ik het oorspronkelijke bericht bij uitzondering dit keer staan.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-03-06 18:27:26

Wim,

De discussie over wel of niet tussen de Nederlanders gaan wonen is best interessant. Met name als mensen zich weten te gedragen en niet meteen beginnen te katten. Maar wat mij betreft plaats je zelf een startbericht over dit onderwerp, met een stelling of zo. En verwijder je deze commercieel begonnen discussie.

vr.gr.

Gerard

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2005-03-08 09:05:55

ook ik snap niet dat je in frankrijk onder nederlandssprekenden en denkenden wilt gaan leven. maar ja wie ben ik

Zo ver zelfs, dat we in eigen kring zo goed als geen vlaams meer onder elkaar praten. Laat staan dat we Nederlands- of Vlaamsgezinden uit de weg zouden gaan, toevallig contact is leuk, maar we opteerden en opteren nog steeds voor de nieuwe Franse kennissen en hun gewoonten, levenswijze,

Tja beste lieden, ondertussen moet je toch echt to the point komen, want ja, iedereen wil lekker relaxed en ver van oude gewoonten onder de Fransen gaan zitten, maar wat doe je iedere avond? Even naar het  Nederlandse Frankrijk Forum want eigenlijk kan ik er maar niet helemaal van loskomen....

Woon je daar dan voor in Frankrijk?

En opzich zou ik een onderneming met Nederlandse mentaliteit helemaal niet zo erg vinden in Frankrijk, persoonlijk vind ik het erg grappig als je afspraken hier met bedrijven maakt en ze vervolgens veelste laat of helemaal niet komen...Dat is toch mijn aard niet denk ik, alhoewel ik het wel zeer waardeer.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2005-03-08 09:09:00

Waarderen...nou, het is leuk om te zien hoe deze franse mentaliteit in elkaar steekt, maar ik wordt er af en toe toch best moe van....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2005-03-08 13:27:01

Waarderen de Fransen het als je je afspraken nakomt?

Die mentaliteit gaat echt wel verdwijnen; heb het meegemaakt bij een boer -die wel op tijd zijn beesten en land moet verzorgen en bewerken- dat een paar septictankbouwers voor rotte vis werden uitgemaakt en konden vertrekken, omdat ze niet volgens afspraak wilden werken. Een maand later kwamen er anderen die wel op tijd waren. Geld spreekt wel degelijk.

En misschien een forum in het Frans voor Nederlanders? Kunnen de Engelsen ook meedoen ;-)

kees

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#10 Geplaatst: 2005-03-08 23:15:14

Tja beste lieden, ondertussen moet je toch echt to the point komen, want ja, iedereen wil lekker relaxed en ver van oude gewoonten onder de Fransen gaan zitten, maar wat doe je iedere avond? Even naar het  Nederlandse Frankrijk Forum want eigenlijk kan ik er maar niet helemaal van loskomen....

 

Er is er blijkbaar eentje op zijn teentjes getrapt ?

Tuurlijk kunnen we hier nog uuuuren over doordrammen, iets waar ik normaliter geen zin in heb. Maar aangezien ik me, door het copieren van mijn schrijfsel persoonlijk aangesproken voel, moet ik wel reageren me dunkt.

Wat ik hier iedere avond op dit forum kom doen ? Simpelweg anderen helpen met hun vragen, problemen, .... tenminste als ik kan. Mag toch ?

Eigenlijk vind ik die opmerking/vergelijking eerder "simpel", doch zou ik de vraag dan maar even terug kaatsen. Wat doet een gemiddelde Fransman na +/- 20.00 uur ? Juist, de boeken (en luiken) sluiten en vroeg hun bed in. Wat ik doe, als het donker wordt en eens niet in mijn atelier zit te klooien ? Juist, anderen proberen te helpen ....

Maar ja, dan val ik weer in herhaling. Woon je daar dan voor in Frankrijk?

Nee, maar de reden ontgaat me waarom ik hier zo moeten melden wat ik in LDF uitspook.

Johan (Fr)

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#11 Geplaatst: 2005-03-09 11:27:51

Waarom zo zwart-wit alles of niks denken? In Frankrijk alleen maar Nl spreken is een uiterste en alleen maar Frans met Fransen het andere.

Vergeet niet dat voor de meeste Nederlanders in Frankrijk, ondanks hun inspanningen het spreken van Frans een inspanning is. Ik heb zelf in elk geval de ervaring dat het minder goed gaat als je moe bent. Ook is het nooit mogelijk de subtiliteit in taal te hebben die je in het Nedelands hebt, tenzij je echt tweetalig bent (geworden).

Contacten op internet maken het mogelijk ervaring uit te wisselen met mensen in ongeveer dezelfde situatie, die kom je anders zo snel niet tegen, niet in Nl en niet in Fr.

Antonia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2005-03-10 10:34:02

Okee ik geef het toe,

Ik ben gewoon een beetje zielig.

Maar goed, vergeet dit gewoon allemaal,

Ik heb Wim Bavelaar gevraagd of hij deze topic wil verwijderen en een nieuwe discussie wil beginnen..

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2005-03-10 10:44:40

Hallo iedereen,

moet dat nu zo?

Iedereen zijn eigen mening over het wonen en leven in Frankrijk, met of juist zonder Nederlandse/Belgische buren- OK.

Maar de andere op een beetje schooljongensachtige manier als dit of dat afschilderen - ik vind van niet.

 

De een voelt zich lekkerder in een Peugeot, de ander in een ...

 

Ik zou graag willen terugkeren naar de plezierige toon van onze andere discussies.

Christian v.K.

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#14 Geplaatst: 2005-03-10 20:49:12

onderschrijf ik graag. ieder zijn meug, maar respecteer elkaar.

"ik ben het vaak en hardgrondig met de opvattingen van anderen oneens, maar ik zal me desnoods dood vechten voor het recht op die andere opvatting". wie zei dat ook weer?

fons

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#15 Geplaatst: 2005-03-11 08:49:49

chapeau !!!!!!!!!!!!!!

Wat een werk is er verzet, en wat een goedwerk doen jullie bij de mas blanc, ook voor de kinderen.

Succes, het is jullie gegund!!

Jeanine