Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hebben jullie dat nou ook?

Auteur Bericht

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#0 Geplaatst: 2005-03-19 18:57:23

Ik erger me er aan dat er zoveel reacties zijn met betrekking tot kostenbesparing, geen belasting betalen/ontduiken etc. Als je eenmaal in Frankrijk woont en dus geen 2 de huis hebt kom je er wel achter dat het hier echt geen belasting paradijs is. Je settelt je in Frankrijk, en dan beetje bij beetje gaat dat vakantie gevoel verdwijnen Je komt in aanraking met een heleboel instanties, regelgevingen etc. En kom nou echt niet in de problemen zoals we bij meerdere mensen ( hollanders) tegenkomen . Jonge gezinnen, het roer om etc.   Dan is Frankrijk niet meer zo'n mooi land om in te wonen , ( socialisme, democratie en jalouzie) ,maar het blijft een mooi land om op vakantie te gaan.   Ik wil absoluut niet negatief zijn hier maar de ervaring leert, wij hebben het gelukkig prima naar onze zin en overwinnen al die vervelende zaken wel die je tegen komt. En betalen zal je hier in LDF net als in NL en misschien af en toe nog een graadje erger.   Dus wil je hier in LDF overleven als gezin, ..........................zorg ervoor dat je assez d'argent hebt. En zeur niet over geen belastingen, kosten besparing etc.   Salut Jeanine

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-19 19:57:55

Voor de meeste mensen die Nederland met zijn Balkenende en Beatrix verruilen voor Frankrijk met zijn Raffarin en Chirac geldt de verzuchting van Jeanine niet. De overgrote meerderheid vertrekt naar LDF om van een meestal welverdiend (vervroegd) pensioen te genieten. Jeanine heeft gelijk als zij moppert over de regelgeving en het dure Franse stelsel voor jonge gezinnen, die een bestaan willen opbouwen in het Franse land. Dat is inderdaad erg lastig en soms ontmoedigend. Maar wie zijn pensioen naar Frankrijk laat overmaken geniet van vele geneugten: zon, rode wijn, lage belasting en nog een aanzienlijk aantal overige zaken.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-03-19 20:42:51

Wij zijn mensen die permanent in Frankrijk wonen en die geen pensioen(gerechtigde leeftijd) hebben en die hier ook nog eens iedere dag genieten van de ruimte, de natuur, het klimaat, het betere eten, wijnen, aardige mensen, de 'socialistische instelling', etc. Overigens vinden wij het met die hoge belastingen hier best wel meevallen.

Wij trekken hier in het algemeen niet zoveel op met Nederlanders die hier wonen en van alles en nog wat door de Nederlandse bril bekijken. Zij die de aanwezigheid van de Aldi of Lidl in een stadje belangrijk lijken te vinden dan bijvoorbeeld de geschiedenis ervan. Of met volgeladen aanhangers met Gamma-spullen weer uit Nederland terugkeren. naar Frankrijk  Of de gelukszoekers die (vaak) slecht voorbereid hier zaken komen doen en vaak gedesillusioneerd terugkeren.

De bureaucratische gang van zaken en het gebrek aan efficiŽntie irriteert ons natuurlijk ook wel eens, maar je krijgt er een hoop voor terug vinden wij.

Vive La France!

Jan Willem

Auvergne.

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#3 Geplaatst: 2005-03-19 21:17:17

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#4 Geplaatst: 2005-03-19 21:38:41

Hoi Jan Willem,

Van hetzelfde laken een pak, hier geen gamma produkten en heen en weer naar nl voor produkten die in NL goedkoper zijn en met een aanhanger vol spullen terugkeren.

Wel vraag ik iedereen die ons op komt zoeken om drop, kaarsen, hagelslag. pindakaas en appelstroop.

Ik zag laatst een programma over emigreren , en tips.

Je moet dus om  te emigreren een goede band met je vaderland houden, en er dankbaar voor zijn dat je daar opgegroeid bent.

Nu dat ben ik ook, maar het weer, de blauwe luchten de rust en de vrijheid............En de kansen voor de kids....Niet te vergeten.

Die zijn in NL ver te zoeken.

Iedereen vraagt : wanneer gaan jullie weer naar NL ? Hoezo ? de kinderen willen niet eens met vakantie naar NL en mochten we dan toch gaan dan zeker met het vliegtuig.

En niet met een auto met aanhanger..........

Jeanine