Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nederlandse zenders

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-16 10:25:23

wie kan ons info geven betreffende een satteliet en het ontvangen van dicerse nederlandsz zenders in zuid frankrijk. wij wonen op dit moment in belgie en zijn in het bezit van een sateliet schotel en willen graag weten of wij deze kunnen gebruiken in frankrijk en wat we moeten doen ivm  aanschaf kaart enzo.   alvast bedankt groetjes patricia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-16 13:33:53

Als behalve over een schotel ook over een satellietontvanger met kaartlezer beschikt dan kun je in Frankrijk via de Astra-satelliet,  zonder kaartje de free-to-air-zenders ontvangen, waaronder BVN-tv (compilatie van Nederlandse programma's door de Wereldomroep).

Een eenvoudig abonnement bij Canal Digitaal voor 20 euro per jaar levert je de Nederlandse zenders op radio en tv. Gebruik van zo'n kaartje is auteursrechtelijk verboden en het bellen naar de 0900 servicenummers voor (her)activering moet vanuit Nederland gebeuren. Maar 'iedereen'  doet het en ik ken niemand, die erin is geslaagd via een Franse installateur en Franse aanbieder Nederlandse zenders binnen te halen.

(Overzicht van de programma's via de links naar Astra en CD in deze post).

Lees ook op deze site de informatie over radio en tv.

Cees

avatar#5388
les boudignons
Berichten: 0
Reacties: 22

#2 Geplaatst: 2005-03-16 19:39:52

Wij zijn ook Belgen die in franrijk wonen en kijken inderdaad via canal + nederland waar u het zonet over had ( 19u15 het BRT-nieuws ). Een probleem, uw abonnement moet aangevraagd worden via een nederlands adres, bankrekening, .....

Dus op zoek naar nederlandse kennins? Naar het schijn ( heb ik gelezen op het net ) zou het nu ook kunnen in frankrijk voor hotels en campings.

Groeten

Les Boudignons

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#3 Geplaatst: 2005-03-17 08:40:50

Hallo Patricia,

Naar ik aanneem heb je nu ook een kaart voor je schotel in België en deze kun je gewoon gebruiken als je de schotel in Frankrijk installeert.

Nu is het nog zo dat je inderdaad via een 0900 nummer moet gaan activeren als je hem lang niet hebt gebruikt maar ik las pas op de site dat ze dit gaan veranderen zodat je ook met een SMS straks je kaart kunt (her)activeren. Dit met het oog op de vele vakantiegangers die een schotel op hun caravan of camper of vakantiehuis hebben en dus geen vaste aansluiting hebben en vanuit het buitenland geen 0900-nummer kunnen bellen.

Overigens kost het basispakket slechts eenmalig een kleine 20 euro voor registratiekosten en verder betaal je NIETS ! Jehebt dan alleen geen NCG,Animal Planet en Discovery en nog een paar zenders. Maar Nl 1,2,3 en RTL4,5, SBS6, Veronica,Yorin enzovoort zijn wel allemaal beschikbaar.

Succes,

Sandra