Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bankkosten Credit Agricole

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-07 20:15:02

Wij hebben sinds mei 2004 een bankrekening bij CA Charente-Perigord. Het eerste halfjaar hebben wij geen bankkosten behoeven te betalen. Sinds 1 december schrijft de bank automatisch 8.99 af voor bankkosten , zonder ons daarvan op de hoogte te brengen. Wij hebben navraag gedaan bij de bank echter tot op heden nog geen reactie mogen ontvangen.   Zijn er soortgelijke ervaringen? Zijn er goede ervaringen met andere banken die minder in rekening brengen?   Graag reacties   Arnold 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-08 19:02:27

Sinds de invoering van de euro (geen wisselkoerswinsten meer) en het verplicht gratis zijn (Europa) van EU-overboekingen, zijn ook de Franse banken op zoek gegaan naar alternatieve winstbronnen. Die zijn ruimschoots gevonden in het in rekening gaan brengen van vrijwel alle bankdiensten, vele daarvan waren vroeger gratis. Het hebben van een eenvoudige rekening-courant kost bij de CA maandelijk € 6,50 althans bij mijn CA. De vestigingen verschillen per regio van beleid. De bank stuurt met enige regelmaat de tarievenlijst rond en deze is ook gewoon bij de bank te krijgen. Voor enkele honderden diensten moet nu worden betaald en er is zelfs sprake van om nog meer tarieven in te voeren (cheques, geld opnemen uit de flappentap). Er helpt geen lieve moeder aan. De consumentenorganisaties staan op hun achterste benen, maar kunnen weinig uitrichten. Een klein succesje onlangs was dat het sluiten van een rekening niets meer mag kosten. C'est tout.

Het verhaal geldt niet alleen de CA. Alle banken brengen kosten in rekening voor vrijwel alle bankdiensten, samen zo'n 180!

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-03-10 11:03:37

De 'eenvoudige rekening-courant' is er bij de meeste CA's in vele vormen, afhankelijk van het gebruik van cheques en de soort kaart.  Bij mijn CA (Centre Loire) is op de internetsite een goed overzicht van de kosten te zien (en ook van de soorten rekeningen en diensten).

Cees

 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-11 17:59:25

Wij hebben sinds october 2001 een rekening bij de de credit

agricole  in Tramayes (Saonne et Loire) en hebben daar tot nu geen

euro voor hoeven te betalen. Het is een rekening zonder pas dus geld

opnemen en pinnen gaat niet. Ik betaal met mijn NL creditcard de

aankopen. De rekening wordt alleen gebruikt voor de maandelijkse

betalingen, elctra, water, tax enz.

Pinnen doe we met onze AMRO pas.

Dus goed puzzelen en creatief zijn met wat je al aan passen en rekeningen hebt.

Abientot Michel

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-03-14 11:32:22

Als het lukt om zonder cheques en 'Franse kaart'  financieel te overleven kosten de meeste rekeningen (nog) niets.

Wij zouden onze cheques (voor afleveringen en werkzzaamheden aan huis) liever niet missen. En ook werkt de Nederlandse creditkaart niet overal: onze apotheker  kan nog steeds niet overweg met 'buitenlandse kaarten'. Dus daarom in LDF maar op zijn Frans ........

Cees

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#5 Geplaatst: 2005-03-14 16:19:14

Beste allemaal,

afgelopen week kreeg ik bij mijn rekeningoverzicht van Crédit Agricole ook een folder te weten "Guide des prixde nos produits et service particuliers ". Hierin staan de prijzen van allerlei handelingen waarvoor betaald moet worden met ingan van 10-06-2005.

Dus wellicht zullen alle andere rekeninghouders eerdaags ook wel zo'n foldertje in hun bus krijgen.

groetjes,

Sandra

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#6 Geplaatst: 2006-11-02 15:24:21

Bij elke overschrijving van mijn Nederlandse bank naar de Credit Agricole werd € 2.60 in rekening gebracht. Na enige correspondentie blijkt dat de kosten worden veroorzaakt door de schriftelijke, overbodige bevestiging van de transactie. Een briefje aan de lokale bank waarin je opgeeft dat je deze 'relevé  d'opération étranger' niet meer wilt ontvangen, voldoet. Voortaan niet meer pinnen en storten, maar overboeken zonder kosten.

avatar#4428
Wannes
Berichten: 0
Reacties: 3

#7 Geplaatst: 2007-03-19 15:18:51

A is iderdaad bijzonder duur (maar wel alom aanwezig op het platteland vandaar hun populariteit vermoed ik). Ben zelf bij Societe Generale, nadat mijn ouders dezelfde onprettige verrassing hadden bij CA. Bij societe generale betaal ik 11 euro per maand voor 2 kaarten en verzekering. Geen kosten voor internetbankieren (was voor mij belangrijkste) en verder zeer lage kosten voor overschrijvingen.Veel succes in elk gevalWannesMaison Charentaise

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-03-20 15:27:45

Je vraagt je af hoe NL banken zoals de Rabo dan overleven, want die zitten in dezelfde omstandigheden als de Franse banken. Franse banken zijn in verhouding gewoon veel te duur en (want) inefficient. Ook voor credit cards wordt teveel gerekend. Als je bv een carte bleue bij de Auchan neemt (moet je natuurlijk wel die debiele punten- en kredietregelingen desactiveren zodat het een gewone credit card wordt) ben je stukken goedkoper uit. Verder schijnt La Poste goedkoop te zijn qua bankieren, maar voordat ik de hele zooi laat omzetten wacht ik liever tot hier filialen van de Rabo, de ABN/AMRO of ING opduiken (sparen bij ING Direct kan al) want alleen dan wordt het interessant, maar dat gaat nog lang duren ben ik bang. Bovendien zullen de eerste buitenlandse filialen wel platgebrand worden door de communistische partij of ander gespuis.