Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

op zoek naar een landelijk, te renoveren complex

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-26 16:10:38

Ik ben samen met enkele mensen op zoek naar een redelijk groot landgoed cq boerderij in een mooie landelijke omgeving op rijafstand van Nederland. De bedoeling is om hier een vakantiehuis voor gehele families van te maken, dus het moet de potentie hebben om een aantal slaapkamers etc. te kunnen realiseren. Het allerliefst zoeken we een landgoed wat gerenoveerd moet worden, daar ligt ook onze uitdaging. Misschien weet iemand adressen, websites of weet misschien zelf in frankrijk nog iets te liggen. Ik hoor graag van jullie. m.v.g. Peter

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-27 00:17:16

Het klinkt allemaal nogal euforisch en idealistisch. Maar niettemin, succes toegewenst. Er is op de website een lijst van Nederlandse bemiddelaars te vinden. Hun werkgebied staat erbij vermeld, dus probeer daar eens te wat te vinden. Kijk op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Makelaars/35/#193

Elders op de pagina zijn ook de belangrijkste Franse makelaars te vinden, die websites uitbaten waarmee ook op rijafstand bereikbare regio's zijn te vinden.

Wim

avatar#2872
Annick
Berichten: 0
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2005-03-29 21:52:50

Ook via Google.nl en Google.fr kom je enorm veel tegen. Het handigst blijft om je vakantie(s) in het gebied van je voorkeur door te brengen en daar de nodige contacten op te bouwen.

Ik ken voldoende voorvallen waarbij een Immo veel meer geld vraagt dan de franse verkoper eigenlijk voor ogen had (en heeft) en de percentages voor een in frankrijk werkende bemiddelaar/makelaar zijn niet mis.

Voorkom wel dat je bij een nederlandse of franse bemiddelaar/makelaar een "bon de visite" tekent, je "hangt" dan aan die makelaar vast, terwijl het normaalste zaak van de wereld is dat de verkoper zijn object via een aantal Immo's aanbiedt.

En boven alles, zorg dat je hele duidelijke (geschreven) afspraken maakt, vooral met de hoofdzakelijk internet-aanbieders, er zit veel kaf onder het koren.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-30 14:57:02

Beste Peter,

Misschien kan ik je/ jullie verwijzen naar iets interessants in de Vogezen.

Er staan al drie huizen; er is de mogelijkheid om terrein bij te kopen.

Kan ik eea naar je prive e-mail adres mailen?

Groet,

Pieter

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-03-30 23:35:07

Nog voor de duidelijkheid: in Frankrijk betaalt de verkoper de provisie aan de makelaar. Sommige Nederlandse bemiddelaars vragen ook nog courtage aan de meestal onwetende kopende Nederlanders. Niet doen dus. Het komt voor dat Nederlandse bemiddelaars als agents commercials samenwerken met de Franse agences en de courtage bij een geslaagde transactie dan delen. Voor de agent commercial die hard heeft gelopen, kan die beloning dat wat magertjes lijken (hoewel nog erg royaal vergeleken met de Nederlandse courtages). Er zijn ook Nederlandse bemiddelaars in Frankrijk die het vragen van extra provisie aan de koper uitleggen als een beloning voor geleverde extra diensten (aansluiting telefoon, elektriciteit, openen bankrekening etc.). Deze diensten behoren gratis te zijn en billijken nog een tikje de hoge provisie.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-03-30 23:53:30

Iedere maand een Immobilier in de boekhandel of tijdschritenwinkel kopen helpt ook.

Ik ken mensen die eraan verslaafd zijn.

Ook via www.wanadoo.fr en "Ventes acheter une maison", er komt een

kaartje van Frankrijk en je klikt op een regio waar je zou willen

zoeken, je selecteert een aantal departementen. Misschien moet je in

jouw geval batiment kiezen en dan ga je zoeken.

succes!

Hans

avatar#4272
xxx
Berichten: 0
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2007-01-27 10:11:12

Hallo Peter,

Ik weet niet of je nog op zoek bent....

Mijn broer heeft in Noord Frankrijk (Cornaux/ bij Liart) een grote "boerenwoning" te koop staan met gewelfde kelder, grote nog in te vullen ruimte (bijv. atelier) en dubbele garage.

Dit huis heeft hij prachtig en duurzaam gerenoveerd in de authentieke franse sferen.  

Ernaast staan loodsen/schuren en nóg een woning die binnenkort ook te koop komen.

Aan mijn broer is toegezegd dat hij eerste optie/voorrang krijgt het evt. te kopen.

Misschien is dit dé unieke mogelijkheid voor jouw plannen.

