Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

onkruid tussen de tegels

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-21 20:31:05

Hallo,   Tot voor een jaar of zes besproeide ik mijn straatje in Nederland met een oplossing van water met blauwe korrels (of blauw-witte vloeistof, dat weet ik niet meer). En keer, hooguit twee keer per jaar en ik had de hele zomer geen last van onkruid tussen de tegels. Het was agressief spul, er is wel eens een struik gesneuveld, maar toch ..... ik wou dat het nog te koop was.   Wat ik me afvraag: Weet iemand of dit goedje in Frankrijk (of ergens anders) nog te koop is. Zo ja onder welke naam? Mijn "straatje" in Zuid Frankrijk is aanzienlijk groter dan in Nederland. Het zou een uitkomst zijn, als ik me daar kon beperken, tot twee keer per jaar sproeien.      groet,   Gerard    

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-21 23:29:50

Round-up is een heel goed middel daarvoor, je spuit het op de bladeren en het trekt naar de wortels en de plant sterft af.

de verhouding is 25 c.l.(vloeibaar) round-up en 10 liter water.

Peter

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#2 Geplaatst: 2005-03-22 22:08:11

gerard wil z'n straatje schoon.

hoewel ik de toepassing van dergelijke breedwerkende en grootschalig ingezette bestrijdingsmiddelen eigenlijk niet zie zitten:

de korrels zijn te koop onder de naam Caseron in ned en belgie.

de melkwitte vloeistof heet simazin en is in belgie (nog) te koop.

Caseron is het meest effectief.

met twijfel in het hart,

fons

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#3 Geplaatst: 2005-03-22 22:12:35

round-up in derde termijn.

de werkzame stof glyphosaat heeft als bestrijdingsmiddel mijn voorkeur. het wordt curatief gebruikt en bestrijdt slechts de bestaande kruidvegetatie. het wordt dus slechts lokaal toegepast.

middelen als b.v. Caseron werkt behalve curatief ook sterk preventief. het moet dus breed en grof worden ingezet terwijl je niet weet of en hoeveel onkruid zal groeien.

fons