Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

fosse septic

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-13 21:07:50

Ik heb al het nodige gelezen over de septic tank op deze en andere sites maar er blijven bij mij toch nog de nodige vragen over; misschien kan iemand mij het antwoord aanrijken.   Naast ons huis, deels bovengronds, is een fosse sepric aanwezig in de vorm van een grote betonnen bak. Twee jaar terug hadden wij een verstopping zodat ik genoodzaakt was om naar een uitgang te zoeken. Deze had ik al snel gevonden waarna bleek dat de drain helemaal dicht zat met de wortels van onze mimosa boom. Ik kon de drains ook niet meer herstellen en heb gekozen voor een overloop naar een grote greppel naast de woning. Wij hebben de tank door een professioneel bedrijf laten legen en reinigen maar door de directe lozing hangt er toch af en toe een wat minder geparfumeerde lucht in de buurt.   Ik heb gelezen dat voor eind 2006 alle septic tanks moeten voldoen aan de laatste voorschriften; dat er op wordt gecontroleerd. Onze burgemeester weet dat mijn tank niet goed werkt maar heeft aangegeven dat hij dit niet verder kenbaar zal maken maar dat ik bij controle een zeker risico loop.   Kan ik de bestaande tank toch nog goed laten functioneren of moet ik een geheel nieuw systeem met tank en al laten aanleggen. Wat zijn de voorschriften voor de uitloop en waar kan ik die e.v. vinden? Medio april wil ik de situstie met de burgemeester bepreten met als uitgangspunt dat ik in het najaar alles naar tevredenheid heb opgelost

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-13 22:11:12

Beste Jelmer-bijou,

lossen op oppervlaktewater is in ieder geval verboden. Dus een nieuwe épandage moet er komen. Inhoeverre de bestaande fosse septique (ou fosse toutes eaux) aan de nieuwe voorschriften voldoet of eraan aan te passen is is van hier uit niet te zeggen.

Ik zou de voorschriften bestuderen en dan een expert in de arm nemen.

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#5388
les boudignons
Berichten: 0
Reacties: 22

#2 Geplaatst: 2005-03-15 19:48:46

Uw fosse septic zal wel goed zijn, uiteindelijk is dat maar een bak. Alleen de nieuwe wetten moet er een filter ingebouwd zijn of achterliggen, een vetafscheider ( niet altijd verplicht ) wordt tussen de keuken en de fosse geplaatst. En belangrijk voor de normen is de zandfilter die na uw fosse komt. Hier wordt uw overloop gefilterd tot "vrij zuiver afvalwater dat mag gebruikt worden om tuin te besproeien of worden geloosd in een beekje.

Afhankelijk van de departementen zijn er instanties die hier voor verandwoordelijk zijn ( bij ons is dat de watermaatschapij SEMERAP ) en kunnen er kleine verschillen zijn qua eisen en normen of type filters.

Les Boudignons

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-16 09:31:35

Beste Medhi-Boudignons,

gaan hier niet twee dingen door elkaar heen?

De zandbak, die als nafilter na de fosse dient, en waar onschadelijk water uitstroomt, ken ik alleen als vervanging van het vloeiveld. Bijv. als het vloeiveld door de bodemgesteldheid niet toepasbaar is.

Of heb ik hier iets fout begrepen?

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-03-16 11:49:30

ik ben wel geinteresseerd in de 'zandbak' als vervanging van het vloeiveld. Ik heb n.l. praktisch geen ruimte om een vloiveld aan te leggen.

Ik zit op een getrapte berghelling waarbij de fosse sceptique op de laatste etage voor de weg ligt (dus helemaal onderaan). Het zal woekeren met de ruimte worden om alles daar te kunnen aanbrengen.

Vanmiddag ga ik voor een lang weekend naar Fozieres met mijn zoon en beide schoonzonen om weer wat te klussen maar ook om van de terrasjes en het eten te genieten.

Misschien dat ik vrijdagavond de burgemeester nog kan spreken; anders wordt dit april.

Bedankt voor jullie reacties

avatar#5388
les boudignons
Berichten: 0
Reacties: 22

#5 Geplaatst: 2005-03-16 19:31:45

Opgelet beste forumleden ik ben geen expert in fosse septic! Wel is het zo dat wij van een oude boerderij een mini camping en chambre d´hote maken, waardoor om met alles in orde te zijn wij afgelopen december een volledige nieuwe instalatie hebben laten aanleggen. Totale kost bijna 10.000euro en dat geef je niet zomaar uit. Daarom weet ik er toch een klein beetje van ( maar geen expert ).