Het geheel is zeer landelijk gelegen.

U kunt kontakt opnemen met mijn broer T.Veenstra voor meer info en foto's:  veenstraboorsma@scarlet.nl

Groetjes van Karen Veenstra

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#7 Geplaatst: 2007-01-27 12:14:55

Er staan letterlijk honderden landgoederen, kastelen en grote boerderijene te koop in Frankrijk, ook op rijafstand van Nederland. Het vinden van een geschikt pand lijkt mij dan ook het minste probleem....Maar daarna begint het.

Ik zou adviseren om eerst te bedenken in welke streek je zou willen wonen, vervolgens daar kriskras gaan rondrijden en makelaars bezoeken. Kost wat tijd, maar is wel de meest efficiente manier om een geschkit pand te vinden.

Ik wens je heel veel succes!

Wim

avatar#3405
peter
Berichten: 5
Reacties: 28

#8 Geplaatst: 2007-03-26 20:02:50

Beste Peter,

Ik heb een mooie langgerekte boederij voor je te koop op een perceel van 4 hectare, gedeeltelijk gerenoveerd. Moet nog veel aan gebeuren. Zeer rustig gelegen.

Op ongeveer 800 km van Utrecht.

Wil je meer weten stuur een prive mailtje.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-03-29 01:52:13

Ja idd. beide Wimmen,

Ik heb veel gezworven in heel LDF en daarmee wist ik uiteindelijk van de hoed en de rand, zogezegd. Advertenties in NL-kranten door wat dan 'bemiddelaars' bleken.

Ging je een Immo binnen waar de prijs van het object stond vermeld zo gem. 10% lager dan. Vroeg ze eerst of ze die of bemiddelaars naam kenden. Meestal was het een ontkenning. Soms een verhaal dat zo'n vogel claimde dat ie klanten voor hun aanbracht en dus wilde delen in de provisie!

Ik denk zo dat in de afgelopen 10 jaar heel wat Nederlanders door die praktijken letterlijk teveel voor een onooglijk krot hebben betaald.

Bovendien is het niet ongebruikelijk dat een zelfde object door meerdere makelaars én/of notarissen aangeboden worden.

Daarnaast geldt als usance in F. dat je op een vraagprijs min. 10 tot 20% kunt afdingen. En toenemender mate zie ik dus zelfs in de streek waar ik woon, dat onroerend goed wordt verkocht tegen de vraagprijs...vooral door Engel(s)en (ondeugend grapje!)..daar komt dan geen modale Fransman überhaupt meer aan te pas, want die kan het niet financieren! Mijn buurman dacht eerst ook dat ik zo'n NL-bemiddelaar was. Later hebben we daar smakelijk om gelachen, want ik trok een gezicht net als hij deed toen ik eerst gewoon eens het object ging verkennen.

Met i-net moet je idd. oppassen van al die marktplaatsen www.pap.fr is er ook zo een. Kijk uit en laat je tenminste vergezellen door iemand die er verstand van heeft!

 

Erik

avatar#3403
Hans
Berichten: 0
Reacties: 27

#10 Geplaatst: 2007-04-02 11:24:47

Even een opmerking voor Wim,

Je schrijft dat de belangrijkste makelaren te vinden zijn op jouw site. Ik maar daar ernstig bezwaar tegen. Het gaat om de makelaren die bereid zijn advertentiekosten te betalen. Heeft dus niets met omvang of belangrijkheid te maken, maar met geldelijke belangen voor jou.

Wij hebben bijvoorbeeld zes kantoren en zijn lokaal de grootste. Een andere ERA is landelijkwerkzaam en no drie in Frankrijk, staat niet genoemd. Ook de grootste in Frankrijk de Bourse staat niet genoemd. 

Ik hoop dat je in het vervolg dit anders wilt verwoorden.

Tevens even een opmerking, er zijn in frankrijk geen makelaarsverenigingen zoals in Nederland. De FNAIM en de SNPI zijn verzekeringen voor makelaren. is dus geen vereniging.

Hoop dat dit ertoe bijdraagt dat een goede site nog beter wordt.

m.vr.gr.

Hans

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#11 Geplaatst: 2007-04-03 22:37:28

Je refereert aan een bericht van maart 2005. De situatie is lang geleden veranderd. Ik publiceer op de website geen eigen lijst meer van Nederlandse makelaars. Organisaties die hun naamsbekendheid willen vergroten kunnen een vermelding krijgen op deze site en moeten daar inderdaad een vergoeding voor betalen. De informatie die daarop wordt gegeven is dus niet meer van mij afkomstig, maar van de organisaties zelf.

Wim