Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

audio redevance voor gite en chambres de hote eigenaren

Auteur Bericht

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#0 Geplaatst: 2005-03-19 16:41:55

Wie heeft er ervaring mee? Ik ben erg benieuwd naar de regelgeving rondom kijk en luistergeld voor enterprises. Van de comtable ( accountant ) kregen we een ingewikkelde brief. Op de site kon ik er geen info overvinden.   Alvast bedankt , Jeanine

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-19 19:45:36

Dit is nieuw voor mij. Ik heb nog nergens iets gelezen over een aparte behandeling bij de redevance voor niet-particulieren. Wat staat er - globaal - in de brief van je expert-comptable? De informatie kan nuttig zijn voor al die Nederlanders die iets uitbaten in Frankrijk.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-03-19 22:51:00

Jeanine was zo vriendelijk de brief te faxen en dat maakte het navolgende duidelijk:

dit jaar zal de redevance (kijkgeld) zoals bekend niet afzonderlijk worden geïnd, maar gelijktijdig met de taxe d'habitations. Particulieren moeten dit jaar voor het eerst op hun aangifteformulier voor de inkomstenbelasting melden dat zijn geen televisie bezitten. Wie niets invult, heeft dus wel tv en zal worden aangeslagen (eigenaren van tweede huizen niet meer).

Ondernemers die op professionele gronden een tv bezitten (hotels, gîtes e.d.) moeten vanaf dit jaar daarvan aangifte doen op hun BTW-aangifteformulier.

Niet duidelijk is wat 'ondernemers' moeten doen als zij onder het regime van een micro-entreprise werken en zijn vrijgesteld van een BTW-boekhouding.

Zo houden we de Franse ambtenarij leuk bezig.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-04-11 16:13:37

In een brief van Redevance audiovisuelle spreken ze steeds van residence principale ou secondaire equipee.

Mij is niet duidelijk of er nu wel of geen onderscheid wordt gemaakt tussen deze twee vormen van wonen en iedereen die een tv aansluiting heeft betaald via de Taxe Habitation? (m.u.v. kinderen onder de 21- 25 jaar)

Wie weet hier meer over?, Karen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-04-11 18:03:51

Een tikje vreemd. Bezitters van tweede huizen zouden niet meer worden aangeslagen voor de redevance. Wordt het begrip résidence secondaire équipée nog verder toegelicht? Want daar zit hem waarschijnlijk de kneep. Ik zou me kunnen voorstellen dat eigenaren van verhuurde kamers met tv weer wel worden aangeslagen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-04-11 18:30:05

Letterlijk schrijven ze het volgende: A compter de 2005, la redevance audiovisuelle est due par toute personne imposable a la taxe d'habitation qui occupe une residence principale ou secondaire equipee, au 1er janvier de l'annee d'imposition, d'un poste recepteur de television ou d'un dispositif assimile permettant la reception de la television.

Indien je een aansluiting hebt hoef je verder niet te reageren.

Er wordt verder geen toelichting meer gegeven over residence secondaire equipee.

Karen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-04-11 18:38:42

Ik ben net maar even gaan zoeken op internet en kwam het volgende tegen:

 

Votre résidence principale est à l’étranger et vous avez une résidence secondaire en France équipée d’un téléviseur. Dans ce cas, vous devez payer la redevance audiovisuelle.

De gehele tekst is te lezen op:

http://www.impots.gouv.fr/portal/dgi/public/particuliers.impot?pageId=part_redevance&espId=1&impot=RTV&sfid=50

Karen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2005-04-11 21:23:14

Ook ik ben na tips van trouwe sitebezoekers gaan zoeken en ben eveneens tot de ontdekking gekomen, dat de nadere uitwerking van de nieuwe wet op de redevance audiovisuelle ('kijkgeld') leidt tot de constatering dat bezitters van tweede huizen die in Nederland wonen, niet zijn vrijgesteld van de betaling van dit kijkgeld. Het staat in een vragenrubriek van het ministerie duidelijk vermeld, zoals Karen inmiddels heeft gemeld:

Votre résidence principale est à l’étranger et vous avez une résidence secondaire en France équipée d’un téléviseur. Dans ce cas, vous devez payer la redevance audiovisuelle.

(Uw hoofdbewoning is in het buitenland en u hebt een tweede huis in Frankrijk dat is voorzien van een tv. In dat geval moet u de redevance betalen.).

 

De eerder dit jaar nog niet specifiek toegelichte aankondiging dat de redevance niet meer zou worden geheven bij bezitters van een tweede huis (résidence secondaire) geldt dus alleen voor inwoners van Frankrijk.

Het zij zo.

Wim

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#8 Geplaatst: 2005-04-12 00:13:48

Poeh poeh poeh, incroyable ce truc.

Nou ja daar gaan we dus weer, dus ik moet maar gauw een residence secundaire zoeken zodat ik geen redevance meer hoef te betalen.Het leek ook al te mooi om waar te zijn,Toch?

Alle gekheid op een stokje , de Fransen zijn dus niet gek, en weten waar ze de mosterd ( de centen ) moeten halen.

Maar dat weten wij al een poosje. ( dat we moeten dokken)

Dit geeft toujours nog geen antwoord op mijn vraag, behalve dat we dus trouw aan de comptable( accountant) doorgegeven hebben hoeveel tv's er hier  zijn. Op ons domein.

En mag het logisch zijn dat bewoners van een eerste huis geen 2 de keer hoeven te betalen toch?( we hebben het hier oner ingezetenen van Frankrijk)

Dat zou in NL toch ook niemand normaal vinden.

Conclusie, alle gelukszoekers en eigenaren van een maison secundaire dienen in La Douce France de audio redevance te dokken.

Ik ben accoord. C'est ca. ( betalen moet je dus overal meme en france.)

Salut Jeanine

Salut Jeanine